Kaupallinen yhteistyö, Viinilinna & Asennemedia

Suunnittelemani mökkiviikonloppu (toki toivoa vielä on) saattaa jäädä toteutumatta, mutta onneksi Tampereella pääsee mökkifiilikseen monessa paikassa. Tiesittekö, että meillä on täällä on noin 160 järveä? Kuulostaa ihan kreisiltä mun korvaan ainakin.

No, jokatapauksessa: yhtenä iltana innostuttiin lähtemään meidän vakkari uimapaikalle iltapalan merkeissä. Pyöräily, iltauinnit ja piknikit ovat ehdottomasti olleet tämän kesän juttu. Piknik yleisellä laiturilla ei tietenkään onnistu kovin helposti,  jos liiikkeellä on ilta- tai yöuimareita. Jännitin koko matkan, että mitenköhän käy – onneksi järvellä oli hiljaista ja sain toteutettua haaveeni pienestä tunnelmallisesta laituripiknikistä. 

vv_1vv_8

Mun mielestä on ihanaa ottaa piknikille mukaan oikeat astiat kertakäyttöisten sijaan. Kaikki kamppeet mahtuvat pariin tilavaan kangaskassiin, jotka saa laitettua pyörien koreihin tai tarakalle, plus reput voi ottaa lisäksi selkään, jos tavaraa on enemmän. Olen huomannut, että pienillä jutuilla on väliä. Toisinaan pelkkä pyyhe ja pullo skumppaa on aivan kaikki mitä tarvitaan.

vv_2vv_3vv_6

Jonas ei yleensä välitä juurikaan rośeviinistä, mutta jääkylmä Veuve du Vernay Ice Rosé on vienyt tanskalaisenkin mennessään. Fresh & balanced, hän sanoi. Ihan varmasti tästä raikkaasta roseesta muistuu myöhemmin mieleeni huolettomat kesäillat. Alkon sivuilla Ice Rośeta kuvaillaan sanoin; puolimakea, keskihapokas, mansikkainen, kevyen vadelmainen, mausteinen. Mausteisuus ei tule itselleni ensimmäisenä mieleen, mutta raikas, kevyt ja hiukan marjainen – eikä liian makea, sopii kuivien viinienkin ystäville. Näin siis ainakin mun mielestä, vaikka en mikään viinimestari olekaan.

vv_4vv_5vv_7
Veuve Du Verney rośeviini on parhaillaan hyvin jäähdytettynä & tarjoiltuna jäiden kanssa. Kauniin kesäjuoman saa sujauttamalla lasiin jääkuutioiden lisäksi mansikoita ja mintunlehtiä. Tarjoile isosta viinilasista tai  mistä tahansa muusta kauniista, vähän kookkaamasta lasista.

vv_9

Piknikin jälkeen pulahdettiin järveen, pitkän talviuinti kauden jälkeen vesi tuntui lämpöiseltä. Pukuhuoneiden viereiseltä liitutaululta löytyi merkintä, että vesi on +19 asteista, ei paha ollenkaan.

Muistuttelisin vielä, että Valviran ohjeistuksen mukaisesti alkoholia ei saa kommentoida, mutta kaikki muut kommentit ovat tietenkin tervetulleita!

-Maj

2 Comments

 1. pirkko bechinie 9.7.2019

  nuo kateuden kyllästämät kommentit pitää jättää omaan arvoonsa.”karavaani kulkee ja koirat haukkuu”itse seuraan tiettyjä suomalaisia blogeja nähdäkseni miltä tämänpäivän nuori suomi näytää, ja hauskalta ja idearikkaalta se tuntuu.
  onnea jatko matkaan . pirkko

  Vastaa
 2. Inka 15.7.2019

  Kiitos hyvästä ideasta. Illalla, lämpimällä ilmalla piknik mainio vaihtoehto👍

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *