Tuntuu, että oon tehnyt tänä kesänä paljon uusia asioita tai siis asioita ihan ensimmäistä kertaa. En just nyt muista mitä, mutta ihan tosi hei! Vierailin tällä viikolla ekaa kertaa Nauvossa – ja Turun saaristossa noin yleensäkin. Saattaa toki olla, että olen pienenä perheen kanssa ollut hoodeilla, jos niin siitä en muista yhtään mitään.

Nauvo oli aivan ihmeellisen ihana paikka mun mielestä, vähän kuin Maarianhamina, mutta jotenkin vielä parempi. Aivan kuin aika Nauvossa olisi pysähtynyt, ihmiset olivat ystävällisiä eikä kenelläkään tuntunut olevan kiire mihinkään, siitä tuli itsellekin todella rauhallinen fiilis.

nauvo1nauvo2

Vierasvenesataman kauppakadun suloisissa pienissä punaisissa mökeissä myytiin kaikenlaista tavaraa; sisustusjuttuja ja vaatteita liittyen veneilyyn tai merenkäyntiin.

nauvo3

Olin juuri kirjoittamassa, että Nauvon keskustassa on tyyliin kahvila, kaksi kauppaa, pankki ja huoltoasema, jossa järjestetään kuulemma joulupäivän tanssit, mutta sitten luin tämän; Nauvon Kirkonkylällä ja sen lähialueilla on paljon nähtävää ja runsaasti paikkoja vierailla.

Okei, okei. No, jokatapauksessa tuo keltainen talo on Köpmans, joka on yhdistetty ruokaravintola ja kahvila sekä bed & breakfast. Köpmansin takapihalla on secret garden – tai en ole varma miten se on virallisesti nimetty,  mutta salainen puutarha on jännittävän kuuloinen! Suosittelen testaamaan Köpmansissa kaikkea, ainakin vuohenjuustoa, skageneita ja pannareita. Kahvia saa santsata, eikä puutarhasta huvittaisi lähteä ollenkaan pois.

nauvo4nauvo6nauvo8nauvo5nauvo7nauvo10

Suloinen Nauvo kyllä vei mun sydämen mennessään, niin ihana paikka! Ensi kerralla täytyy tehdä vähän pidempi visiitti, että ehdin testaamaan Köpmansin aamiaisen, Vierasvenesataman vegeburgerit, kalakaupan ja kieltämättä ne huoltsikan joulutanssitkin kuulosti hyvältä. En kieltäytyisi veneretkestä tai saunastakaan, ai vitsit.

 

See you soon again, Nagu!

-Maj

5 Comments

 1. Tosi kauniin näköistä. Minä en ole koskaan käynyt Nauvossa, mutta selkeästi pitäisi.

  Vastaa
  • Maj 15.7.2019

   No totta, mee ihmeessä – mäkin palaan sinne ihan varmasti vielä uudelleen <3

   Vastaa
 2. Lilli 13.7.2019

  Kaunista❤️

  Vastaa
 3. Laura 21.7.2019

  Nauvosta kannattaa suunnata pidemmällekin saaristoon, yhteysaluksia löytyy mm. Gullkronaan (ihana satama kalastajatilalla) ja Seiliin. Myös Utö, Örö ja Jurmo ovat vierailemisen arvoisia ja älkää missatko ihanaa Högsåraa ja Farmor’s Cafe:ta!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *