Kävin viime viikolla ensimmäistä kertaa Tiirinkosken Tehtaalla ja ihastuin ihan täysin, vitsit miten suloinen paikka! Tiirikosken Tehdas on entiseen navettarakennukseen tehty kahvila & sisustusmyymälä. Puodin puolella on vaikka mitä muutakin sisustustavaroiden lisäksi: huolella valikoituja vaatteita, koruja, kirjoja, ruokajuttuja – ehkäpä sittenkin lifestyle-myymälä kuvailee Tiirinkosken tehdasta parhaiten? 

tiirinkosken tehdastiirinkosken tehdas

Maatilan yhteyteen rakennettu Tiirinkosken Tehdas sijaitsee ihan Hämeenlinna vieressä, Tiiriössä, lyhyen matkan päässä keskustasta. Tampereelta ajaa noin kolmessa vartissa paikan päälle ja navigaattori ohjaa helposti perille, mutta täytyy kyllä sanoa, että ei sinne vahingoissa eksy.

tiirinkosken tehdas myymälätiirinkosken tehdas hämeenlinnahämeenlinna sisustuskauppatiirinkosken tehdastiirinkoskitiirinkosken tehdas lounas

Syötiin lounasvohvelit terassilla, ja oli tietenkin superhyvää! Lounas- tai kahvihetki venähtää helposti pariksi tunniksi, sillä myymälän puolella on niin paljon nähtävää ja ulkona istuskellessa silmä lepää upeissa maalaismaisemissa. Lasten (ja miksi ei aikuistenkin) riemuksi tilalla pääsee ihastelemaan kissoja, koiria, kaneja, lampaita ja ylämaankarjaa.

Ehdottomasti pitää vielä kesänä päästä Tiirinkoskelle uudelleen, sitäpaitsi yksi superihana myymälän puolella ollut hame jäi vähän mietityttämään. Lasten kanssa voitaisiin hurauttaa autolla joku päivä lounaalle & jätskille maalaismaisemiin. Samaan reissuun voisi yhdistää flowparkit ja uintireissunkin. Osaako joku kertoa, että mikä on paras uimaranta Hämeenlinnassa?

tiirinkoskentehdas11tiirinkoskentehdas10

Tiirinkosken Tehdas
Haantie 5
13500 Hämeenlinna

MA-PE 11-18
LA 11-17
SU 12-17

 

 

7 Comments

 1. Seija 25.6.2019

  Sanoisin että Hämeenlinnan paras uimaranta on Ahvenisto. Uimarannan lisäksi siellä on myös maauimala (https://ahvenisto.fi/fi/) ja Flowpark, tosin pienemmille kiipeilijöiden sopivampi taitaa olla Aulangolla (Scandic Aulanko hotellin vieressä).

  Vastaa
 2. Minna 25.6.2019

  Hämeenlinnan flowparkin vieressä on uimaranta ja maauimala ja voisin kuvitella sen olevan paras paikka, ainakin itse ei hämeenlinnalaisena tykkään paljo siitä alueesta.

  Vastaa
 3. Eve 25.6.2019

  Tää oli kiva vinkki, on kiva käydä tällaisissa paikoissa! Ja tää ei olekaan pahan matkan päässä. Tällaiset vinkit on tervetulleita! :)

  Vastaa
 4. Seija 25.6.2019

  Tuli vielä sellainen mieleen, että jos piipahdette keskustassa niin suosittelen kahvila Hemmaa, siellä on aivan ihana lounas (kasvispainoitteinen), vieressä on Second Hand liike Boho – käymisen arvoinen sekin. Nämä löytyvät lyhyen kävelymatkan päästä kauppakeskus Goodmanista (ilmainen tilava parkkihalli).
  Toki muutakin kivoja paikkoja löytyy: Ravintola Verka, Aulangon näkötorni…

  Vastaa
 5. Riikka 25.6.2019

  Tuo on ihan mun lempparipaikka myös vaikka harmillisen harvoin se osuu matkan varrelle.

  Ihastelin tuota sun mekkoa jo instan puolella ja kerrankin on niin mun makuun osuva kesämekko että pakko kysyä mistä tuo on?

  Vastaa
 6. Mari 28.6.2019

  Ahvenisto, se ainoa oikea rantsu 😎

  Vastaa
 7. Uimaan 2.7.2019

  Ahveniston uimaranta ja ympäristö on paras Hämeenlinnassa ja Hattulan puolella Herniäisten uimaranta 😊

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *