Mulle välillä aina hymähdellään, kun kerron käyttäväni paperikalenteria, enkä voisi kuvitellakaan pärjääväni ilman. Fyysinen kalenteri auttaa pitämään paletin kasassa, sen avulla hahmotan viikot ja kuukaudet paremmin ja pysyn edes jotenkuten kärryillä mitä, missä ja milloinkin tapahtuu.

Kirjoittelen kansien väliin kaikki menot ja muistettavat jutut ja olisin kyllä aivan hukassa ilman kalenteriani. Lomat merkkaan aina kissan kokoisin kirjaimin ja laitan pari tarraakin kiinnittämään vähän lisähuomiota, vaikka kuinka nyt voisin lomani unohtaa? Raskaassa tai erityisen puuduttavassa elämänvaiheessa pienten kivojen juttujen kirjaaminen voi olla tosi lohdullistakin.

Nunuco design kalenterikalenteri2kalenteri 2019

En osaa käyttää puhelimen kalenteria ollenkaan,  mutta Trellosta löytyy suurin osa työjutuista, sieltä nappaan päivämäärät ja sijoitan ne paperikalenteriin. Kalenterissani pitää olla tilaa omille jutuille, sillä haluan kirjoitella sinne myös ajatuksiani, haaveita ja tavoitteitani.

Mulla on ollut kahtena edellisenä vuonna Nunucon kalenteri, tänä vuonna en edes tutkinut muita vaihtoehtoja, vaan tilasin hyväksi todetun kalenterin suorilta kun edellisen loppu häämötti. Olen ollut tyytyväinen Nunucon kalenteriin, siitä löytyy kaikki tarpeellinen; viikon näkymä on sijoitettu selkeästi yhdelle aukeamalle ja siinä on reilusti tilaa omille merkinnöille. Nunucon 35 euroa maksavan kalenterin mukana tulee söpöjä tarroja ja viimeisellä sivulla on tasku lappusia varten. Niin ja onhan se myös tosi nätti.

vuosikalenterikalenterikalenteri4

Annan myös plussaa kovakantisen kalenterin kestävyydestä, sillä välillä omani välissä on niin paljon lappusia, että heikompi yksilö olisi varmasti ratkennut. Kalenterit ovat pysyneet suhteellisen siistin näköisinä, vaikka ne ovat olleet monessa mukana. Jos sulla on vielä hakusessa kalenteri ensi vuodelle, niin voin suositella lämmöllä Suomessa suunniteltua Nunucon kalenteri.

Uudessa kalenterissani ei ole vielä yhtään merkintää, mutta tänään ajattelin tehdä ensimmäiset. Mulla on on tosi hyvät vibat tulevasta vuodesta, enkä haukkuisi tätäkään vuotta huonoksi. Palaan varmasti asiaan eli kuluvan tapahtumiin vielä muutamankin kerran, mutta jos 2018 vuotta pitäisi kuvailla kolmella sanalla sanoisin sen olleen nopea, opettavainen ja erillainen kuin muut vuodet.

-Maj

9 Comments

 1. Kielo 27.12.2018

  Ei ihminen voi ilman paperilalenteria pärjätä 😄. Yhden Nunucon kalenterin omistaneena täytyy sanoa, että se on kalentereiden parhaimmistoa. Harmi vaan, että siitä puuttuu nimipäivät ja muistaakseni (myös suomalaiset juhlapyhät?). Kalenterin koko on hyvä, viimeisen sivun tasku on näppärä pikku lippulapuille ja kuminauha auttaa kaikkia kalenterin väliin kertyviä isompia lappuja pysymään tallessa.
  Sain joululahjaksi ensi vuodelle Annika Välimäelle kalenterin. Sekin on kiva, mutta taskua ja kuminauhaa kaipaan. Niin ja niitä nimipäiviä.

  Vastaa
  • Maj 3.1.2019

   No ei tosiaan pärjää ilman, samaa mieltä :) Ja oot oikeassa, kalenterissa ei oo nimipäiviä, mutta tilalla on niin paljon muuta hyvää, että päädyn vuosi toisensa jälkeen siihen.

   Vastaa
 2. Kielo 27.12.2018

  Kääk, mitä kirjoitusvirheitä! 🙈 Tämän vuoksi kännykällä tulee kommentoitua harvoin.

  Vastaa
 3. Päivi 28.12.2018

  Paperikalenteri on mullekin se ainoa oikea! Olen muutenkin todella tarkka siitä, millaisen kalenterin kelpuutan käyttööni. Tästä syystä uusi kalenteri ensi vuodelle on vieläkin hankkimatta :D Tuo Nunuco vaikuttaa lupaavalta, mutta jäin miettimään millaista paperia siinä on käytetty? Onko paperi liukaspintaista, vai sellaista ns. huokoista, johon on helppo kirjoittaa?

  Vastaa
  • Maj 3.1.2019

   Moi! Anteeksi, kun vastaus tulee näin myöhässä. Kalenterissa on just sellaset enemmänkin huokoiset sivut, joihin voi hyvin kirjoittaa millä tahansa kynällä, myös tussilla :)

   Vastaa
 4. Ulpu 30.12.2018

  Mä ostin tälle vuodelle Annika Välimäen kalenterin, kun se on niin kaunis. En kuitenkaan ”osannut” sitä käyttää, mulla on menot ym. kännykän kalenterissa. Nyt ostin Katri Syvärisen Vuoden Paras Päivä -kalenterin, joka on ihana, mutta aika perus, ei sisällä taskuja tai muutakaan ylimääräistä. Nimipäivät löytyy ja kirjanmerkkinauha ja on tilaa omille mietteille.

  Kannattaa tsekata Ajaston Polku -kalenteri, aikas hieno ja siinä on myös hyvinvointinäkökulma, on sivuja joihin kirjoitella kaikkia mielen päällä olevia asioita.

  Vastaa
  • Maj 3.1.2019

   Kiitos, mä kurkkaan – hyvinvointinäkökulma kuulostaa hyvältä ja extrasivuista aina plussaa <3

   Vastaa
 5. Talvi 30.12.2018

  Mistä tuo kello on joka on tuossa keittiön pöydällä?

  Vastaa
  • Maj 3.1.2019

   No hello! Se on BoConceptin kello, joka nykyään on tuossa keittiön seinällä :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *