Viime lauantai oli ihanan aurinkoinen ja kirpsakka,  juuri täydellinen päivä ulkoiluun. Olimme jo etukäteen mietitty, että suunnattaisiin viikonloppuna Helvetinjärven kansallispuistoon retkelle. Lasten mielestä Helvetinjärvi kuulosti ihan superjännittävältä, eivätkö he meinanneet saada edellisenä iltana unta miettiessään tulevaa reissua. Jäin itsekin mietiskelemään mistä Helvetinjärvi on saanut nimensä ja törmäsin googletellessani tähän tarinaan;

Kauan kauan sitten naapurin renki oli varastanut Sipilän katiskasta hauen. Tämän kuultuaan oli Sipilän vanha emäntä, noidaksikin tiedetty, rientänyt naapuriin nuorta miestä teostaan tilille vaatimaan, mutta tämä oli vaan rehvakkaasti naureskellen asian kiistänyt. Tästä oli Sipilän vanha noita raivostunut ja noitunut: ”Siittä helvetin järvestä ei tule kalan kalaa sinun elinaikanasi”. Peräkunnan miesten sitkeästä yrittämisestä huolimatta ei kukaan järvestä ole sen jälkeen kalaa saanut. Aikamoista! 

 

metsäretki1Helvetinjärvi

Pirkanmaan Ruovedellä sijaitsevaan kansallispuistoon ajelee täältä Tampereelta vajaan tunnin. Meidän oli tarkoitus suunnata Helvetistä itään -kierrokselle, joka on neljän kilometrin mittainen lenkki Helvetinportilta Helvetinkolulle ja takaisin.

Olisi kannattanut tutkiskella karttaa kai vähän tarkemmin, sillä me ei löydetty kierroksen alkuun, vaan päädyttiin aloittamaan retki jostain randomparkkikselta. Lähdettiin vaan kävelemään suoraan parkkipaikalta ensimmäiselle näköpiirissä olevalle reitille. Naurattaa vähän, sillä tämä on niin tyypillistä mua. Teen ensin ja mietin sen jälkeen.

Arviolta muutaman kilometrin tallustelun jälkeen vastaan tuli tulentekopaikka ja siihen me stopattiin grillailemaan ja syömään eväitä. Maisemat olivat kauniit kuitenkin matkan varrella, joten eihän siinä mitään sitten; hyvä syy lähteä Helvetinjärvelle pian uudestaan. Ensi kerralla voidaan kiertää sitten se Helvetistä itään -kierros ja päästään katsastamaan rotkot, näköalapaikat, päivätuvat ja mitä sieltä reitin varrelta nyt löytyykään.

<metsäretki4metsäretki6

Niin nättiä, vai mitä? Mä rakastan näitä sävyjä ehkä vielä enemmän kuin syksyn ruskaa. Ihasteltiin pitkään tuolla aikaisemmassa kuvassa näkyvää rantaa, ihan kuin aalto olisi jäätynyt paikalleen.

metsäretki7metsäretki8

Retkeilyssä parasta on tietysti eväät. Otettiin vahingosta viisastuneena lapsille mukaan leipiä, jos tulenteko ei olisikaan jostain syystä onnistunut, mutta kyllähän se tällä kertaa onnistui. Grillatiin hodareita, vaahtiksia ja hörpittiin kuumaa kaakaota onnellisina. Ulkona kaikki maistuu aina niin paljon paremmalta.

metsäretki99metsäretki10metsäretki5

Kipiteltiin takaisin samaa reittiä mitä tultiinkin, sillä eväspaikalta Helvetinkolulle olisi ollut useampi kilometri vielä matkaa ja takaisin autolle oli päästävä ennen pimeän tuloa. Lapset jaksoivat tosi reippaasti ihan loppuun asti ja kaikille jäi retkestä hyvä fiilis.

Oletteko te käyneet Helvetinjärvellä?

-Maj

7 Comments

 1. Inkku 27.11.2018

  Ihania kuvia!!! Kauniit värit.

  Vastaa
  • Maj 28.11.2018

   Kiitokset, metsässä saa helpolla niin kauniita kuvia <3

   Vastaa
 2. mymmeli 27.11.2018

  Helvetin järven reitti on aivan meidän kesämökkimme lähelä, joten siellä on tullut käytyä. Ihana paikka <3

  Vastaa
  • Maj 28.11.2018

   Ai että, teillä on mökki kivalla paikalla :)

   Vastaa
 3. Jenna 28.11.2018

  Meillä kävi samoin. Ajeltiin ns. väärälle puolelle kansallispuistoa kun ajeltiin Tampereelta Kurun kautta. Eli eikun kiertämään melkein samantien sinne Helvetinkolun suuntaan, kiertään tuo kierros :) Kannattaa vähintään tuon rotkon takia kiertää se!

  Vastaa
 4. Ulpu 28.11.2018

  En ole käynyt, mutta puheissa on ollut, että lähdetään joskus sinne. Kauniita kuvia!

  Vastaa
 5. LL 29.11.2018

  Hieno paikka ja monesti olen käynyt. Ruovedeltä Virroille päin niin ei voi eksyä, isot viitat. Parkkipaikalla on hyvä kahvio/grilli josta saa vaikka mukaan ostaa läheisen villisika- ja strutsitilan tuotteita.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *