Täällä ollaan kesälomalla, tänään ihan virallisesti ensimmäistä päivää! Rebekka tuuletti lauantaina onnellisena hyvästä todistuksesta ja kevätjuhlan keppihevosesityskin meni putkeen.

Lapsilla ei ole hoitoa tai kerhohommia kesällä, joten tunnelmasta saattaa tulla helposti levoton jos tekemiset käyvät vähiin. Tänään illalla mietitään miten meidän päivät tulee sujumaan ja kerrataan yhteiset säännöt. Sen lisäksi, että kaikki siivoavat omat sotkunsa, niin myös lapset saavat osallistua yhteisiin kotitöihin. Rebekka sanoi haluavansa ottaa vanhan kunnon pistetaulukon käyttöön, pitäiskö? Toki ilman pisteitäkin Samuel ja Rebe auttavat pienissä kotiaskareissa, joita kertyy varmasti enemmän nyt kun ollaa kaikki täällä päivät kotosalla.

yrtit1

Ruokaakin saa nyt kesällä kokkailla tuplasti enemmän, joten on aika käydä kaikki omat ja muiden jakamat reseptit läpi. En vieläkään ole testannut Jennin kuuluisaa uunifetapastaa – joten se nyt on ainakin on ruokalistallamme. Yksi omista lemppareistani on tomaattinen jauhelihakastike ja sehän syntyy, kuinkas muutenkaan, kuin nopeasti ja helposti. Pannulle vaan jauhelihan kaveriksi purkillinen tomaattimurskaa ja yrttistä tomaattipyreetä – mausteeksi suolaa ja pippuria. Annoksen päälle voi heittää minitomaatteja ja yrttejä. Basilika maistui superhyvältä ja timjami vielä paremmalta

yrtit2yrtit3yrtit4
.
Tähän asti me ollaan grillailtu nuotipaikoilla, mutta tällä viikolla saadaan parvekkeelle ihan oman grilli! Kohta siellä valmistuu lohivartaita (uusien perunoiden kanssa) ja flatbreadeja, ai että. Jos ja kun innostutaan onnistuneesti kokeilemaan uusia juttuja, niin laitan reseptejä jakoon. Mikä on teidän lempparigrilliherkku? Kaikki idikset otetaan lämmöllä vastaan, tässä on koko kesä aikaa testailla :)

-Maj

1 Comment

  1. Rena 3.6.2019

    Looks super yummy!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    http://www.dressedwithsoul.com

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *