Löysin suhteellisen helpon ja nopeahkon  teriyakilohireseptin, josta lisäsin kuvan instastoryihini. Toivoitte reseptiä jakoon, joten täältäpä tulee. On ollu mielettömän ihana kuulla, että ootte innostuneet jakamistani kasvisruokaresepteistä, mahtava juttu.

Ollaan tällä viikolla syöty kahdesti näitä teriyaki-lohimedaljonkeja, teriyaki on koukuttavan hyvää. Prisman kalatiskillä ei tänään ollut valmiita medaljonkeja, mutta ne tekaistiin pyynnöstä käden käänteessä. Itselläni ei edes taida olla tarpeeksi terävää veistä kyseiseen hommaan. Näkisittepä mun keittiötarvikevalikoiman, se on ihan surkea!

Niin ja vielä yksin vinkki; jos Mirini ei meinaa löytyä kaupasta, niin kurkkaahan sushijuttujen tai Aasia-tuotteiden vierestä, siellä se ainakin Prismassa oli :)

lohi teriyaki ohje

Teriyaki-lohi
(kaksi annosta)

2 lohimedaljonkia
1 dl soijaa
1 dl miriniä
3 rkl sokeria
4 cm:n pala inkivääriä
2 tl maissitärkkelystä
2 rkl vettä

1 chili & seesaminsiemeniä

Salaatti
Rucolaa +
Salaattimix
1-2 rkl pestoa
pinjansiemeniä

 

lohiteriyaki 3

Nosta lohimedaljongit uunivuokaan, ripottele päälle suolaa ja pippuria. Kypsennä medaljongit 200 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia. 

Laita salaatti isoon kulhoon ja lisää pesto. Sekoita keskenään. Paahda pinjansiemenet  kuivalla pannulla, kunnes siemenet saavat hiukan väriä. Lisää lopuksi vähän suolaa. 

Teriyaki-kastike

1. Kiehauta soija, miriniä, sokeri ja hienoksi pilkottu inkivääri kattilassa samalla sekoittaen.
2. Pienennä lämpöä ja anna olla muutama minuutin ajan. Siivilöi inkiväärinpalat pois ja kaada kastike takaisin kattilaan. Purista kaikki inkiväärinmehut joukkoon.
3. Sekoita maissitärkkelys ja vesi keskenään lasissa ja kaada seos kattilaan. Kiehauta samalla hämmentäen kunnes kastike muistuttaa juoksevaa hunajaa, kannattaa muistaa, että kastike jähmettyy hiukan jäähtyessään.

Kaada kastike lohimedaljonkien päälle, halutessasi voit vielä koristella annokset pilkottulla chilillä ja seesaminsiemenillä.

***

 ja sit vaan bon appétit!

-Maj

2 Comments

  1. Inke 24.3.2019

    Tosi nätti annos. Tätä täytyy kokeilla.

    Vastaa
  2. Oliivi 25.3.2019

    Hei kiitti tästä vinkistä! Tuli kokattua tätä eilen ekaa kertaa, jotta pääsi samalla eroon yhdestä vajaasta soijapurkista. Tuohon sokerin tilalle voi muuten varmasti hyvin käyttää hunajaa. :-)

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *