Oli vähän hukassa tai ainakin tosi varovainen silloin kun piti tehdä päätöksiä tämän asunnon pintojen ja materiaalien suhteen. Päätin pitää kaiken mahdollisimman yksinkertaisena, jätin mm. kaikki seinät valkoiseksi. Ajattelin silloin, että nehän on helppo sitten maalata jälkikäteen, vaikka oikeasti paljon helpompaa olisi ollut vaan valita maalit jo silloin.

makuuhuone1makuuhuone2

Makuuhuoneeseen mahtuu nipin napin sänky ja yöpöytä, jonka virkaa betonipenkki tällä hetkellä toimittaa. Makkariin ei harmikseni mahtuneet vanhat yöpöydät. Päätyseinällä on ikkuna ja vastapäätä vaatekaapit, pitkillä seinillä ei ole mitään. Ensin huoneessa oli lattiaan asti ulottuvat valkoiset verhot, mutta ne eivät kunnolla mahtuneet olemaan siinä, joten otin pois.

Haaveilin seiniin kiinnitettävistä lukulampuista (vai mitkä ne on, yövalot?), mutta ikkunaseinällä ei ole tilaa sellaisille. Pohdittiin yhdessä Caritan kanssa huoneen kohtaloa hänen ollessa yökylässä meillä viime viikolle. Mitä ihmettä makuuhuoneelle voisi tehdä? Olimme yhtä mieltä siitä, että seinien maalaminen hiukan tummemmalla sävyllä voisi tuoda lämpöä tilaan, mutta mitä muuta? 

makuuhuone4makuuhuone5makuuhuone6

En periaatteessa kaipaa makuuhuoneeseen paljoa, haluan pitää sen rauhallisena, tiedättekö mitä tarkoitan? Nyt se on kuitenkin vähän turhan kolkko. Jos teillä on jotain kuningasideoita, niin laittakaahan tulemaan :)

-Maj

9 Comments

 1. Leksa 4.11.2019

  Jos maalaat sinät jollakin svyllä niin olisko suora aika korkea kappa ikkunaan, joka olisi pikkusen voikkaampi sävy kuin seinässä.

  Vastaa
 2. Rena 4.11.2019

  Wow, it looks super beautiful!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Vastaa
 3. Imppu82 5.11.2019

  Jos lamppuja ei saa seinään kiinni, niin voisivatko ne roikkua katosta.

  Vastaa
 4. Helkky 5.11.2019

  Mahtuisiko sänky toisin päin, pääty vasten pitkää seinää? Näin saisit seinään lampun ja ehkä yöpöydätkin mahtuisivat. Liputan värien puolesta seinissä: minulla on tummansininen seinä sängyn päädyn takana ja se tuo ihanaa tunnelmaa!

  Vastaa
 5. Hanna 5.11.2019

  Värikkäät lakanat/päiväpeitto, taulu tai sisustusjuliste, hieno lattialamppu… valkoiset seinät ovat mielestäni raikkaat :)

  Vastaa
 6. Valkoinen tähdikki 7.11.2019

  Jonkinlainen katosta hyvin matalalle roikkuva valaisin(rykelmä) tuli itselleni ensimmäisenä mieleen, kun mietin lukuvaloa. En tosin tiedä, valmistetaanko sellaisia edes (siis sellaisia, joista olisi lukuvaloksikin). Laittaisin myös simppelit, höyhenenkeveät verhot ikkunaan (ehkä hiekansävyiset, jotta tilaan tulisi lämpöä?). Lisäksi visioin seinälle sängyn viereen ison seinävaatteen (tai miksei se voisi olla taulu tai sisustusjulistekin), jossa olisi hillittyjä, lämpimiä sävyjä.

  Vastaa
 7. Annika 7.11.2019

  Jos sänky ei mahdu toisin päin, pitkälle seinälle, laittaisin sängynpäädyn ikkunan eteen. Ja verhot. ”Hotellimaiset”, eli keskelle läpikuultavat ja sivuille pitkät pellavaiset tai samettiset pimennysverhot. Ikkunasta tuleva energia pysähtyisi verhoihin tai / ja sängynpäätyyn ja saisit paremmat yöunet. Seinien maalaaminen voisi olla hyvä idea tosiaan. Pienikin sävyero ns tavalliseen valkoiseen tekee ihmeitä. Ja matto myös, tuo pehmeyttä. Ja lämpimät maanläheiset värit, ruosteen punainen, metsän vihreä jne. Pienikin määrä väriä muuttaa tunnelmaa ihmeen paljon, esim tyynyt, torkkupeitot jne. :) hyvää talven jatkoa, blogissasi on hyvä tunnelma.

  Vastaa
 8. Merja 7.11.2019

  Lamput voisi kiinnittää sivuseinille. Nythän on sellaisia varrellisia kauniita messinkisiä ja mustia lamppuja. Ikea, Ellos, Jotex ext. Verhoiksi kävisi joku pehmeänvärinen pellavainen laskoskaihdin, tai jos pidät mustavalkoisesta, niin musta ja samanväriset lamput pitkillä taittovarsilla.

  Vastaa
 9. Annika 8.11.2019

  https://fi.pinterest.com/pin/701013498230473245/
  Tuossa voisi olla verhoinspiraatiota. Ei välttämättä valkoisena, jos koet että sitä on nykyisellään jo liikaa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *