Meidän Teppo-koira täyttää huomenna – tai no tänään, sillä ihan kohtahan tässä ollaan jo uuden päivän puolella, kymmenen vuotta. Se on pitkä aika se, monessa on Tepi ehtinyt olemaan mukana. Toisinaan olen sitä mieltä, että Teppo on meidän perheen fiksuin tyyppi – ja aina hyvällä tuulella sekä ymmärtäväinen tai jos ei muuta, niin ainakin sen näköinen, että hän ymmärtäisi. Paljon siltä on aikoinaan kysytty hermojakin, kun se eli samassa asunnossa kahden villin taaperon kanssa. Olen niin onnellinen, että kaikki sujui silloinkin hyvin. Niin ja monet itkut on sen turkkiin itketty, joskus salaisestikin.

teppo_koira1teppo_koira2teppo_koira3

Teppo tuli meille ennen lapsia, joten he ovat hitsautuneet yhteen. Koira on aina pitänyt lasten puolta ja myös kunnioittanut heitä. Etenkin Rebekalle Teppo on tosi tärkeä ja äärettömän rakas. Tyttö aina sanookin, että Teppo on hänen koiransa.

Tänään taisi tulla molemmille, mulle ja Rebelle, tippa linssiin vanhoja aikoja ja juttuja muistellessa. Ja tietenkin mielessä käväisi ajatus, että joskus tulee vielä se päivä, kun meidän on luovuttava Teposta. Toivottavasti ei kuitenkaan vielä pitkään aikaan. Mun mielestä paras selitys sille, miksi koirat elävät lyhyemmän aikaa kuin ihmiset on tämä: Ihmisen tarkoitus on oppia elämään hyvä elämä – sellainen, että hän oppii rakastamaan kaikkia ja olemaan kiltti aina toisille. Koirat osaavat sen jo, joten niiden ei tarvitse olla täällä yhtä kauaa.

 

teppo_koira4teppo_koira5teppo_koira7

Tietenkin mun mielestä Teppo on maailman paras koira, kuten varmaan kaikki koiranomistajat karvakuonoistaan sanoo. Tepolla on ihan valtavasti oman perheen lisäksi ystäviä ja ihmisiä, jotka välittävät siitä. Naapurin Greta käy sitä lenkittämässä joka toinen viikko ja ystäväni Repekan Lilli-tyttö on hoitanut Teppoa, kun olemme olleet reissussa. Lillin hoivissa Tepolla on kuninkaallinen kohtelu: se nukkuu tytön kanssa sängyssä, silkkihuivin alla. Veljeni puolestaan ei hentone liikahtaakaan, jos Teppo on sattumoisin torkkumassa hänen jalkojensa päällä. Prinsessa-ystävällänikin Teppo käy säännöllisesti kylässä – ja sieltä hänen majesteettiaan oikein pitää houkutella kotiin.

teppo_koira8

Päädyttiin hankkimaan Tepolle hänen lemppariherkkujaan synttärilahjaksi ja tietysti hän saa tavallistakin enemmän huomiota ja rapsutuksia.

Olet meillä kaikille niin rakas, Teppo <3

-Maj

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *