*Majoituksen tarjosi Hotel Sveitsi

Marraskuu on tavallaan jatkunut nyt jo kolme kuukautta. Tämä harmaa kausi on ollut todella harmaa ja ne päivät tai hetket, kun aurinko on suvainnut näyttäytyä, ovat tuntuneet ihan maagisilta. Veikkaan, että tänä vuonna lumi tulee  juuri silloin, kun kukaan ei enää odota sitä, vaan kaikkien katseet on kääntyneet jo vahvasti kevääseen.

Eräänä joulukuun lonkeron sävyisenä viikonloppuna me karattiin Jonaksen kanssa kahdestaan Hyvinkäälle. Ei suunniteltu viikonlopun ohjelmaa tarkasti etukäteen, haluttiin vaan lähinnä olla, rentoutua ja levätä. Ympäristön vaihdos tekee ainakin mulle todella hyvää, kotona on toisinaan vaikea päästä zen-tilaan, jos ja kun tekemättömät hommat muistuttelevat itsestään.

sveitsi5

Hotel Sveitsin valot hohtivat Hyvinkäällä turkoosina. Me saavuttiin paikalle perjantai-iltana, molemmat viikon menoista vähän väsyneinä, mutta kuitenkin vähän odottavin fiiliksin. Respassa meille selvisi, että Sveitsi on käytännössä kaiken kattava viihdekeskus. Hotellin vierailla on käytössä Sveitsin uimala sekä käytönnössä samasta rakennuksesta löydäti niin kuntosalin, span, pakohuoneet ja kokonaisen leffateatterikin. Sveitsissä on oma ravintola, joten hotellilta ei ole välttämätöntä poistua yhtään minnekään, jos ei halua.

Sveitsi on aika ihana paikka myös lapsiperheille, perheen pienimmät pääsevät kätevästi purkamaan energioitaan viereiseen SuperParkkiin. Kesäisin Sveitsin metsiin avautuu kiipeilypuisto ja talvella pääsee lasketelemaan Sveitsin hiihtokeskukseen. Paras tieto meille kuitenkin tällä kertaa oli, että lähistöllä on hyvät ulkoilumahdollisuudet  ja hotellin takapihalta pääsee  suoraan luontopolulle. Niin ja jos golf kiinnostelee, niin Hyvinkäältä löytyy kaksi kenttää; Kytäjä Golf ja Hyvi Golf.

sveitsi hyvinkäähotelli sveitsi

Päät pyörryksissä kaikesta aktiviteettitarjonnasta suuntasimme huoneeseen hetkeksi tuumailemaan. Perjantai-illan energiatasoillemme sopivaa ohjelmaa oli uimala saunoineen. Buukattiin pöytä Sveitsin omasta ravintolasta, Tilasta. Lauantai puolestaan päätettiin pyhittää kokonaan ulkoilulle. Saatiin respasta vinkkejä kivoista retki- ja nuotipaikoista.

sveitsi15sveitsi6hotelli sveitsi

Huonemme oli tilava ja tosi nätti, erityispisteitä annan vielä kauniista kylppäristä ja tietty kylpyammeesta. Olen se tyyppi, joka lähtee hotellireissulle omat kylpypommit mukana. Sauna ja uiminen teki tosi hyvää, uimalasta pääsee myös pulahtamaan ulkoaltaan hyiseen veteen, joten avanto-tunnelmiinkin on mahdollista päästä. Ravintola Tila on tunnelmallinen ja ruokalistalta löytyy jokaiselle jotain, mun valinnat oli kermainen sienikeitto ja kanasalaatti, just hyvä.

sveitsi9Piilolammi hyvinkää

Pitkien yöunien jälkeen ja kattavan aamiaisen jälkeen palattiin respasta saatuihin vinkkeihin ja pakattiin kamat metsäretkelle. Haetiiin Hyvinkään keskustasta evästarvikkeet ja ajettiin Piilolammelle. Piilolammi on osa laajaa Kytäjä-Usmin retkeilyaluetta, sieltä löytyy useita ulkoilureittejä, latuja ja tulipaikkoja ylläpitää Hyvinkään kaupunki. Puita sain napata matkaan muutaman metrin päästä parkkipaikalta. Nuotipaikka tulee vastaan muutaman sadan metrin päästä ja eväiden  jälkeen Piilolammin voi vaikka halutessaan kiertää luontopolkua pitkin.

Hotelli Sveitsisveitsi10hotel sveitsiHyvinkää luontopolut

Tosi harmaata, mutta niin tunnelmallista samalla. En tiedä johtuiko se synkästä säästä vai mistä, mutta ei törmätty yhteenkään ihmiseen, vaan saatiin olla aivan kahdestaan. Henkilökohtainen eräoppaani on aina innossaan tekemässä tulta ja hääräilemässä eväiden kanssa, mun rooli on lähinnä vaan olla ja nauttia luonnosta.

Hotel Sveitsi

Metsäretkeilyn jälkeen kuoriuduttiin savulta tuoksahtavista vaatteista, sujahdettiin kylpytakkeihin ja kipitettiin sisäkautta suoraan kylpylään. En tiedä mikä voisi olla rentouttavampaa? Pelailtiin korttia, juotiin lasit viiniä ja käytiin syömässä taas Tilassa.

hotel sveitsi

Sveitsin tarjoilee aamiaista viikonloppuisin aina klo.11 asti, joten aamullakaan ei tarvitse kiirehtiä yhtään mihinkään. Näkisin meidän koko porukan viettämässä viikonloppua Sveitsissä, lapsille riittää ihan varmasti tekemistä ja toisaalta myös hotellin palvelee myös rennosta viikonlopusta haaveilevia pariskuntia. Tampereelta sveitsiin ajaa 1,5 tunnissa ja Helsingistä taitaa hurauttaa Hyvinkäälle alle tunnissa? Ehkäpä lähdetään Hyvinkäälle seuraavan kerran keväämmällä, kun kiipeilypuisto aukeaa.

-Maj

2 Comments

  1. Inkku 28.1.2020

    Olipas kiva paikka. Tätä vois hyvinkin kokeilla🥂

    Vastaa
  2. Melli 28.1.2020

    Hyvinkää on mukava paikka! Helsingistä ajaa noin 45min. Ja siellä sijaitsee myös Suomen rautatiemuseo joka on tosi kiva kohde niin lapsille kuin aikuisille.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *