Ei vielä, mutta ihan pian jää syyskuu taakse. Maanantaina on syyskuun viimeinen päivä ja alan jo asennoitua lokakuuhun. Valmistaudun hiljalleen kohtaamaan pimeyden ja kylmyyden. Viime vuonnakin mietin, että miten ikinä selviän talvesta, kun jo lokakuu tuntuu niin hyytävältä. Kai se kylmyys vaan kesän jälkeen jysähtää, mutta sitten siihen tottuu. Ei ole tarkoitus kuulostaa negatiiviselta, mutta kohta koittava ajanjakso ei ole vaan ole mun pala kakkua ja siksi pohdinkin, miten syksystä ja kaamoksesta saisi tehtyä mahdollisimman mukavaa.

kuusamo1

Jengi käy mittauttamassa  ferritiiniarvojaan, koska väsyttää. Hyvähän ne on tietysti tarkistaa, mutta mua ainakin alkaa aina tähän aikaan vuodesta väsyttämään, vaikka arvot olisikin kunnossa. Pitää siis nukkua ja keskittyä oman hyvinvointiin enemmän. Kesällä porskutan menemään tarmokkaana aurinkoenergialla. En tiedä, mitä mieltä te olette asiasta, mutta mulle ainakin riittää lyhyemmät yöunet kesällä, vaikka tutkimukset sanovat, että unentarve pysyy samana ympäri vuoden.

kuusamo2

No, vielä on pari päivää jäljellä tätä kuuta, joten kerrataanpa mitä tässä kuussa oikein tapahtui, ennen kuin siirrän ajatukseni lokakuulle. Syyskuu oli todella tapahtumarikas ja se sujahti tuttuun tapaan nopeasti, ihan liian nopeasti.

kuusamo3

Syyskuussa…

– muutin uuteen asuntoon
– näin siskoani pitkästä aikaa ja tajusin vasta silloin, kuinka ikävä mulla oli ollut
– olimme lasten kanssa Ylivieskassa kummisetäni hautajaisissa
– tarkastelin taivasta joka päivä
– olin viikon kestävällä Suomi-roadtripillä
– kävin paikoissa, joissa en ollut ennen käynyt
– pääsin vihdoinkin testaamaan koskenlaskua
– nautin suunnattomasti islanninhevosvaelluksella
– tein metsäretkiä, season is on
– meidän Petteri meni Love Islandille ja tuli myös takaisin
– vein lapset (ja Tepon) kajakkiretkelle
– ostin uuden flexin Tepolle, vanha taisi kestää kuusi vuotta
– käytin ensimmäistä kertaa kevään jälkeen villakangastakkia
– unohdin kumminkin ottaa takin mukaan roadtripille, josta suurin osa vietettiin pohjoisessa
– aloitin uudessa työssä Pura Finlandilla
– vein kaksi puhelinta korjattavaksi ja kolmaskin vaatisi etulasin vaihtoa
– olen ollut suunnattoman huolissani ja surullinen ystäväni puolesta

kuusamo4kuusamo5

Onhan tässä ollut paljon kaikkea, sanon minä. Ja joo, villakangastakin ekaa kertaa käyttäminen ei oo mikään juttu, mutta teki mieli vaan kirjoittaa sekin listaan. Seuraavaksi haen teddytakin pesulasta, niin saan ottaa senkin käyttöön, mutta vielä ei pysty sitä listaamaan, hehe.

kuusamo6kuusamo7

Sellainen syyskuu mulla, entä sulla?
Millaisilla fiiliksellä lähdet kohti lokakuuta?

-Maj

6 Comments

 1. Minna 26.9.2019

  Mää ootan innoissaan kyllä syksyä sekä talvea. Kovin on pimeää, joten ihanaa kun lumi tuo sitten valoa. Pitäis piha haravoida, laittaa valot pihalle ja viedä kanat ja kukko talvihoitoon. Kynttilät laitoin tänään esille ja ostin pihalle kanervan terassille. :)

  Vastaa
  • Maj 28.9.2019

   Kuulostaapa ihanalta ja reippaalta <3

   Vastaa
 2. Veera 27.9.2019

  Lohdullista että jollain muullakin syksy tuottaa haastetta. Rakastan raikasta aurinkoista syyssäätä mutta pimeys ja sadesäät vaikuttavat heti syyskuussa minuun. Haluaisin todellakin nukkua talven yli. Joka vuosi mietin että nyt kynttilät ja suklaa kehiin..vaan ei mikään auta. ehkä lämpimät ihmissuhteet ovat tarpeen tässä vaiheessa vuotta.

  Vastaa
  • Maj 28.9.2019

   Voi ei sua – ja miten liikuttava tuo lämpimät ihmissuhteet kohta on <3 Halauksia sinne suuntaan!

   Vastaa
 3. ? 28.9.2019

  Kuuluiko myös ero syyskuuhusi?

  Vastaa
  • Maj 6.10.2019

   Ei, kiitos vaan kysymystä, mutta koitetaan järjestää se vaikka marraskuuhun vai mikä olisi sun mielestä paras?

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *