*Kaupallinen yhteistyö, Finn Crisp & Asennemedia

Mistä johtuu, että näinä pimeinä iltoina tekee mieli jatkuvasti napostella jotain? Siis sohvalla löhöämisen lisäksi. No, on tutkittu, että kaamosoireet eivät näy ainoastaan vireystilassa, vaan ne voivat ihan oikeasti vaikuttaa tai muuttaa ruokahalua sekä aiheuttaa mielitekoja. Totaalikieltäytyminen kaikista herkuista ei ole mun ratkaisu, mutta onhan sitä muitakin vaihtoehtoja kuin 300g karkkipussi ja sipsit siihen kylkeen.

Miltä kuulostaisi vaikka pieni happihyppely, ruissipsit ja vichy. Hemmotteleva kasvonaamio ja villasukissa hyggeily? Mua auttaa lenkkeily ja järveen pulahtaminen, jonka jälkeen ruoka maistuu, mutta ei erityisesti mikään epäterveellinen. Rasvaiset ja sokeriset herkut aiheuttavat mulle ainakin helposti äklön olon ja ehkä pienen morkkiksenkin, mitä ehkä vähiten toivon tähän harmauden keskelle tai muutoinkaan.

finncrisp0

Finn Crisp Snacksit ovat valmistettu täysjyväruukista ja valittavana on kaksi makua: Sourcream & Onion ja Roasted Peppers & Chipotle. Näissä ruissipseissä on vähemmän rasvaa, vähemmän suolaa ja enemmän kuitua, jos vertailet peruna- tai linssilastuihin. Ruissipsejä ei olla leivottu tai uppopaistettu ollenkaan. Hauska fakta: Finn Crisp on aina tehty Suomessa ja lanseerattiin 1952 Helsingin Olympialaisiin – ja siitä asti sitä on myyty vain vientituotteena.

Ruissnacksit maistuvat hyvältä sellaisenaan. Toki ne toimivat erinomaisesti myös dippailtavina tai ruuissa, kurkkaahan tästä, miten herkullisen sipsisalaatin Viena loihti! Meillä katoaa nämä kulhosta myös lasten toimesta, mutta he eivät kelpuuta näiden kanssa mitään kastikkeita. Itse taas rakastan kaikenlaisia mössöjä, kastikkeita, dippejä – you name it!

Äitini on kutsunut ystäviään kylään syömään ja hän kyseli apua helposti valmistettaviin alkupaloihin. Hänellä oli nimenomaan hakusessa kylmät alkupalat, joita voin napsia käsin, eikä valmistaminen saisi olla liian työlästä. Tehtiin hänelle näistä ruissipseistä muutamia erilaisia tarjoiluehdotuksia, joita tietysti ensin testattiin kotikeittiössä – ja vaikka itse sanonkin, niin onnistuttiin kyllä erinomaisesti. Mammakin vakuuttui nähdessään kuvat ja ohjeet.

finncrisp1

Laitan teillekin jakoon viisi ohjetta, tosin määrät on heitetty vähän summanmutikassa, mutta valmistaminen on käytännössä vaan pilkkomista/sekoittamista ja maistelemalla pääsee tosi pitkälle ;)

Lohidippi
Kylmäsavulohta
Philadelphia tuorejuustoa (original)
Pippuria
Pieni loraus sitruunan mehua
+ tuoretta tilliä

Pilko lohi ja sekoita se tuorejuustoon, lisää pippuria ja purista joukkoon mehua sitruunasta. Koristele tuoreella tillillä!

Chilidippi
Majoneesia
Sweet chili kastiketta
Chilihiutaleita
Pippuria
ja halutessasi vielä tuoretta chiliä

Sekoita majoneesiin kunnon loraus chilikastiketta ja lisää pippuri. Lisää loput chilit oman maun mukaan, maistele ja muista, että kun dippi maustuu hiljalleen, niin siitä tulee tulisempaa.

Guacamole
2 avocadoa
Hiukan majoneesia
Limen mehua
Suolaa ja pippuria
+ silmusalaattia ja seesaminsiemeniä koristeluun

Kuori ja murskaa avocadot ja sen jälkeen lisää muut asiat. Jos haluat hifistellä, niin koristele sipsit lopuksi silmusaalatilla ja seesaminsiemenillä. Näyttää ja maistuu i h a n a l t a!

Salsakastike
2 tomaattia
Sipuli
1 valkosipulinkynsi
Basilikaa
Rypsiöljyä
Suolaa ja Pippuria

Pilko ja sekoita ainekset,
that’s it!

Etikkakurkut
Kurkkua
Valkoviinietikkaa
Sokeria

Pilko kurkut pieniksi paloiksi. Kaada etikkaa kulhoon reilusti ja lisää muutama lusikallinen sokeria – sen verran, että voit maistaa seoksen olevan hiukan makeaa. Lisää kulhoon kurkut ja anna maustua noin 20 minuuttia, jonka jälkeen voit siivilöidä nesteen pois.

 

finncrisp2finncrisp3

Mun suosikki näistä viidestä täytteestä on samettinen Guacamole. Käsittääkseni normaalisti guacamoleen tulee ihan kunnolla sipulia ja tomaattia, mutta jätettiin ne tällä kertaa pois. Jos olet kalan ystävä, niin testaa tuota lohikastiketta, sillä se on myös niin hyvää, Petteri kehui sen maasta taivaisiin ja lusikoi kulhon huolellisesti tyhjäksi. Toisaalta mun tekisi mieli hehkuttaa chilidippiä, etikkakurkkuja ja salsaakin, hitsi vie. Jos innostut testaamaan, niin kerrohan mikä oli eniten näistä sun makuun?

finncrisp4

Finn Crisp Snacksit löydät kaikista hyvin varustetuista marketeista. Tuotteen voit bongata näkkäri-hyllystä muiden ruissipsien vierestä.

-Maj

2 Comments

  1. Tinkku 18.11.2019

    Todella, näitä täytyy testata.

    Vastaa
  2. Milla 20.11.2019

    Vitsit miten herkullisen näköistä ja varmasti makuistakin :) testiin menee!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *