Julia heitti ilmoille haasteen kuvata kodin sellaisena kuin se sillä hetkellä sattuu olemaan, ilman stailausta. On ollut hauska kurkistella blogien kautta ihmisten koteihin ja kieltämättä kotikuvat on paljon mielenkiintoisempia, kun elämän jälkiä ei ole siivottu pois kuvista.

En ehkä ole se kaikista sotkuisin tyyppi, mutta silloin kun lapset ovat täällä niin luonnollisesti tavarat ovat enemmän levällään. Enemmän porukkaa = enemmän sotkua. Kiireessä syntyy aina kaaos, pyykit kerääntyy ja tavarat jäävät sinne, mihin ne nyt ikinä sattuu käsistä laskemaan. Vaatevuoret ovat mun pahe, vähän käytettyjä (ei puhtaita, eikä oikeastaan likaisiakaan) vaatteita kertyy helposti sohvalle, sängylle ja tuoleille ympäri kämppää. Kuulostaako tutulta?

En kuvannut tähän haasteeseen meidän jääkaappia, enkä kylppäriä, mutta osallistun muutamalla kuvalla kuitenkin.

kotona1kotona2

Lundian hyllylle on kertynyt tavaroita, osa odottaa jotain, osalla ei ole paikkaa ja osa vain on. Meillä oli kyläilemässä kaverin 1-vuotias, niin nostelin yhtä sun toista turvaan ylähyllyille – ja siitä on jo viikko, mutta siellä ne edelleenkin ovat. Tuo ritilikkö tipahti seinältä kesäkuussa, enkä ole sitäkään vielä saanut takaisin paikalleen.

kotona3

Samuel on riisunut futiskamat olkkarin lattialle ja siinä ne ovat edelleen, matolta  löytyy varmasti ihan kiva määrä hiekkaa. Imuri odottelee eteisessä valmiina, tarkoitus on laittaa paikat kondikseen viimeistään viikonlopuksi.

kotona4

Koitan pitää keittiön aina siistinä ja yleensä se pysyykin. Jos keittiö ja vessa ovat puhtaat, niin se on jo paljon, kehtaa päästää yllärivieraat sisälle. Jääkaapissa ei tosiaan ole mitään ihmeellistä nähtävää, eikä kyllä mitään salattavaakaan. Jokatoinen viikko siellä on vähän vähemmän ruokaa ja enemmän kun lapset ovat kotona. Jääkaapin vakkariasukkaisiin kuuluu samppanja, kauramaito, voi ja ketsuppi nyt ainakin –  just tuossa järjestyksessä ;)

kotona5
kotona6kotona7

Meidän pitäisi lasten kanssa käydä kaikki lelut huolellisesti läpi, se on on meidän syksyrutiini. Pariin laatikkoon pitäisi saada tilaa kaikille koulusta ja eskarista tuleville asioille eli piirrustuksille, askarteluille ja muille taideteoksille.

kotona8kotona9

Kesällä siisteydestä ei jaksa stressata, mutta syksyn tullen on kiva laittaa paikat kuntoon, vaihtaa järjestystä tai hankkia jotain uutta. Syksyllä ja talvella tulee vietettyä enemmän aikaa kotona, mun ainakin!

Ilmassa tuoksuu jo hiukan syksy, eikä menee aikaakaan kun saa kaivaa kynttilät esille – tai miksi ei jo nyt? Illat ovat jo alkaneet pimentyä.

-Maj

1 Comment

  1. Hansu 8.8.2018

    Kivemman näköstä näin!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *