*Kaupallinen yhteistyö, Oxygenol & Asennemedia

Kautta aikojen ihminen on erottanut jo kaukaa vihollisen ystävästä ihan pienestä eleestä ja arvaatteko mikä se on? Hymy tietenkin. Edelleen kaipaamme alitajuisesti vierailta ihmisiltä tietynlaista hyväksyntää ja hymyn näkeminen antaa ymmärtää, että toinen hyväksyy sinut.

Hymyileminen ei maksa mitään, mutta sillä on paljon positiivisia vaikutuksia niin itseen kuin muihinkin. Koitahan hymyillä tätä postausta lukiessasi 20 sekuntia leveää tekohymyä  – sekin kohentaa omaa mielialaasi, tutkitusti. Hymyileminen saa ihmisen vaikuttamaan ystävällisemmältä, luotettavammalta ja helpommin lähestyttävältä.

Joskus tuntemattoman vastaantulijan lämmin hymy saattaa pelastaa kokonaisen päivän. Meille suomalaisille hymyileminen saattaa toisinaan olla vähän vaikeaa ja tuntua teennäiseltäkin. Voimme kuitenkin harjoitella sitä ja oppia eli peilin eteen vaan hymyilemään. Omia aivoja voi nimittäin juksata, sillä tekohymykin laskee stressitasoja. Olen kuullut, että vaikutan tylyltä jos mulla on perusilme kasvoilla tai olen vain ajatuksissani. Ehdottomasti yritän hymyillä enemmän, vaikka joinain  päivinä se onkin vaikeampaa – ja taas toisinaan sitä on jo luonnostaan ”yhtä hymyä.”

oxygenol6oxygenol7

Kaunis hymy on itselleni tärkeä asia ja pidän hyvää huolta hampaistani. Siitäkin huolimatta, että pelkään hammaslääkärillä käymistä yli kaiken paljon. Voin myös käsi sydämellä sanoa, että en lintsaa hampaiden pesemisestä, en vaikka olisin väsynyt. En, vaikka olisin nukahtanut sohvalle, silti raahaudun unenpöpperöisenäkin  pesemään hampaat ennen sänkyyn menemistä.

Mun isällä ja itseasiassa äidilläkin on ollut aikoinaan ongelmia omien hampaidensa kanssa ja siksi meillä on kotona painotettu hampaiden pesua ja hampaista huolehtimisen tärkeyttä. Sitäpaitsi oli ihan parasta pienenä, kun iskä pesi mun hampaita; suusta löytyi vaikka mitä; autonrenkaita, kadotettuja leluja ja keittiönkaapista hävinneet keksit. Isäni teki hampaiden harjausrutiinista hauskaa. Haaveilen toisinaan edelleen väsyneenä siitä, että joku pesisi mun hampaat, kantaisi sänkyyn, peittelisi ja suukottaisi otsaan.

Aikuisenakin tuosta kahdesta minuutista, joka hampaiden pesuun tulisi aamuin illoin käyttää, voi tehdä hauskaa. Kuuntele samalla musaa, lataa joku hauska sovellus, tee kyykkäyksiä tai pidä vaikka mielessäsi kiitollisuuspäiväkirjaa. Ootko ikinä muuten ajattellut, että 4 minuuttia päivässä tekee 28 minuuttia viikossa ja 112 minuuttia kuukaudessa?

oxygenol1

Meillä koko perhe käyttää hampaiden harjaamiseen sähköhammasharjaa ja hiljaittain valkaistuille hampailleni käytän hellävaraista Oxygenol sensitive-hammastahnaa. Suuhygienistini kehaisi Oxygenolin hammastahnoja, ne ei hankaa liikaa hampaiden kiillettä, vaan ovat hellävaraisia. Oxygenol on ainoa hammastahna, jonka kaikissa versioissa on Xylitolia.

Oma valintani on tällä hetkellä tosiaan Oxygenol Sensitive, joka sopii herkillekin hampaille ja ikenille. Se suojaa hampaita vihlonnalta, kosteuttaa suun limakalvoja ja vahvistaa hampaiden kiillettä. Olen testannut kaikki Oxygenolin aikuisille tarkoitetut hammastahnamaut ja laadut läpi. Vaihtoehtoja on kuusi erilaista, joista uusimmat ja mielenkiintoisimmat maut ovat Mint & Cookies sekä Tropical Shine.

oxygenol8

Kookokselle ja ananakselle maistuva hammastahna kuulostaa jännältä, mutta se on yllättävän miellyttävä ja raikas. Mun mielestä Tropical Shine -maku sopii loistavasti iltapesuun. Toinen yllä olevassa kuvassa kädessäni pitelemä maku on Mint & Cookies, joka on ihanasta maustaa huolimatta yhtä tehokas karieksen torjuja kuin vaikkapa Oxygenol Long Active.

oxygenol9

Oxygenol faktoja

– Oxygenol on yli satavuotias, suomalainen suuhygieniasarja, johon kuuluu aikuisten ja lasten hammastahnoja sekä suuvesiä.
– Kaikki Oxygenol-hammastahnat kehitetään ja valmistetaan Suomessa,  Bernerin Heinäveden tehtaalla
– Oxygenolin hammastahnoilla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-tunnus
– Oxygenol on ainoa hammastahna, jonka kaikissa vesioissa on Xylitolia. Fluori ja Xylitoli on tutkitusti tehokkain suoja kariesta vastaan, se antaa jopa 12% paremman suojan.
– Oxygenolin aikuisten hammastahnavalikoima koostuu perinteisestä Oxygenol Raikas -hammastahnasta sekä herkillekin hampaille ja ikenille soveltuvasta Oxygenol Sensitive -hammastahnasta, valkaisevasta Oxygenol White -hammastahnasta sekä kahdesta uudesta makutahnasta, Tropical Shinesta sekä Mint & Cookiesista.

 

oxygenol3oxygenol2oxygenol11

Muistaakaahan paitsi hymyillä niin kuin harjata, aamuin illoin. Mulla on harjaus hallussa, mutta jatkan hymyilemisen harjoittelua, myös sisäisesti ja silloin, kun ei niin paljoa edes huvittaisi.

Ja kerro sä mulle, että mitä puuhailet hampaita harjaillessasi?
Tanssit, puet, hassuttelet vai ihan vaan harjaat totisena?  

-Maj

1 Comment

  1. Inkku 19.4.2019

    Sähköhammasharjassa on kyllä hyvä puoli se, että 2minsaa tulee pestyä kun harja antaa merkin. Täytyypä kokeilla noita tahnoja.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *