Parin viikon takaisesta Köpiksen reissusta tuntuu olevan jo ikuisuus. Mun piti jakaa heti reissuun jälkeen nämä muutamat, pääasiassa puhelimella napatut kuvat, mutta mielessä on aina ollut jotain muuta. Nyt on kuitenkin hyvä hetki palata tuohon helteiseen viikonloppuun, vielä kun muistan, että mitä sitä tuli reissussa puuhailtua ;)

KÖPIS1
Lensimme perjantaiaamuna Kööpenhaminaan, olimme kaksi yötä suloisessa Hotel Danmarkissa ja palasimme takaisin kotiin sunnuntai-iltana. Hotel Danmark on aivan Kööpenhaminan keskustassa, parin korttelin päässä ostoskadusta, joten hotellilta oli helppoa piipahtaa ihan minne vain nopsasti. Danmark oli mun mielestä kotoisa ja suloinen hotelli, kattoterassi on upea etenkin näin kesällä. Meidän huone oli pieni sekä tyylikäs, mutta ihan todella kuuma, eikä ilmastointia tietty ollut – toki varmaan aika harvoin sattuu olemaan sellaisia helteitä, kuin mitä juuri tuona viikonloppuna oli.
köpis3

Miehellä oli töitä perjantaina, joten pyörin itsekseni kaupungilla ihmettelemässä. Niin, käytetään nyt sitten sanaa mies, sillä poikaystävä tuntuu aiheuttavan niin paljon hilpeyttä – miesystävä ei istu mun suuhun, ei sitten yhtään. Löysin Arketista punaisen mekon, jota pohdin pitkään. Ostin sen saadessani vakuuttelut whatsappissa ja hyvä niin, onhan se aika kiva vai mitäs te sanotte?

köpis5

Kaupunkikierrokseni jälkeen oli pakko ottaa viilentävä suihku. Huh, miten käsittämätön helle! Jonas oli myös työpäivänsä jälkeen vähän energiavajeessa, mutta kyllä hänkin tokeni pienen huilauksen jälkeen. Käveltiin illalliselle Ravintola Plutoon, jonne oltiin varattu jo pöytä etukäteen. Aikainen herätys, matkustaminen ja helteinen päivä tekivät tehtävänsä, illallisen jälkeen olimme molemmat valmiita jo menemään yöunille.

köpis10Lauantaina haettiin Kauppahallista (Torvehallerne) aamupalaa ja pyörittiin kaupoissa. Jonotin tohkeissani Grødin puuroa ja Jonakselle tärkeintä oli laadukas kahvi. Parasta kahvia saa kuulemma Coffee Collectivelta. Innostuin Hay:n vaaleanpunaisista astioista ja ihailin paljon muitakin juttuja. En osannut päättää mitä haluaisin, joten lopulta päädyin ostamaan pelkästään hammasharjan.

köpis4

Tuona viikonloppuna opiskelijat juhlivat koulun päättymistä ja vitsit mikä meininki heillä oli! Bilerekat ajelivat edestakaisin keskustassa koko viikonlopun ajan, bileet ilmeisesti kestivät monta päivää. Sunnuntainakaan ei ollut vielä hyytymisen merkkejä havaittavissa; rekat tööttäilivät ja jengi kylpi suihkulähteissä.

köpis2

Myöhemmin Iltapäivällä olikin jo kiirus valmistautua tanskalaisiin puutarha- sekä synttärijuhliin –  joissa viihdyttiin yömyöhään!

köpis9Sunnuntaina väsymys oli käsinkosketeltavaa ja yritettiin freesaantua kasvonaamioiden avulla. Kyllähän ne auttoivatkin ja saatiin kammettua itsemme ylös sängystä. Eipä kyllä olisi auttanut jäädä pötkättelemään, sillä halusimme vielä ennen kotiinlähtöä tehdä kaikkia kivoja turre-juttuja!

köpis8

Metsästettiin ikuisuus aamiaispaikkaa ja lopulta päädyttiin herkutelemaan johonkin ihan random-paikkaan smørrebrødeilla.  Käytiin noin tunnin mittaisella venereissulla puikkelehtimassa kanaaleja ristiin rastiin. Istuskeltiin venereissun jälkeen selät märkinä jätskillä ja juotiin varmaan molemmat viisi litraa vettä ja hikoiltiin saman verran pois!

köpis7

Oli kyllä aivan ihana reissu, olisin viihtynyt paljon pidempäänkin.
Niin ja ikävä tulee Köpistä, mutta eiköhän sinne ehdi taas,
viimeistään ensi kesänä uudelleen!

-Maj

2 Comments

  1. Kesä 9.7.2019

    Mikä Samsoniten matkalaukku sulla on?

    Vastaa
  2. Eve 10.7.2019

    Ihania kuvia, oon keran käynyt Köpiksessä ysin luokkaretkellä ja tykkäsin silloinkin ihan hirveesti! Täytyis kyllä tehdä reissu sinne uudestaan! PS. mekko on tosi ihana!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *