Edelliset pari päivää ollaan puuhailtu aamusta iltaan jotain. Seikkailtiin ympäri Helsinkiä; käytiin Eerikinkadun kivikaupassa, liikennepuistossa, lounaspiknikillä, sushilla, ostoksilla, mentiin ratikalla väärään suuntaan – eikä haitannut yhtään. Siliteltiin lampaita Mustasaaressa, keinuttiin, törmättiin tuttuihin, hikoiltiin yö nelisin Idan yksiössä. En vaihtaisi minuuttiakaan pois.

Juoksimme eilen illalla Tampereelle menevään bussiin viime minuuteilla, superväsyneinä ja onnellisina, iltapalasmoothiet kainaloissamme. Kuten jo sanoin, spontaanit seikkailut ovat kaikista parhaita.

mustasaari1mustasaari2mustasaari3mustasaari4

Nämä kuvat ovat Mustasaaresta, Taivallahdesta lähtevällä lautalla pääsee saareen about 15 minuuttissa. Kauniilla saarella on pieneläimiä ja lampaita, leikkipuisto, korvapuusteistaan tunnettu kahvila – ja ilmoitustaululla näytti olevan tiedotetta jos minkälaisesta ohjelmasta; teatteriesityksiä, kursseja, saunomista ja brunsseja. Lampaat olivat meidän lasten mielestä niin ihania, palattiin vielä ennen lähtöä toistamiseen paijailemaan niiden pehmoisia turkkeja.

mustasaari5mustasaari6mustasaari7mustasaari8mustasaari9mustasaari10

Tasan vuosi sitten valitsin itselleni kivikaupasta irtipäästämisen kiven. Kiven tehtävä oli antaa voimia ahdistuksen hetkellä, vapauttaa ikävistä ajatuksista ja auttaa ymmärtämään raskaitakin kokemuksia. Tarvitsin kiveä, että oppisin hyväksymään, että kaikella on tarkoitus. Kun kivi oli tehtävänsä täyttänyt, niin annoin sen eteenpäin.

Tällä kertaa kivikaupasta ei löytynyt mulle kiveä, ei vaikka olisin halunnut sellaisen. Seraphinen leidi sanoi, että juuri nyt yksikään kivi ei ole mua varten, mutta ehkä voin tulla myöhemmin uudelleen jos tuntuu siltä. Päivien pimetessä, talvella sitten.

Voisiko tämä tarkoittaa, että en juuri nyt tarvitse yhtään mitään? Mulla on nyt kaikkea ja osaan kerrankin olla tässä ja nyt. 

-Maj

5 Comments

 1. Riina 4.8.2018

  Millä elät, kun tuntuu, että hengailet enimmäkseen?

  Vastaa
  • Maj 5.8.2018

   Moikka Riina! Älä huoli, mä pärjään ihan hyvin :)

   Vastaa
 2. Hannnna 5.8.2018

  Hei, mistä tuo pilkullinen mekko on? :) postaus muutenkin oli ihanan hyväntuulinen. Elämä kuulostaa sen perusteella olevan mukavan seesteistä tällä hetkellä :)

  Vastaa
  • Maj 5.8.2018

   Moi! Oon ostanut mekon ihan vasta & Other Storiesista :) Ja joo, nyt on just sopivan tyyntä <3 Ihanaa loppukesää sinne!

   Vastaa
 3. Nina 6.8.2018

  Moikka! Laitoin sulle viestiä instan kautta mekosta :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *