Olin tänään Jonnan kanssa kuvailemassa ja suunnitelmissamme oli syödä myös lounasta yhdessä. Saatiin hommat purkkiin ennätysajassa ja kurvattiin kaupan kautta Jonnalle kokkailemaan. Reseptiä valitessa kriteereinä oli, että ruoka valmistuu nopeasti ja tietysti suhteellisen helposti. Päätettiin testata K-ruoka sivuilta löytynyttä nyhtökaura-kookoscurryn reseptiä, joihin teimme muutamia pieniä muutoksia.
Tämä helppo vegeruoka valmistuu puolessa tunnissa, eikä siihen ei tarvita kovin montaa raaka-ainetta. Kaikki tarvittava löytyy helposti lähikaupasta ja osa jo valmiiksi keittiönkaapeista.
Nyhtökaura-kookoscurry
1 paketti nyhtökauraa
2 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 3 tl currya
1/2 parsakaali
100 g vihreitä papuja
1 1/2 tlk kookosmaitoa
maustamiseen suolaa & pippuria
(chiliä, inkivääriä sekä limeä)
koristeluun sitruunamelissaa
***
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita ja currya öljyssä pannulla. Irrottele parsakaalin kukinnot osiin ja kuutioi varsi pieniksi kuutioiksi. Pilko pavut ja lisää sitten parsakaalit sekä pavut pannulle sipuleiden sekaan pannulle ja paista hetki. Kaada kookosmaito pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta, kunnes parsakaalit ovat lähes kypsiä.
Lisää lopuksi nyhtökaura kastikkeen joukkoon ja kuumenna vielä pieni hetki. Kastiketta voi ohentaa hieman vedellä tai kookomaidolla, jos se on liian paksua. Kookoscurryn voi tarjoilla riisin tai kvinoan kanssa. Koristeluun käytimme Sitruunamelissaa.
Kookoscurry oli hiukan epäilyttävästä ulkomuodostaan huolimatta hyvää. Rakastan tulista ruokaa ja ehkä lisäisin tähän ohjeeseen ainakin inkivääriä ja chiliä. Reseptistä on muuten helppo muokkailla hiukan erilaisia omia versioita vaikka sen mukaan, mitä raaka-aineita kaapeista sattuu löytymään.
-Maj
Kauniin annoksen saitte aikaiseksi.