*Kaupallinen yhteistyö, Arla & Asennemedia

Aamupala tai brunssi metsässä (maanantaiaamuna) kuulostaa tunnelmalliselta, mutta myös siltä, että sen saattaisi helposti skipata laiskuuttaan  – esimerkiksi sateen takia. Olen kuitenkin vähän sellainen tyyppi, että jos päätän jotain itse ja etenkin jos sovin jonkun toisen kanssa etukäteen jostain, niin sehän kyllä pitää.

Löimme kättä päälle, että viikko starttaisi käyntiin metsäaamupalalla. Kello soi aikaisin ja vaikka viikonlopun synttärikemujen jäljiltä meinasikin vähän väsyttää (ja tottakai vettäkin satoi) niin silti olin vetämässä reippaana trikoita jalkaan. Keitettiin kahvit termariin, pakattiin eväät reppuun ja lähdettiin matkaan. Heti kun pääsimme metsään, niin tuli hyvä ja rauhallinen fiilis; jokainen viikkohan voisi alkaa just näin.

arla2arla4

Meillä oli tällä kertaa jogurtit & nuotiolla tehdyn leivät pääosassa aamupalalla, mutta tyhjällä vatsalla retkipaikalle kävelemisen sekä puiden hakkaamisen jälkeen smoothie oli enemmän kuin paikallaan. Arla + Moren jogurttijuomat saa hörpättyä missä vaan kätevästi (vaikka samaan aikaan kun kävelee) ja ne ovat aivan täydellisiä nautittavaksi silloin, kun energiat pitää saada nopeasti ylös. Pehmeän makuisessa kookos-ananasjogurttijuomassa sekä vähän kirpsakamman makuisessa vadelmaa, karpaloa ja punajuurta sisältävässä jogurttijuomassa on käytetty gluteenitonta kauraa.

arla3

Nuotion sytyttäminen tihkusateessa saattaa hiukan kestää, puhumattakaan siitä jos on kova pakkanen. Nuotiolla tehtyä safkaa joutuu luonnollisesti odottelemaan tovin ja joskus itselleni on käynyt niinkin, että olen joutunut kantamaan grillattavat takaisin kotiin. Kannattaa siis pakata myös mukaan heti valmista evästä, varmuuden vuoksi. Yleensä nuotio ollaan kyllä saatu syttymään henkilökohtaisen eräoppaan avustuksella – no okei, korjaan, tulenteko on häneltä onnistunut aivan aina, mutta itsestäni en voi sanoa samaa. Mun mielestä olisi ainakin aivan kamala ajatus, että ei saisi mitään syötävää metsäretkellä, sillä evääthän on aina se the juttu, ainakin meillä.

arla9arla5

Jogurtti on kätevä eväs ja jogut maistuvat meillä koko perheelle. Arla & Moren Kauraisia jogurtteja ei ole makeutettu valkoisella sokerilla ollenkaan, vaan makeus tulee hedelmistä sekä hedelmämehuista. Jogurtissa on riittää sopivasti pureskeltavaa kauran lisäksi myös auringonkukansiementen, tattarin ja hedelmien ansiosta. Makuina näissä Arlan uuden välipalabrändin jogurteissa on mansikka-valkoinen persikka sekä mustikka-karhunvatukka. Tuotteet ovat lisäaineettomia, gluteenittomia ja proteiinipitoisuuden ansioista ne pitävät nälän hyvin loitolla.

arla6arla7arla10

Jos teillä on tiedossa stressaava viikko, niin vitsit, kokeilkaapa metsäaamiaista? Jos mitenkään rahkeet riittää. Meikäläinen on niin onnekkaassa asemassa, että asutaan käytännössä ihan metsän kyljessä. Meidän kotoa on myös alle kymmenen minuutin ajomatka tuohon retkeilypaikan parkkipaikalle, joten metsään pääseminen ei vie aikaa juuri ollenkaan.

-Maj

1 Comment

  1. Rena 10.4.2019

    Such a cool idea having breakfast in the forest!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    http://www.dressedwithsoul.com

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *