Uusien farkkujen tai kenkien löytäminen tuottaa mulle usein vaikeuksia, mutta  kivoja takkeja onnistun bongailemaan senkin edestä. Yritän miettiä aina miettiä tarkkaan ennen ostopäätöstä, että tarvitsenko tätä todella? Toisinaan saan itseni kiinni mitä ihmeellisimmistä perusteluista, etenkin takkien kohdalla. Onhan se kyllä ihan totta, että tähän aikaan vuodesta takki on se mikä määrittää tyylin hyvin pitkälle, mutta sehän on loistava syy vaan miettiä kivoja asuja jo olemassa olevien takkien ympärille vai mitä?

Viime muuton yhteydessä luovuin aika monesta takista ja on kai myönnettävä, että niitä on silti kaapeissa sekä varastossa enemmän kuin yhden ihmisen tarpeisiin. Tänäkin syksynä kaupat olivat pullollaan toinen toistaan kauniimpia pörröisiä ja muhkeita teddytakkeja, mutta pysyin  tiukkana. Tänä talvena olen hankkinut yhden takin, saanut muutaman ja luopunut ainakin neljästä vanhasta. Kävin läpi viime talvena ottamiani asukuvia ja keräsin tähän postaukseen muutaman  takkilempparini!

takki1takki2

Samsoe & Samsoen beige villakangastakki on ollut mulla jo useamman vuoden. Takki on ihanan pitkä, mutta sen ja aran värinsä takia se ei sovellu loskakeleille. Olen pukenut takin huppareiden ja poolojen kanssa, mutta toisaalta tämä on ainoa takkini, joka on hyvän mittainen käytettäväksi pitkien iltapukujen kanssa. Takin sävy on tosi freesi ja se sopii mulle ehkä paremmin kuin musta, mitä mieltä te olette?

takki4takki6

Alesta bongattu Gina Tricotin samettitakki on yksi lemppareistani. Harmi kun kuvista ei kunnolla välity kuinka nätti materiaali on. Tämän takin kanssa on sama juttu kuin edellisenkin; käy hyvin juhlavampaankin asuun yhdistettynä, mutta toimii myös arkisen asun kaverina. Viime talvena käytin muuten ihan älyttömästi ekan kuvan Bubbleroomin mom jeanseja, pitäisikin kaivaa ne taas esiin. Muhkeassa takissa tarkenee kylmemmilläkin keleillä – niitä odotellessa, sillä tämä takki on toistaiseksi vielä varastossa!

takki9takki8marraskuun vika 4takki100

Klassisin ja käytetyin takkini on LAB -merkin musta villakangastakki. Laadukasta materiaalia oleva takki ei ole mennyt miksikään, vaikka puen sen päälleni miltei päivittäin. Takki on mielestäni ajaton sekä tyylikäs. Malli on kapeahko ja hyvin istuva. Mulla on aina skarppi olo tämä takki päällä. Musta villakangastakki on vaatekaapin kulmakiviä ja siihen kannattaa panostaa vähän enemmänkin – käsi ylös kuka omistaa nimenomaan mustan villakangastakin? Mun villiveikkaukseni on, että 90% mun lukijoista.

takki11takki12

Sain näiden kuvien KappAhlin takin viime vuoden syksynä pr-toimistosta, mietin hetken tämän ja punaisen samanlaisen väliltä ja onneksi päädyin tähän, oon tykännyt ihan mielettömästi. Simppeli, pitkä ja vähän spessumalla kuosilla varustettu villakangastakki on niin kivaa vaihtelua mustalle takille. Tänä vuonna olen ihastellut pörrötakkien lisäksi kauniita ruutukuosisia villakangastakkeja, mutta tämä olkoon mun ruututakin korvike.

 

***

Millaisia takkeja teidän kaapeistanne löytyy?
Onko teillä samanlainen maku takkien suhteen – tai oliko joku näistä mun takeista ylitse muiden?

-Maj

 

 

3 Comments

 1. Chatte 10.12.2018

  Mulla on yksi musta villakangastakki, mutta se kerää aivan mielettömästi karvoja itseensä ja näyttää aina homssuiselta. Epäilen, että johtuu kyllä huonosta materiaalista. Kuinka usein joudut tarrarullailemaan omaa takkiasi?

  Vastaa
  • Maj 17.12.2018

   Moikka! Mä luulen kans, että takin materiaalilla on osuutta asiaan. Olen tarrarullannut tänä syksynä/talvena takin kaksi kertaa läpi, siihen ei kyllä helposti tartu karvat :) Mun takin matsku on ”Cashmere wool blend” :)

   Vastaa
 2. Mari 10.12.2018

  Mun lemppari oli viimeinen. Vieläköhän vastaavaa olisi myynnissä?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *