Mulla on ollut jo pitkään sellainen olo, että teen paljon asioita, mutta en oikein innostu mistään erityisesti. Ehkä siihen voi vaikuttaa myös alhaalla olevat energiatasot. Koko ajan läsnä oleva väsymys saa kaiken tuntumaan sellaista ihan tavallista. Tuntuu jotenkin tosi oudolta, että en osaa edes intoilla uudesta asunnosta yhtään. Pitäisikö mun tai siis onko se teidän mielestä outoa, kun en intoile?

Tiedättekö mitä tarkoitan sanoessani, että tänne kuuluu ”ihan kivaa” vaan. Ei suuria murheita, ei suuria kohokohtia. En haluaisi olla negatiivinen, mutta en ole kyllä erityisen positiivinenkaan. Olen myös ihan hetki sitten kokenut sen, miltä tuntuu kun elämä ei ole tavallisen kivaa, vaan paljon synkempää, joten ihan kiitollisena olen tästä fiiliksestäkin.

snowww1snowww2

Täällä blogin puolella mennään perusjutuilla ja kuulumisilla, toivoisin keksiväni teille jotain tosi siistiä ja mahtavaa. Toivoisin voivani antaa jotenkin enemmän itsestäni, mutta mitä ja miten? Mulla on sellainen pieni tarkoituksettomuuden tunne ja epäily siitä, onko missään mitään järkeä? Postausideani päätyvät useimmiten roskikseen, koska ne kuulostavat jotenkin, no ei ainakaan siisteiltä ja mahtavilta, enemmänkin vaan laimeilta.

Voitteko kuvitella, että olen kirjoittanut tähän blogiin 2972 postausta. Ihan tosi, melkein 3000 tekstiä kuulostaa hurjalta tai itseasiassa 3000 ylittyy helposti, jos lasketaan mun ensimmäinen (tästä blogista piilotettu) vuosi. Olen kirjoittanut 10 vuoden aikana niin paljon kaikenlaista ja todellakin ihan kaikesta. Voiko mulla olla jotain uutta annettavaa vielä?

snowww3snowww4

Pipo, käsineet ja neule -H&M
Housut – Bubbleroom *saatu kampanjan yhteydessä
Kengät – Dr Martens
Laukku – LV

snowww5snowww6

Olen täällä pohdiskelevalla tuulella ja koitan listailla asioita, jotka tekevät mut iloiseksi. Mietin, mistä haluaisin kirjoittaa ja mistä voisi olla hyötyä tai iloa teille myös?

Tästä asusta vielä loppuun pari sanasta. Eihän ole tyypillistä mua vai mitä sanotte? Nämä vaatteet päällä oli hiukan äijämäinen fiilis, seisoin kuvissakin kunnon haara-asennossa, hah! Rakastuin viime talvena näihin sinisiin Bubbleroomin mammafarkkuihin ja ne ovat edelleen yhdet mun lemppareista. Tiger of Swedenin lampaannahkarotsi on aina cool, ainakin mun mielestä.

Ja hei, tässähän tuli samalla Dr Martens -haasteen kolmas asu, tsekkaa myös eka ja toka :) Nyt koitan vielä keksiä yhden vähän naisellisemman version, saapa nähdä onnistuuko – vai toivoisitteko jotain ihan muuta, jos niin, mitä?

-Maj

32 Comments

 1. Matilda 31.1.2019

  Tavallistakin tavallisempi on äärettömän arvokasta. Olen seurannut blogeja noin kymmenen vuoden ajan ja seurattavien lista on pienentynyt uskomattoman vähiin parin viime vuoden aikana. En jaksa seurata jatkuvalla syötöllä kuvia luksuslomista, kun itse olen tiukasti kiinni kotosuomen arjessa (parikymppisenä opiskelijana) ja tarvon päivät sama toppatakki niskassa pakkasessa. En tarkoita, että olisin kateellinen erilaisesta elämäntyylistä – ei tosiaan, sillä rakastan arkeani täällä kotona. Siitä syystä en koe mielenkiintoa seurata upeita dupain-lomia, kun ne eivät sovi omaan ajatusmaailmaani.

  Sinun blogissasi olen aina tykännyt siitä, miten maanläheinen ja aito kuva sinusta välittyy. Tällaiset arkihöpinät ja arkiasut ovat sitä parasta antia. Tästäkin asupostauksesta sain inspiraation huomisen perjantain asuun!

  Ymmärrän, että sinusta voi tuntua pitkän blogiuran jälkeen siltä, ettei sinulla ole mitään uutta annettavaa. Mutta muista, ettei kaikki lukijat semmoista kaipaakkaan! Tavallisuus on parasta :-)

  Kaikkea hyvää sulle kevääseen!

  Vastaa
  • Maj 3.2.2019

   Jotenkin tuo ”tarvon päivät sama toppatakki niskassa pakkasessa” kuvaukseen on helppo samaistua – vaikka takkeja on mun kaapeissa liikaakin. Ihana kuulla, että sä ajattelut noin, iso kiitos tästä kommentista <3

   Vastaa
 2. Minna 31.1.2019

  Minnepäin olet muuttanut? Olisi kiva saada jotain kämppäpostausta, sitten kun fiilis on sulla semmoinen!
  Mua ei kiinnosta naisten lehti-jutut blogeissa. En lue sellaisia lehtiä enkä halua sellaisia juttuja lukea blogeissa. Kaikista parasta antia on juuri ne tavalliset jutut. Esim. tykkään kovasti, kun kerrot missä olet käynyt syömässä ja mitä teette lasten kanssa. Ruokareseptejä sulla on vähän, mutta sain sulta, vaikkei ollutkaan omasi, sen aivan parhaan linssimuhennoksen reseptin!
  Luen muutenkin mieluummin harvoin päivittyvää blogia missä on jotain sisältöä, kuin juuri sitä pintaliitohuttua päivittäin!

  Tsemppiä ja jaksamista! Kyllä bloggausideat tulee, kun on tullakseen!

  Vastaa
  • Maj 3.2.2019

   Moi Minna! Mä pysyn samalla asuinalueella, olen ollut vuoden vuokralla, mutta tässä hiljattain ostin oman kodin. Tosin asunto valmistuu vasta kesän jälkeen. Hauska kuulla, että linssimuhennos iski, se on kyllä hyvää. Kirjoittelen näitä idiksiä ylös itselleni ja koitan muistaa, että tavallinen on myös hyvä. Kiitos viestistäsi <3

   Vastaa
 3. Tiia 1.2.2019

  Voisit esimerkiksi kirjoittaa postauksen niistä listaamistasi jutuista, jotka tekevät iloiseksi. Tai miten olisi vanha kunnon Q&A, jos tuntuu että haluat antaa itsestäsi enemmän? 😊

  Vastaa
  • Maj 3.2.2019

   Hello Tiia! Totta, kiva idis :) Täältä löytyy Q&A, jos haluut vielä heittää oman kysymyksen messiin :)

   Vastaa
 4. Riikka 1.2.2019

  Yhdyn edellisiin kommentoijiin siinä, että parasta blogissasi on arkiset hetket ja tavallisuus sekä sinun persoonasi.

  Ja hei vaikka olisitkin kirjoittanut 10 vuoden aikana kaikesta, niin uutta kierrosta vain tulille. Eiköhän meidän kaikkien ajatukset, tyyli ja elämä ole kymmenessä vuodessa muuttuneet niin paljon, että samoista aiheista tehdyt postauksetkin tuntuvat uusilta. :)

  Vastaa
  • Maj 3.2.2019

   Haha, kiitos! Pitää käydä vanhat jutut läpi tarkasti ja päivittää ne nyt ajankohtaisiin versioihin. Ihana, kun laitoit viestiä <3

   Vastaa
 5. Lukija jo 10 vuotta 1.2.2019

  Täysin totta edellinen. Eka postaus tähän päivään päivitettynä olis hauska👍

  Vastaa
  • Maj 3.2.2019

   Haha, pitääpä kurkata mitä sieltä löytyy :)

   Vastaa
 6. Livia 1.2.2019

  Sun blogin tavallinen ja arkinen (=samastuttava) ote on just se syy miks mä luen sun juttuja jo ties kuinka monetta vuotta. Suorastaan ahdistaa se pinnallisuus ja luksustyyli, mitä suurin osa blogeista tuuttaa lukijoilleen ja vielä Instasta tupla-annos sitä samaa. Nää on toki makuasioita, mut mä rakastan sun tyyliä :)

  Silti tottakai ymmärrän miltä susta tuntuu. Se tavallisuuden ja ”ihan ok”:n tunne vaan joskus valtaa. Itselle sekin on tosi toivottu, koska on niin paljon kokemusta paljon huonommista ajoista, jolloin ois tehny mitä vaan et kaikki ois vaan ihan ok. Ehkä se tavallisuus alkaa ahdistaa, kun muille ympärillä tapahtuu ihania asioita ja oma elämä ei tunnu etenevän tai ei vaan tapahdu mitään.

  Vastaa
  • Maj 3.2.2019

   Niin, välillä tulee sellainen fiilis, että jotain pitäis muuttaa elämässä, mutta mitä ja miten? Mulle tapahtui juuri tuon postauksen jälkeen itseasiassa yksi yllättävä ja jännä juttu – olin tietty heti että, universumi KUULI mun ajatukset, hahahah ;)

   Vastaa
 7. Oliivi 1.2.2019

  Tavalliset arkijutut on aina kivoja, vaikka ne eivät itsestä niin kummoisilta tuntuisikaan. :-) Monesti juuri sellaiset ”päivä kanssani” -jutut ovat super kivoja! Sisustusjuttuja kaipailisin minäkin ja olisi kiva pitkästä aikaa jokin postaus, jossa esittelet viimeisimpiä suosikki kosmetiikkajuttujasi tai / ja hiustuotelemppareitasi. Koska olen itse laiska testailemaan erilaista kosmetiikkaa uuden hyvän tuotteen löytämisen toivossa, luotan niiden valinnassa usein muutamaan suosikkibloggaajaani, joilla on samankaltainen kosmetiikkamaku – ja sinä olet yksi niistä. Entäs arki- ja juhlameikkipostaus? Olisi myös kiva kuulla suosikkipaikkoja, -ravintoloita ja -kahviloita Tampereelta ja miksei Helsingistäkin.

  Aurinkoista ja ihanaa helmikuuta!

  Vastaa
  • Maj 3.2.2019

   Päivä kanssani postaus on tulossa, edellisestä on paljon aikaa, ainakin joku vuosi!? Voi sisustusjutut, olispa vähän enemmän valoa, että sais kuvattua täällä jotain nurkkia. En malta odottaa, että pääsen muuttamaan :) Kiitos hyvistä ideoista!

   Vastaa
 8. Maarit 1.2.2019

  Sama juttu täällä, tykkään sun blogista just tällaisena. Ei tarvitse olla mitään erityistä. Tykkään sun tyylistä eli asupostaukset on kivoja, tykkään lukea teidän retkistä ja ihan tavallisista jutuista, välillä sitten taas meikeistä ym.

  Vastaa
  • Maj 3.2.2019

   Kiitos Maarit, et uskokaan, miten ihana kuulla. <3 <3

   Vastaa
 9. Jonna 1.2.2019

  Moi,
  Olisi mielenkiintoista kuulla miten koet lapsiperhe eron/ vuoroasumisen jne, kaikkine puolineen ja miten lapsenne ovat reagoineet uuteen elämään. Olen samassa elämäntilanteessa ja vertaistuki on aina mielenkiintoista ja tervetullutta lukea muidenkin kokemuksia ja ajatuksia :)

  Vastaa
  • Maj 3.2.2019

   Mä ymmmärrän! Mä oon jotain kirjoittanut tästä aiheesta, mutta toki voisin siihenkin palata jälleen. Kiitos, kun jaksoit laittaa viestiä!

   Vastaa
 10. Maria 1.2.2019

  Haluan toivottaa ihanaa helmikuun alkua! Se on ihan normaalia elämän kulkua että välillä on kurjempi kausia, välillä ”ei minkään tuntuisia” ja sitten taas nousukausia. Itselläni on tuo ei minkään tuntuinen kausi juuri nyt. Ainoa asia mikä liikauttaa tunnetilaa hiukan innostuneen positiiviseen on joka aamuiset smoothie bowlit joiden koristeluissa saan nähdä oman käden jäljen. Hassua.

  Vastaa
  • Maj 3.2.2019

   Näinhän se taitaa olla, oot oikeassa. Sun smoothie bowl meiningit kuulostaa mun korvaan just hyvältä, parastahan se vain on jos pystyy nauttimaan pienistä arkisista asioista <3

   Vastaa
 11. Em 1.2.2019

  Jos et ole vielä lukenut (tai kuunnellut Book beatin kautta), suosittelen lämpimästi tsekkaamaan Aki Hintsa -voittamisen anatomia -kirjan. Kirja auttoi itseäni, kun olin vasta elämässäni tilanteessa, että kaikki tuntui vähän tasapaksulta ja oli vaikea saada mitään aikaiseksi. Kirja auttoi selkeyttämään, mitä elämältäni haluan ja miettimään mitä tulisi tehdä jotta pääsen siihen pisteeseen. Jospa kirja antaisi sinullekin ajattelemisen aihetta :)

  Vastaa
  • Maj 3.2.2019

   Mä tsekkaan, kiitos vinkistä! Jospa siitä sais tosiaan uutta näkökulmaa asioihin <3

   Vastaa
 12. RR 1.2.2019

  Ei kyllä tarvi tosiaankaan mitään siistiä ja mahtavaa. Just tämmöset postaukset parhaimpia. Itsellä ollut viime aikoina samanlainen olo, ettei oikein innostu mistään. Tiedossa olisi illanistujaisia kaverien kanssa, ja kaikennäköstä ajanvietettä, mutta jotenki ei vaan osaa innostua. Jotenki vaan tuntuu että kaipaa jotain…Mutta mitä?Ei osaa sanoa. Mulla on kolme lasta ja ihana mies, kiva työ, ystäviä ja harrastuksia..en tiiä mistä tämä kumpuaa, mutta luotan et menee ohi.

  Jotenkin sun blogissa on jotain. Oot kaunis ja ihania lapsia ja ilmeisesti kivoja työkuvioita.Tavallaan täydelliset puitteet,mutta silti pystyt kirjoittaan just tämmösiä postauksia. Inhimillisiä, samaistuttavia. Olet ihanan aito.

  Vastaa
  • Maj 3.2.2019

   Mä niin tiedän, mä niiiin tiedän <3 Se menee kyllä ihan varmasti ohi toi mikää ei tunnu miktään -fiilis, pakkohan sen on mennä? Mulla on usein ollut lähiaikoina sellainen olo, että on oikein tiedä miltä musta tuntuu - että siis onko joku juttu mun mielestä hyvä vai huono? En osaa oikein sanoa nautinko mä jostain vai en - tuntuu erittäin hassulta ja vaikea selittää, en tiedä saitko yhtään tästä kelasta kiinni? Ja kiitos vielä sun kauniista sanoista, oot ihana.

   Vastaa
 13. Aino 2.2.2019

  Samaa mieltä kuin muut täällä, jaksan seurata blogiasi vuodesta toiseen juuri näiden ihanien arkipostausten vuoksi :) moni muu blogi on jäänyt matkan varrelle! Kun oma elämä on tavallista arkea (ja pidän siitä) en kaipaa spesiaali-inspiraatiota ja spektaakkeleita blogeistakaan, vaan juttuja juuri tavanomaisista pienistä arjen iloista :)

  Vastaa
  • Maj 3.2.2019

   Voi eikä, mä en ymmärrä miten te voitte olla noin ihania, oikeesti siis oikeesti? Kiitos kun lähetit tän viestin, se merkkaa mulle paljon, enemmän kuin uskotkaan.

   Vastaa
 14. Adaleina 2.2.2019

  Minusta olisi todella hauskaa nähdä vaatekaappi esittely, koska sinunkin kaltainen, paljon asukuvia ottava bloggari omistaa varmasti mielenkiintoisen vaatekaapin sisällön. Myös samaan teemaan sopien voisit tehdä tekstin ”vaatekaapin salaisista aarteistasi”, jossa esittelisit vaatteita joita ei olla pitkään aikaan nähty tai ehkä sellaisia vaatteita, jota säilytät siinä uskossa, että tulet vielä jonain päivänä käyttämään niitä.
  Mitä tavallista tavallisempaan tulee, on ihanaa, että esittelet asuja ja asioita mihin ”perustallaa” eli opiskelija tai perus töissäkäyvä voi samaistua.
  Myös teksti omista heikkouksistasi voisi olla hyvä, koska blogeissa tuodaan liian monesti liikaa vain kimalletta esille.

  Vastaa
  • Maj 3.2.2019

   Moi! Okei, okei, voisin esitellä vaatekaapin, jos saan sen joskus siivottua, hahaha! Vai ennen ja jälkeen? Mulla on paljon kyllä heikkouksia, välillä tuntuu, että mussa ei mitään muuta olekaan. Kiitos viestistä ja hyvistä postausideoista <3

   Vastaa
 15. Marge 3.2.2019

  Ihan samat fiilikset täällä, mikään ei oikein tunnu miltään tällä hetkellä mutta silti kaikki on ihan hyvin enkä tiedä mitä kaipaan. Ja lähes kaikilla kavereillani sama olo, kun ollaan asiasta juteltu :D Olen päätynyt siihen, että tämä Suomen talvi vaan tekee itselleni sen, että jossain kohtaa alkaa turtumaan ja arki näyttää sen tylsimmän puolen. Mutta toisaalta tiedän, kun kevät alkaa kunnolla pyörimään niin jotenkin ”herään” ja alan taas fiilistelemään kaikkea :) Sen takia annan itselleni luvan tähän aikaan vuodesta elää sitä tylsää arkea ja olla välittämättä siitä, etten elä jokaista päivää kuin viimeistä, koska sitten tämän nojalla voin kesällä viipottaa kaiken hauskan perässä ja laittaa vähäksi aikaa sivuun arjen velvollisuudet!

  Ymmärrän hyvin, kun bloggaamista tekee työkseen, niin sitä alkaa helposti vertailemaan itseään muihin ja miettimään, että oman blogin pitäisi olla jotenkin erilaisempi. Olen kuitenkin huomannut, että bloggaajat, jotka miettivät ääneen pitäisikö blogin olla hienompi tms, niin lähes aina (kuten ylläolevistakin kommenteista huomaa) he saavat sen jälkeen paljon kommentteja sen puolesta, ettei blogin tyyliä saa muuttaa. Luota siis omaan tekemiseesi :)

  Minua kiinnostaa blogissasi sisustusjutut (joita toivon uuteen kotiin muutettuasi tulevan), lasten jutut, reseptit ja Tampere-tekemiset. Mielelläni luen myös matkustelusta ja suosituksia kosmetiikasta/hiusjutuista. Yleisesti sanoisin, että blogeista tykkään lukea vinkkejä tuotteisiin/tekemisiin + päästä kurkistamaan muiden arkeen :) Sen takia omilta lukulistoilta lähtevät ne blogit pois, joissa peitellään arkea/normaaleita asioita ja annetaan ymmärtää, että elämä on pelkkää ruusuilla tanssimista. Kiiltokuvamaisuus vie pois aitouden ja silloin myös samaistumispinta bloggaajaan katoaa.

  Tämän pitkähkön kommentin pointtina oli, että sä ja tää blogi on just hyvä tällaisena <3

  Vastaa
  • Maj 3.2.2019

   Kiitos, kiitos ja oikeesti vielä kerran kiitos ihanan tsemppaavasta kommentista. Mä liityn sun ja kamujen mielipiteeseen tosta pitkästä talvesta, ehkä se on vain sitä. Laitoin postausidikset myös korvan taakse!

   Vastaa
 16. Jenni 5.2.2019

  Heippa! Sun blogi on yks kivoimmista tietynlaisen arkisuuden vuoksi. Jollain tapaa onnistut aina inspiroimaan ja motivoimaan sekä täältä saa kivasti samaistumispintaa. Parasta on tosiaankin kauniit kuvat, joissa on ihan tavallista arkea sekä lisäksi asuja jne. Sulla todella on silmää estetiikalle. Kauniiden kuvien ympärille kirjoittelet myös inspiroivia tekstejä.

  Olen lukenut blogiasi varmaan vuodesta 2011 saakka, mutta nykyään kiireisemmän elämän myötä tulee käytyä harvemmin ja luettua kerralla” rästiin” jääneet postaukset.

  Tulipa muuten mieleen, että tykkään kovasti esimerkiksi Kolmistaan -blogista, joka tulee luettua miltein päivittäin, sillä hän laittaa aina instagramiin ilmoituksen, kun on postannut. Olen varma, että myös sinun blogissasi tulisi jälleen käytyä tiiviimmin, jos sultakin tulisi instastooreihin ilmoitus. :)

  Jatka samaan malliin! Kiitos ihanasta blogista.

  Vastaa
 17. Sara. 7.2.2019

  Heippa Maj (täältä Irlannin in tyypeiltä pitkästä aikaa)! Mun mielstä olisi hauska lukea enemmän vaatejuttuja ja asukuvia ja vaiks sit sellaisia ihan vanhoja kunnon vaatekollaaseja, mitkä jutut suo just nyt miellyttää silmää. Aina ei tarvitse olla edes niin paljon tekstiä vaan sellaiset kepeämmätkin ja spontaanit ja reaaliaikaiset postaukset on kivoja. Jopa ne peiliselfiet, mitä harrastit aikanaan. Ja tiedät etten ole ainut, kuka sellaisiakin vielä mielellään näkisi.

  Tammi-helmikuu on kyllä aika innotonta aikaa ja vielä sielä Suomessa, kun sitä lunta riittää ihan loputtomiin eli en yhtään ihmettele jos on aika blaah-olo ❤️

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *