moderni kylpyhuone 1

Tänään asioita hoitaessani (juuri niitä, jotka suunnittelin tekeväni eilen tai jo oikeastaan aikaisemminkin viime viikolla) huomasin jälleen kerran olevani viime tipassa ja joissain jutuissa jo auttamattomasti liian myöhässä. Mietin, että jos olisin hoitanut hommat ajoissa, olisin päässyt helpommalla ja vähemmällä stressaamisella. ”Ensi kerralla  hoidan asiat ajallaan ” – ja kun se ”ensi kerralla” tulee, niin olen jälleen kerran ihan samassa tilanteessa. Kirjanpito on muuten erittäin hyvä esimerkki tästä; se pitää tehdä säännöllisesti, mikään ei tule varsinaisesti yllätyksenä, sillä tiedän milloin liput & laput tulee palauttaa, mutta ei vaan ei, sitä ei voi tehdä koskaan hyvissä ajoin.

Inhoan tätä piirrettä itsessäni, melkein yhtä paljon kuin sitä, että onnistun jatkuvasti hukkaamaan tavaroitani. Ahdistaa. Ihan liikaa palapelin palasia ja ihan liian vähän aikaa – vai onkohan näin? Ehkä tosiaan olen vain suunnittellut ajankäyttöni, joten epäloogisesti tai ihan vaan tosi huonosti. 

Pitäisi sitä ja pitäisi tätä. Yritän usein tehdä montaa asiaa yhtäaikaa ja kaikki jäävät vähän kesken. En osaa tarttua oikein mihinkään ja lopulta tartun kaikkiin asioihin yhtäaikaa, eikä mikään tule kokonaan valmiiksi.

moderni kylpyhuone 2moderni kylpyhuone 3

Täytyy yrittää ottaa parin minuutin sääntö jälleen käyttöön, tiedättekö sen? Jos jonkun jutun tekemiseen menee alle kaksi minuuttia, niin se kannattaa tehdä heti. On se sitten mikä tahansa vastaantuleva asia, jonka joutuu tavalla tai toisella käsittelemään, riippumatta siitä onko kyseessä tärkeä vai joku pienempi asia. Ajastin käteen vaan. 

Isäni kehotti kirjoittamaan kaikki hoidettavat asiat post-it lappusille ja laittamaan ne vaikka jääkaapin oveen. Siten ne eivät kuulemma rasita pääkoppaa. Kai se on vähän sama asia kuin se perinteinen to do -lista, mikä itsellänikin roikkuu paperikalenterin sivuilla. ”Osta uusi tulostin” ja pari muutakin juttua siirtyy vaan viikolta toisella ja siellä ne on nytkin tämän viikon kohdalla.

moderni kylpyhuone 4

Mitkä ovat teidän keinot lisätä tehokkuutta?
Kaikki vinkit ovat tervetulleita.

2 Comments

  1. Mintsu 22.10.2018

    Kaikki asiat tosiaan ylös mutta pelkästään se ei riitä. Sitä mukaa kun uusia tehtäviä tulee eteen isken sen saman tien kalenteriin eli suunnittelen myös milloin sen hoidan ja pysyn suunnitelmassa. Tässä vaiheessa tarkkana ettei tee liian tiivistä aikataulua ja homma kosahtaa siihen sitten. Esim. syyslomalle oli kasaantunut miljoona hommaa. Kiltisti vaan aikataulua tekemään mutta suunnittelee sitten pari vapaatakin päivää joihin ei suunnittele mitään muuta kuin hauskaa. Suunnittelun voimin siis eteenpäin, pakko, sillä hoidettaviin asioihin muuten hukkuu kun on kaksi pientä koululaista, molemmilla lukuisia harrastuksia, päivätyö, omat harrastukset ja talous hoidettavana ja kohta aloitan vielä opiskelut :D

    Vastaa
  2. Ikäihminen 23.10.2018

    Sama homma näin ikäihmisellä. Aikaa olis mutta ku ei saa aikaseksi. Joka päivälle pikku lista ja hommiin heti aamusta. Mieli pysyy virkeämpänä.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *