Voi, kun voisinkin sanoa, että tämä ihana kasvisruokaravintola löytyy tampereelta, mutta ei, turkuun asti pitää lähteä. Toisaalta Turkuun lähteminen on poikkeuksetta hyvä idis ja nyt on vaan yksi syy lisää suunnata Turkuun. Henna on pariinkin otteeseen sanonut, että pitäisin Turun vähätorin kulmilla sijaitsevasta ravintola Hüggesta, mutta vasta viime viikolla saatiin laitettettua pöytävaraus ja lyötyä suunnitelmat lukkoon.

hygge1

Hügge on superviihtyisä, tyylikäs ja rento paikka. Ruokalista näytti nopealla vilkaisulla siltä, että olisin voinut tilata ihan mitä vaan ja olisin varmasti tykännyt. Hüggesta saa myös tilattua cocktaileja, joista useimmat saa myös alkoholittomina – me päädyttiin Hennan kanssa kilistelemään alkuun Aperoleilla.

hüggehygge turku

Olin ihan liekeissäni bongatessani burrata-juuston alkuruokalistalta. Olen käynyt tänä kesänä monet kerrat hakemassa burrattaa Tampereen Kauppahallin Juustosopista, mutta en ole ainakaan toistaiseksi bongannut sitä ravintoloista. Itseasiassa juteltiin juusto-hommasta kokin kanssa ja hän sanoi, että kyllähän Burrattaa Turusta saa. No niimpä tietenkin. Otin siis alkupalaksi burrata-juustoa, jonka kanssa tuli paahdettua tomaattia ja harissaa. Henna päätyi samaan ja oltiin molemmat yhtämieltä, että annos oli t ä y k k y!

Henna jätti pääruuan väliin ja valitsi sen sijaan kaksi alkuruokaa, myös pinaattivohveli oli kuulema hyvää. Rakastan yli kaiken kukkakaalta, joten tilasin pääruuaksi grillattua kukkakaalta keltaisessa currykastikkeessa. Annoksessa oli ihanasti tulisuutta ja makua – ja runsaasti myös korianteria eli jos sen maku ei miellytä, niin kannattaa ainakin kysyä, onko se mahdollista jättää pois.

hygge6

Hügge
Linnankatu 3
20100 Turku

Aukioloajat:
MA – TO 11-23 (22)
PE 11-00 (22)
LA 12-00 (22)
SU 12-20 (19)

hygge7

Hüggeen mennään ensi kerrallakin ihan varmasti!
Niin ja jos et vielä ole kasvisruuan ystävä, suosittelen silti antamaan mahdollisuuden, sillä Hüggen jälkeen saatat ollakin ;)

 

-Maj

3 Comments

 1. Lilli 15.7.2019

  Tämä täytyy kokeilla. Kivannäköinen paikka. 😋

  Vastaa
 2. Milla 15.7.2019

  Näyttääpä ihanalta, sekä ruoka että paikka. Varmaan pitää antaa kasvisruualle mahdollisuus!

  Vastaa
  • Maj 17.7.2019

   Todellakin, todellakin <3

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *