Muutama viikko sitten me tehtiin lasten kanssa retki Helvetinjärven kansallispuistoon. Kerroinkin, että onnistuttiin sähläämään lähtöpaikan kanssa ja varsinaiset nähtävyydet jäi näkemättä kokonaan. Retki oli siltikin onnistunut ja kiitos teille vielä kommenteista, oli helpottavaa kuulla, että ole ainoa, jolle on käynyt vähän hassusti!

Päätimme eilen ystäväni Repekan kanssa lähteä korjaamaan vahinkoa; pakkasimme reput ja ajelimme heti aamusta Ruoveden suuntaan. Onnistuimme heti ensimmäisellä yrityksellä löytämään oikean paikan. Navigaattoriin kannattaa laittaa osoitteeksi Helvetinkoluntie 775 se on ravintola Helvetin Portin osoite, josta on enää 750 m (suoraa tietä) Helvetistä itään luontopolun starttiin ja parkkipaikoille.

metsä1metsä2metsä3metsä12

Näköalapaikat, rotkot, pitkospuut ja 200 askelman portaat on nyt siis nähty ja ensi kerralla lapsetkin lähtevät  mukaan. Kuulostaa ehkä naurettavan kliseiseltä, mutta vitsit miten ihana oli kävellä hiljaisessa metsässä ja kuunnella puron solinaa. Luntakin tuli juuri sopivasti. Ei törmätty yhteenkään ihmiseen koko päivänä. Jos siis haluaa olla ihan rauhassa Helvetinjärvellä, niin paras ajankohta retkeilyyn on varmasti talvinen arkipäivä.

metsä9metsä5
metsä6

Päivätupa on kierroksen puolessa välissä. Tuvassa on pöytä, muutama penkki, takka ja makkaranpaistoon tarvittavat välineet, myös paperia ja puita löytyi. Meillähän oli tietty mukana klassinen makkarapaketti, avocadoleivät ja termoskahvit. Taputtelimme itseämme olalle, kun saatiin vanhoina partiolaisina komea tulet takkaan heti ekalla yrityksellä. Päivätupa on ihan järven rannalla ja ihan vierestä löytyy laiturikin. Luin jostain, että kesällä on luontopolulla ja päivätuvalla riittää porukkaa – enkä epäile yhtään, superkaunis paikka!

metsä8metsä7metsä13metsäretki1metsäretki10metsäretki7metsä18

Jos on tekemisen puutetta joululomalla, niin suunnatkaahan Hop Lopin sijaan retkeilemään Helvetinjärvelle. Kiitos rakkaalle Repelle kivasta päivästä ja seurasta, kyllä meistä vielä joku päivä eränaisia tulee ;)

-Maj

4 Comments

 1. Tellu 13.12.2018

  Voi miten ihanan näköinen retkipäivä teillä! Onnea! Täytyis vaan rohkeasti panostaa tuollaisiin päiviin.

  Vastaa
  • Maj 17.12.2018

   No meillä oli niin ihana päivä ja vitsit miten hyvin uni tuli metsäretken ja jumpan jälkeen :) Suosittelen lämpimästi lähtemään metsään eväiden kera :)

   Vastaa
 2. Lissu 14.12.2018

  Tosi kauniit ja tunnelmalliset kuvat! Tulee mieleen vaatemerkki Jackpotin katalogit, joita joskus 90-luvulla keräilin ihanien kuvien vuoksi…

  Vastaa
  • Maj 16.12.2018

   Voi kiitos! Ja eikä, en millään saa päähäni Jackpotin vaatteita tai mainoskuvia, täytyypä googlettaa :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *