*Kaupallinen yhteistyö, Oras

Kesäkuukaudet meni silmän räpäyksessä, kuten ennustelinkin – muuttoa ei tarvinnut loppujen lopuksi kauheasti odotella. Kesäkuussa täällä blogin puolella kurkistettiin ensimmäistä kertaa meidän uuteen asuntoon. Kerroin samaisessa postauksessa myös Oraksen kanssa alkaneesta yhteistyöstä. Hanat oli tuolloin jo asennettu ja nyt pari kuukautta myöhemmin täällä ollaan päästy testaamaan hanoja oikein kunnolla.

Pakko sanoa, että mulle oli tosi vaikeaa hahmottaa asuntoasioita pelkkien luonnosten avulla, mitään konkreettisesti näkemättä. Varmasti jotain muutoksia olisi tullut tehtyä, jos olisin hoksannut, mutta olen silti tosi tyytyväinen asuntoomme. Hanojen valinta ainakin meni täysin nappiin – ja hyvä niin, sillä keittiönhana on kodin käytetyin laite. Meidän uutta keittiön Oras Optima -hanaa on joka kerta ilo käyttää  ja kohta kerron miksi.

oras_keittiö1oras_keittiö2

Hana lavuaareineen taitaa olla yksi keittiön tärkeimmistä työpisteistä ellei kaikista tärkein. Valitsin meidän keittiöön Oras Optima 2729F – hanan sen kätevien ominaisuuksien takia – ja joo, toki myös halusin hanan näyttävän hyvältä. Optima-keittiöhana on vaan niin cool, koska siinä on…

–  Erikseen kahvat kylmälle ja kuumalle vedelle, niistä säädetään veden virtaama
– Lämpötilanäyttö, joka näyttää numerona veden lämpötilan, joka varoittaa myös kuumasta vedestä
– Kosketusvapaa toiminto eli kädet vaan hanan alle, niin vettä tulee automaattisesti
– Säätörengas, jonka avulla voi määrittää veden lämpötilan
– Joustava putki, joten sen saa vedettyä alaspäin, joten vesi ei roisku tiskatessa tms.
– Älykäs pesukoneventtiili, eli kun tiskikoneen laittaa päälle, niin hanasta tulee painaa nappia ja tiskarin hoidettua hommansa, hana  sulkeutuu automaattisesti.
– Säätönappi, josta voi valita millainen suihku hanasta tulee

oras_keittiö3

Hanaan tottuminen otti oman aikansa, mutta en kyllä enää vaihtaisi sitä mihinkään. Tuosta yllä olevasta kuvasta näkyy hyvin lämpötilanäyttö. Aika äkkiä sitä muuten oppii, minkä asteinen vesi on itselle tarpeeksi raikasta juotavaksi yms. Näytön yläpuolella on säätörengas, jonka avulla lämpötilaa voi myös säädellä, toki myös kahvoista säätäminen onnistuu.

Logon alapuolelta voi bongata tuon pesukonepainikkeen ja kosketusvapaa-toiminnon lukituksen. Kosketusvapaa-toiminto on kätevä, etenkin kokkaillessa kun käsiä pitää huuhtoa joka välissä. Kosketusvapaan toiminnon ansiosta vettä sekä energiaa säästyy ja keittiö pysyy siistimpänä, kun rasvaiset kädet saa huuhdeltua koskematta hanaan. Automaattinen pesukoneventtiili lukitus on tarkoitettu minimoimaan vesivahinkoja, eli se on omiaan munlaiselle ihmiselle, joka ei ikinä muista sitä muuten sulkea.

oras_keittiö4

Hanan saa vedettyä helposti pois tuosta pidikkeestä, mutta se pysyy magneetin avulla pidikkeessä, ettei vesi suihki minne sattuu. En tiedä mihin tuota poresuutinta yleensä käytetään, mutta itse huuhdon sen avulla esimerkiksi tiskialtaan ja tiskatessa sitä tulee myös välillä käytettyä.

oras_keittiö5

Oras Optima istuu meidän keittiön ilmeeseen hyvin – mitä mieltä te olette? Vieraatkin ovat tutkailleet sitä kiinnostuneena, ilmeisesti lämpötilanäytölliset keittiönhanat eivät vielä ole kovin yleisiä? Kannattaa miettiä hanaa valitsessa tarkasti, sillä pieni panostus voi olla tulevaisuuden säästö; älykkään hanan avulla vettä voi käyttää tarkemmin sekä turvallisemmin.

oras_keittiö6

Useasta toiminnosta huolimatta Oras Optima ei vaikuta ollenkaan monimutkaiselta tai heiveröiseltä vekottimelta, päin vastoin. Siellä se on keittiössä paraatipaikalla, tällä kokemukselle voin lämpimästi suositella myös muille, sillä tämä on laadukkain hana, mitä meillä on koskaan ollut.

-Maj

 

8 Comments

 1. Nina 27.9.2019

  Moikka, hieno hana on kyllä! :) Ihan mielenkiinnosta kysyn, miten as oy tuohon hanaan suhtautui, vai onko tämä myös as oy:n perusmallia? Omalla kohdalla tuli ainakin valituksia, että ns. perushanasta poikkeavia ei oteta yhtiön kunnossapitovastuulle ja joudunkin omani sitten itse huoltamaan/ korjaamaan. Tosin eipä taida heti tulla vastaan tarvetta, mutta tiedostettava asia toki..

  Vastaa
  • Maj 28.9.2019

   Moikka Nina! Tosi hyvin, rakennuttaja oli muutenkin valinnut Oraksen hanat, joten mallin vaihtamisen kanssa ei ollut mitään ongelmaa :)

   Vastaa
 2. svi 27.9.2019

  Olisi kiva kuulla mitä nyt tekisit toisin ja mihin olet erityisen tyytyväinen! :) Omista valinnoistasi tai muuten asunnossasi!

  Koti postaukset on muutenkin kivoja, sisustusmakusi on hyvin lähellä omaani!

  Vastaa
  • Maj 28.9.2019

   Hauska kuulla, mä koitan miettiä tätä! Ensi viikolla suuntaan katselemaan uutta sohvaa tänne ja samalla muitakin sisustusjuttuja, josko sitten nämä sisustusasiat nytkähtäisivät taas eteenpäin :)

   Vastaa
 3. Lilli 27.9.2019

  Vaikuttaa hyvältä hanalta ja raikas keittiö. 👍

  Vastaa
  • Maj 28.9.2019

   Jee, kiva kuulla, että tykkäät :)

   Vastaa
 4. Milla 29.9.2019

  Kyllä on makeen näkönen hana :) todella hieno!!

  Vastaa
 5. Emppu 30.9.2019

  Hei! Kaunis keittiö. Meillä rakennusprojekti meneillään, joten kiinnostaisi kenen keittiötoimittajan keittiö teillä on? 😊

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *