Advertisement
*Kaupallinen yhteistyö, AsennemediaPerlage Sgàjo

Harmautta vastaan taistelu jatkuu. Yksi parhaista kaamosuupumuksen torjumiskeinoista on mun mielestä ystävät, hyvä ruoka ja juoma. Yhteisen hetken ei tarvitse aina sijoittua viikonloppuun – miksei myös keskellä harmainta viikkoa voisi kokoontua yhteen, nostaa maljan pimeydelle ja viettää muutaman tunnin yhteistä aikaa? Marraskuu, mikä ihana tekosyy ;)

Olen ollut aina sitä mieltä, että kynnys pienien kemujen järjestämiseen pitäisi olla matalampi; tarjottavat voidaan hoitaa kuntoon yhteistuumin tai ne voi tilata ulkopuoliselta, kuten me tällä kertaa tehtiin.

perlage1perlage2
perlage3

Pöydästä löytyi Powaun salaattikulhoja (jokainen valitsi mieleisensä) ja raakakakkuja, joiden kanssa nautittiin yhtä lempparikuplivistani, Perlage Sgàjon luomuproseccoa. Maistelin ensimmäistä kertaa tätä luomuproseccoa kesän kynnyksellä ja sen jälkeen olen napannut sen monet kerrat matkaani itselleni sekä viemisiksi. Mulle Sgàjo on aina pieni palanen kesää, ehkä myös siksi pidän siitä niin paljon.

perlage skajo

Perlage Sgàjo tulee luomuviinitalolta Pohjois-Italiasta. Seitsemän veljeksen perustama Perlagen viinitalo on perheomistuksessa ja kaikki heidän valmistamansa viinit ovat luomu- ja vegaanisertifioituja.

Tytöt pohtivat, että mitä se luomu ja etenkin vegaanisuus sitten oikein viinin kohdalla tarkoittaa? Perlage Wineryn viineihin käytettävät rypäleet kerätään käsin, eikä viinitarhoilla käytetä minkäänlaisia keinotekoisia lannoitteita. Koko tuotantoprosessi aina etikettien ja kuljetuspakkausten liimoista lähtien tehdään ilman eläinperäisiä aineita. Kaikessa tekemisessä arvostetaan luontoa, jopa toimiston sähkö tuotetaan aurinkokennojärjestelemällä ja vesi lämmitetään aurinkopaneeleilla.

 hyvä prosecco

Perlage Sgàjoa kuvaillaan sanoilla; hapokas, päärynäinen, appelsiininkukkainen, mandariininen ja hennon mausteinen. Omaan makuuni kuiva (ei kuitenkaan liian!) prosecco on juuri raikas sekä sopivan hapokas. Vihreän etiketin ansiosta pullo jää hyvin mieleen ja se on helppo tunnistaa Alkon hyllystä. Perlage Sgàjo sopii loistavasti tarjottavaksi salaattien, kasvisruokien, kalan ja vaalean lihan kanssa.

perlage6perlage7perlage8

Suunniteltiin tyttöjen kanssa, että olisi kiva nähdä kerran kuussa, vuorotellen kunkin luona ja ehkä välillä jossain muuallakin. Uusiin ihmisiin on aina kiva tutustua, joten puhuttiin myös, että kaveritkin ovat tervetulleita!

Tästä porukasta melkein kaikilla on lapsia ja ihan spontaanit treffit on muutenkin vaikea järjestää, sillä jokaisella on omat kiireensä. Yhteinen arki-ilta tai vaikka treffit avannolla järjestyy myös helpommin kuin vaikkapa pitkän kaavan mukaan vietetty lauantai.

luomuproseccoperlage10perlage11perlage13perlage14

Mulle jäi meidän yhdessä vietetystä iltapäivästä ja illasta lämmin ja energinen fiilis. Marraskuun pimeys ei tuntunutkaan enää ihan niin lamaannuttavalta, ei edes seuraavana aamuna. Uusien treffien suunnittelu on jo aloitettu – enkä malttaisi odottaa, että nähdään taas. 

Valviran ohjeistuksen mukaisesti alkoholia ei saa kommentoida, mutta kaikki muut kommentit ovat enemmän kuin lämpimästi tervetulleita!

-Maj

1 Comment

  1. Päivi 16.11.2018

    Täytyypa kokeilla, maukkaalta näyttää ruokakin. 👍😀

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *