Vietimme tiistaina ystäväni kanssa kunnon sporttipäivää. Starttasimme päivän kurvaamalla Varalan urheiluopistolla sijaitsevaan Flowparkiin heti sen avauduttua.

Flowpark on seikkailuhuvipuisto, jossa on erilaisia puihin tai puiden varaan rakennettuja tehtäväratoja. Puistossa on helppoja sekä haastellisempia ratoja, jotka pitävät sisällään mm. heiluvia polkuja, liaanihyppyjä, keinuja, vapaahyppyjä ja vaijeriliukuja. Korkeimmat radat ovat jopa kymmenien metrien korkeudella, iiks!

flowpark1

Päivälippu seikkailupuistoon maksoi 26 euroa. Lippu sisälsi opastuksen sekä tarvittavat kiipeilyvarusteet lainaan. Ystäväni Repekka oli ottanut meille molemmille hanskat mukaan, mutta niitä saa ostettua 3 eurolla paikan päältä.

Seikkailuradoille minimipituus vaatimus on 120 cm ja ikäsuositus on +7 vuotta. Kaikilla alle 14-vuotiailla seikkailijoilla pitää olla mukana aikuinen ja alle 10-vuotiaiden pitää mennä yhdessä aikuisen kanssa radoilla. Käsitin, että perheen kaikista pienemmille on oma ratansa, joka kulkee käytännössä maan tasolla, eikä sinne ole mitään pituusrajaa.

Ollaan kerran aikaisemmin käyty Ellivuoren Highparkissa meidän Rebekan kanssa, mutta siitä on jo aikaa. Mietin, että voisin viedä hänet vielä tänä syksynä uudelleen seikkailemaan – jos tyttö vaan itse yhtään innostuu ajatuksesta!

flowpark2flowpark4flowpark6Flowparkflowpark

Vedetiin lämmittelyksi ”liukurata” joka oli ihanan iisi, kunhan vaan päästeli menemään. Heti seuraavaksi siirryttiin kaikista vaikeimmalle, mustalla merkitylle, radalle. Rata vaati voimia sekä tekniikkaa ja me oltiin molemmat suhteellisen lopussa viimeisen tehtävän kohdalla. Mustan radan lopussa on ihana vapaapudotus, mutta sekin tietenkin saattaa olla aika hurja, jos korkeat paikat jännittää tai on ensimmäistä kertaa kiipeilyradalla. Jokatapauksessa jos haasteet kiinnostaa, niin suosittelenkin menemään aika alussa mustalle ”Genetic Code” – radalle, vielä kun puhtia riittää.

Itseasiassa juuri tällä hetkellä pelkkä käsien ylös nostaminen sattuu :D Mustan radan jälkeen haettiin kädet täristen kahvilasta juomaa ja banaanit ennen kuin jatkettiin matkaa seuraaville radoille.

flowpark tampereflowpark9flowpark10flowpark11flowpark12flowpark magicpoks

Flowparkissa seikkaileminen ei edellytä mitään aikaisempaa kiipeilykokemusta, joten kuka tahansa voi lähteä seikkailemaan. Alkuopastuksessa kerrotaan miten kiipeilyvarusteet toimii ja ennen lähtöä pitää käydä testiradalla. Päälle kannattaa pukea sporttiset vaatteet, pitkät hiukset kiinni, lenkkarit jalkaan ja menoksi vaan.

flowpark tampereflowpark varala

Flowpark Tampere
Varalankatu 36
33240 TAMPERE

Katso aukioloajat täältä!

 

Flowparkin jälkeen käytiin lounaalla Purebitessä, jonka jälkeen suunnattiin Kauppiin lenkille sekä Rauhikseen saunomaan + uimaan. Aika täydellinen päivä.

-Maj

1 Comment

  1. Kaija 23.8.2018

    Ihania kuvia, mahtava päivä teillä!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *