*Kaupallinen yhteistyö, ACO

Kasvojeni iho oli tosi hyvässä kunnossa läpi teini-iän ja aina siihen saakka, kun aloin odottamaan ensimmäistä lastani. Muistelisin, että kosmetologikoulussa luokallamme oli lisäkseni vain yksi tyttö, jolla oli normaali ihotyyppi. Siistit, pienet ihohuokoset, ei epäpuhtauksia, eikä toisaalta iho ollut ollenkaan herkkä tai helposti reagoiva eli varmasti aikalailla monella mittapuulla mitattuna minulla oli siihen aikaan ihanteellinen iho.

Raskausaikana ihoni kuitenkin muuttui; epäpuhtauksia alkoi pukkaamaan niin vartalon kuin kasvojenkin iholle. Olin lapsellinen ajatellessani, että raskauden aikana varmasti vain hehkun. Sanotaanko, että 23-vuotiaalle nuorelle naiselle oli pienoinen järkytys, kun se ei mennytkään omalla kohdallani ihan niin; voin raskauden ensimmäisen kolmanneksen todella huonosti, tunsin itseni kömpelöksi ja aina aikaisemmin niin helppohoitoinen ihonikin vielä temppuili – ja siihen aikaan se ärsytti älyttömästi. Ymmärsin kyllä jo silloinkin, että huoleni eivät olleet sieltä isoimmasta päästä, mutta se ei poista sitä, että muuttunut iho nakersi itsetuntoa.

Raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen naisen iho käy läpi erilaisia muutoksia, tietenkin kehon hormonaalisten muutosten takia. Siinä missä toisilla naisilla iho saattaa suorastaan hehkua, niin toisilla pukkaa epäpuhtauksia tai äärimmäistä kuivuutta.

Minun ihoni tilanne rauhoittui ajan kanssa, mutta se jälkeen on ollut useita pidempi kestoisia kausia, kun ihossani on ollut enemmän epäpuhtauksia. Juuri tällä hetkellä ihoni tilanne on todella hyvä. Olen löytänyt itselleni sopivat ihonhoitotuotteet ja elämässäni on muutenkin suhteellisen rauhallista – tai ainakaan tässä ei juuri nyt olla hormonaalisen( tai minkään muunlaisenkaan) myrskyn silmässä.

aco1

ACO Pure Glow -Ihohoitosarja on tarkoitettu aikuiselle sekaiholle. Pakkohan se on hyväksyä, että en minä tästä ainakaan nuorru, eikä nuorru ihonikaan, joten ihonhoitotuotteiden pitää olla myös hoitavia. Uusi Pure Glow -sarja antaa iholle hehkua, mutta samalla sarjan tuotteet estävät epäpuhtauksia kuivattamatta ihoa.

Suomessa yleisin tai ainakin hyvin yleinen ihotyyppi taitaa olla sekaiho. Sekaiho on kahden eri ihotyypin yhdistelmä eli kasvojen iho on osittain kuiva ja normaali, mutta myös rasvoittuva. Sekaihon tunnistaa helposti rasvoittuvasta t-alueesta (otsa, nenä + leuka) ja muutoin kuivahkosta ihosta. Sekaihon väri on normaali tai huono vain T-alueella ja muualla hyvä. Pure Glow -sarjan tuotteet ovat kevyitä, eivätkä ne tuki ihoa, mutta toisaalta sarjan tuotteista löytyvät c-vitamiini ja hyaluronihappo suojaavat, kosteuttavat sekä vahvistavat ihon elastisuutta.

aco2

 

ACO Pure Glow -Purifying Day Cream & Rebalancing Night Balm

Purifying Day Cream on kosteuttava geelivoide, joka imeytyy ihoon sukkelaan. Voide on koostumukseltaan ohut ja omaan ihooni se tosiaankin vain humahtaa. Olen käyttänyt päivävoiteen kaverina ACO Renewing Face Oilia tuomaan extrakosteutusta ja tämä kombo on ollut loistava tähän aikaan vuodesta, kun eletään vielä talven ja kevään välimaastossa. Voi olla, että kesällä riittää pelkkä voidekin. Rebalancing Night Balm on ravitseva yövoide, joka vähentää epäpuhtauksia sekä hoitaa niitä ekoja ikääntymisen merkkejä. Yövoide sisältää kuorivaa entsyymiä, joka poistaa kuolleet ihosolut. Voiteen jäljiltä iho tuntuu samaan aikaan pehmoiselta ja kimmoiselta.

Molemmista voiteista löytyy kosteutta sitovaa hyaluronihappoa ja sarkosiiniä, joka vähentää rasvaisuutta. Pure Glow Purifying Day Cream & Rebalancing Night Balm kosteuttavat 24 tunnin ajan ja ovat miedosti hajustettuja eli ne tuoksuvat vain kevyesti ja ainakin omaan nenääni hyvin miellyttävälle.

Kasvovoiteen kanssa käyttämäni Renewing Face Oil imeytyy supernopeasti, jättäen ihon pehmeäksi, mutta ei kuitenkaan rasvaiseksi tai kiiltäväksi. Öljyä voi käyttää sellaisenaan, tai juurikin sekoittamalla kosteusvoiteeseen, kuten itse olen tehnyt. Toimii myös loistavasti hemmottelevassa kasvohieronnassa, testattu on sekin.

Pure Glow -sarjan tuotteiden lisäksi hehkua iholle saa syväpuhdistavalla kuorinnalla. ACO Face Cleansing Scrubilla. Rakeinen kuorinta sopii kaikille ihotyypeille. Hajusteetonta kuorintavoidetta voi ihotyypistä riippuen käyttää kerran tai kaksi viikossa. Kasvoöljyn ja kosteusvoiteen kombo levittyy muuten täydellisesti kuoritulle iholle.

aco3

aco4

 

ACO Pure Glow – Renewing Daily Cleanser

Olen puhdistanut ihoni vaahtomaisella puhdistustuotteella niin kauan kuin muistan, välillä olen toki koittanut muitakin koostumuksia, mutta sitten palaan jälleen vaahtoon. Pidän vaahdon jättämästä puhtauden tunteesta iholla. Renewing Daily Cleanser on entsymaattinen kasvojenpuhdistusvaahto eli se kuorii kevyesti kuolleet ihosolut samalla puhdistaen meikin ja epäpuhtaudet iholta.

Renewing Daily Cleanseria eli Pure Glow -sarjan vaahtoputsaria voi käyttää aamuin sekä illoin ja silmänympärysaluetta tulisi välttää. Kuorivaa vaikutusta voi tehostaa, kun jätät vaahdon vaikuttamaan kasvoille minuutiksi ennen huuhtelua.

aco5aco6

Suosittelen Pure Glow -sarjan tuotteita, jos tykkäät kevyistä koostumuksista, mutta ihosi kaipaa extrahehkua sekä toivot ihonhoitotuotteilta myös hoitavuutta. ACO -tuotteet ovat erittäin lompakkoystävällisiä; näiden Pure Glow -tuotteiden hinnat pyörivät siinä 14-15 euron hujakoilla.

Jos innostutte nyt tilaamaan Pure Glow -sarjan tuotteita itsellesi, niin saat 15% alennuksen tilaamalla tämän linkin kautta. Alennus on voimassa huhtikuun loppuun saakka.

***

Mua kiinnostaisi tietää, onko teillä muilla kolmikymppisillä ihon kanssa ongelmia vai onko iho juuri tässä iässä paremmassa balanssissa kuin koskaan? Ja jos teillä on iho-ongelmia, niin millaisia?

-Maj

3 Comments

 1. Jade 12.4.2019

  Mistä korvakorusi on hankittu? :)

  Vastaa
  • Maj 13.4.2019

   Moikka Jade! Nämä on & Other Storiesin korvikset, mun lempparit :)

   Vastaa
 2. Tinsku 12.4.2019

  Karmivat iho-ongelmat iski kun tuli 30-vee mittariin 😩 mulla on ollut teini-iästä alkaen pieniä iho-ongelmia, e-pillereitten myötä ne helpottui ja iho oli hyvässä kunnossa. Kaksi raskautta parinkympin jälkeen ja nyt tänä talvena tai oikeastaan jo kesällä mun iho alkoi oirehtimaan ja herkistyi lopulta tosi pahasti. Epäilen ruusufinniä ja nyt on onneksi takana jo pidempi rauhallinen kausi, toivon mukaan johtuen oikeasta ihon hoidosta. Mulla pelastus ovat olleet teepuuöljy ja sinkkivoide. Olen myös vähentänyt sokerin ja vehnätuotteet minimiin. Vyöhyketerapeutti ohjeisti hiivattomalle ruokavaliolle, ja sitä oon myös osin noudattanut. Onneksi tykkään Uotilan limpusta sillä leivän pois jättäminen tuntuu vaikeimmalta. Toivon tsemppejä kaikille iho-oireiden kanssa kamppaileville, se voi olla todella lamauttavaa. Kivaa ja aurinkoista kevättä! Oon seurannut sun blogia alusta alkaen ja mun silmiin sun iho on aina hehkunut 😍

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *