*Kaupallinen yhteistyö, MehiläinenAsennemedia

En muista koska olisin viimeksi käynyt terveystarkastuksessa, valehtelematta edellisestä kerrasta on jo ainakin kymmenen vuotta, joten nyt oli korkea aika mennä tarkastukseen. Koen olevani onnekas, sillä olen aina ollut perusterve ja poden flunssaakin vain kerran tai pari vuodessa, silti mielessäni toisinaan pyörii, että onkohan kaikki kunnossa?

Varasin itselleni Mehiläisen mobiilisovelluksen OmaMehiläisen kautta ajan yleislääkärin vastaanotolle ja laboratorion näytteenottoon. Laboratoriossa minulta tutkittiin paastoveriarvosta lipidit, glukoosi-, maksa- ja munuaiskokeet sekä perusverenkuva + trombosyytit. Varasin myös Samuelille ja Rebekalle ajat lastenlääkärille terveystarkastukseen, ilman labrakäyntejä.

mehiläinen1

OmaMehiläinen-sovelluksen kautta ajan varaaminen onnistuu tosi helposti niin itselle kuin lapsillekin. Sovellus on maksuton ja sen saa ladattua iPhone- ja Android -puhelimiin. Ensimmäisellä kerralla palveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla ja sen jälkeen sovelluksen asetetaan nelinumeroinen tunnusluku, jonka avulla palvelut saa käyttöön.

Mehiläisen mobiilisovelluksen käyttö on helppoa. Ensin valitaan lääkäri tai palvelu (hammaslääkärit, yleislääkärit, labra, lastenlääkäri yms.) ja sen jälkeen voi valita paikkakunnan tai lähimmän palvelupisteen. Sovellus näyttää seuraavat vapaat ajat ja lääkärit, joista voi valita itselle sopivimman.

Myös paikan päällä lääkärissä säästää aikaa, kun vastaanotolle voi ilmoittautua puhelimen sovelluksella ja tarkistaa helposti missä kerroksessa ja huoneessa vastaanotto sijaitsikaan.

mehiläinen3

OmaMehiläiseen voi lisätä perheenjäsenet ja mikä kätevintä, myös kaikkien kelakortit.  Kun näin tekee saa Digiklinikalla asioidessaan Kela-korvauksen suoraan, eikä sitä tarvitse itse hakea jälkikäteen. Kuitenkin, kun asioi lääkärikeskuksessa Kela edellyttää, että muovinen Kela-kortti kuitenkin olla mukana, jotta Kela-korvaus huomioidaan maksaessa. Myös reseptien uusiminen on mahdollista sovelluksen avulla ympäri vuorokauden..

Sovelluksesta pääsee myös tarkastelemaan labratuloksia, joista ensimmäiset tulivat sinne jo näytteenottopäivänä. Lääkäri pääsee myös tarkistamaan labrat ja ottamaan yhteyttä sovelluksen kautta vaikka soittamalla, jos niissä on jotain poikkeavaa. Voit myös jättää itse halutessasi sovelluksen kautta soittopyynnön, jos joku tulos mietityttää.

Digiklinikka on palvelu, jossa pääsee juttelemaan terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ympäri vuorokauden. Mehiläinen lupaa, että lääkärit/hoitajat vastaavat tunnin kuluessa. Olisin niin tarvinnut Digiklinikkaa lasten ollessa pieniä, uskon, että oltaisiin säästytty ainakin muutamilta turhilta lääkärikäynneiltä. Varsinkin ensimmäisen lapsen kohdalla asiat olivat uusia ja pohdin usein mennäkö lääkärin vai ei.

Omallekin kohdalle on sattunut kaikenlaisia pieniä haavereita ja muutaman kerran olen pohtinyt, että pitäisikö lähteä näyttämään jotain ruhjetta lääkäriin. Olisin ollut kiitollinen, jos olisin voinut näissä asioissa konsultoida ensin hoitajaa ja kysyä onko lääkärissä käynti tarpeellista.

Digiklinikalta ohjataan eteenpäin, jos ammattilaisten mielestä tarve sitä vaatii. Digiklinikan käyttöä varten pitää syöttää ’Omat tiedot’-sivulla Kela-kortin sekä maksukortin tiedot + sähköpostiosoite, jota tarvitaan kuittia varten. Digiklinikalla lääkärin vastaanotto Kela-vähennyksen jälkeen maksaa 29,90 euroa  ja hoitajan vastaanotto 9,90 euroa. Palvelu on myös riskitön; jos Digiklinikalla ei pystytä auttamaan, niin siitä ei myöskään veloiteta mitään.

mehiläinen2mehiläinen4

Mua kieltämättä jännitti laboratoriotulokset, enemmän kuin ehkä etukäteen ajattelin. Tarkastelin sovelluksen kautta tuloksiani ja vertaisin niitä viitearvoihin. Myöhemmin lääkärikäynnillä varmistui, että kaikki arvot olivat kohdillaan ja hemoglobiinikin oli ilahduttavan hyvä. Pituus oli edelleen se sama 168 cm, eikä painoakaan ollut liikaa tai liian vähän, saan jatkaa samaan malliin. Lapsilla oli myös kaikki asiat kunnossa – huojentava tieto, jota en myöskään pidä itsestäänselvänä.

mehiläinen5

Olemme olleet Mehiläisen tyytyväisiä asiakkaita jo Rebekan syntymästä asti ja palvelu on aina ollut ystävällistä ja osaava. Sovelluksen myötä terveysasioiden hoitaminen helpottui entisestään. Sovelluksesta näkyy asiointihistoria, josta on myös helppo tarkistaa suosikkilääkärin nimi ja tietenkin myös ne kelakortit ja reseptit pysyvät tallessa siellä.

-Maj

3 Comments

 1. Mimmu 2.1.2019

  Heei pakko ottaa käyttöön tuo sovellus, en tiennytkään tuosta, vaikka minäkin olen tyytyväinen Mehiläisen asiakas ollut jo pitkään :) Ihan mahtavaa palvelua sain viimeksi Mehiläisen laboratoriossa kun kerroin pelostani liittyen verinäytteen ottamiseen. Heti näytteen oton jälkeen laborantti antoi minulle pillimehun, jotta heikotus menisi ohi mahdollisimman pian. Jäi kyllä tosi hyvä fiilis tuosta käynnistä :)

  Vastaa
  • Maj 3.1.2019

   Vitsit, mukava kuulla, että oot ollut tyytyväinen – ja joo, sovellus heti vaan käyttöön, niin voit vaikka tsekata ystävällisen laborantin nimen sieltä ;)

   Vastaa
 2. Ulpu 3.1.2019

  Laborantit eivät taida toimia näytteenottajina terveydenhoitoalalla, tarkoititte varmaan laboratoriohoitajaa (nykyään bioanalyytikko). :)

  Kätsy tuo sovellus kyllä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *