Tiedän paljon pahempia ja isompia huolenaiheita, kuin epäonnistunut lomamatka, mutta tällä kertaa loman epäonnistuminen tuntui tosi kurjalta. Niin kurjalta, että teki mieli kadota kokonaan sosiaalisesta mediasta ja niin teinkin hetkeksi. Onhan se toisinaan vaikeaa hyväksyä, että joku kovasti odotettu tai toivottu asia, kuten nyt tällä kertaa loma, meneekin pieleen kaikilla mahdollisilla tavoilla. No, mitä sitten oikein tapahtui?

sunsetlover1

Tiedättekö sen tunteen, kun istuu autossa matkalla lentokentälle innostuneena ja odottavin fiiliksin, silmissä siintää jo helteiset hetket auringon alla, vailla huolen häivää. Näissä tunnelmissa olin pari viikkoa sitten lähdössä reissuun, kunnes kentällä kaivelin  meilistä lentoliput ja siinä paikassa tajusin, että lähtöhän on vasta seuraavana päivänä. En varmasti ole ensimmäinen tai viimeinen ihminen, jolle näin on käynyt, mutta kyllä se vaan tuntuu ihan naurettavan tyhmältä mokalta ja samalla iskee paniikki, että mitähän muuta on hullusti tai mitähän muuta tärkeää olen unohtanut? Onneksi ei oltu myöhässä lennoilta vaan hurjan paljon ajoissa. Varasin meille Vantaalta hotellihuoneen ja sitten vaan hakemaan reiluksi viikoksi parkkiin jätettyä autoa takaisin. Toinen vaihtoehto olisi ollut ajaa takaisin Tampereelle, mutta se ei oikein houkutellut.

Seuraavana päivänä koko kommellus jo vähän hymyilytti ja siitä pystyi jopa vitsailemaan. Uudelleen vaan lentokentälle, vähän säädin pari kiloa liian painavan matkalaukun kanssa, mutta siitä selvittiin heittämällä muutamat jutut käsimatkatavaroihin. Kaikki sujui siihen asti kunnes noin viisitoista minuuttia ennen lentoa huomasin lompakkoni kadonneen. Juoksin kysymään kadonneesta lompakosta infopisteestä ja parista muusta paikasta. Lompakosta ei ollut jälkeäkään, joten jouduin kuolettamaan kortit ennen lennolle lähtöä.  – Onneksi käteiset olivat eri paikassa  ja toisella meistä oli lompakko tallessa.

sunsetlover2

Koneessa alkoi taas hymyilyttämään, kaikkea sitä voikin sattua, mutta lomallahan tässä nyt ollaan. Perillä Thaimaassa onnistuin haalimaan ensitöikseni itselleni  ruokamyrkytyksen tai vatsataudin. Oksentamisen jälkeen kuume sekä flunssa jatkui ja meni lopulta poskionteloihin. Hiljalleen tokenin ja silloin Jonas puolestaan aloitti oksentamaan. Kumpaakaan ei enää naurattanut. Pinna alkoi olla kireällä, eikä minkäänlaisesta lomafiiliksestä ollut tietoakaan enää.

sunsetlovet3

Siinä se sitten meni se loma. Olo on kuin jyrän alle jääneenä, eikä vatsa meinaa vieläkään olla ihan täysin normaali. Olisi ihana sanoa kaikille tutuille, että loma oli onnistunut ja rentouttava. Ei se ollut, enkä osaa tai en koe tarvetta kaunistella asioita niin ihanan vaaleanpunaisiksi kuin näiden kuvien taivas. Pettymyksen kyyneleet on nyt jo kuivailtu ja koitan keskittyä parempaan arkeen ja miettiä, että seuraava loma ei mitenkään voi mennä enemmän penkin alle, eihän?

-Maj

14 Comments

 1. Maarit 19.2.2020

  Hei, niin arvostan tätä postaustasi!

  Kenellä meistä elämä on vaan täynnä onnistuneita reissuja? Ei kellään!

  Mutta jostain syystä niistä ei kerrota instassa. Lapsen oksu rajataan taitavasti maisemakuvasta.

  Joten kippis! Ja ilman muuta ens loma onnistuu paremmin ❤️

  Vastaa
 2. Anne 20.2.2020

  Ei ❤

  Vastaa
 3. Mh 20.2.2020

  Voi Ei! Kurjaa ettei loma onnistunut mutta ihanaa, kun kirjoitat rehellisesti. Arvostan sitä.❤️

  Vastaa
 4. Jenna 20.2.2020

  Ilmeisestu sen arvoinen reissu, että ”kannatti” lentää toiselle puolelle maapalloa oksentamaan pariksi viikoksi :( Surullisinta tässä on ilmastonmuutokseen/lentomatkustukseen suhtautuminen ja se mitä järkeä tällöisessä matkailussa on? Entistä surullisempaa, että edes nauttineet siitä ajasta ja kohta lennätte uudestaan viikoksi. Suosittelen lämpimästi menemään thaimaaseen (ja muille kaukolennoille) jos on aikaa olla useampi viikko/pystyy nauttia kultuurista. Loma ei myöskään mene pilalle jos tulee aika perus ruokamyrkytys tai flunssa (se käy turisteille lähes joka matkalla). Pettymys on varmaan kova, mut kuulostaa aika perus matkaongelmilta :D Kelatkaa jos ois tullut tsunami tai koronatartunta thaimaasta. Kannattaa muuten tarkistaa täällä suomen päässä oliko kyse edes ruokamyrkytyksestä (sen pitäisi mennä nopeaa ohi) vai oliko kyseessä salmonella tai a-hepatiitti! Olihan rokotukset kunnossa? Salmonella testin saa terkkarista ettei vahinhägossa tartuta muita.

  Vastaa
 5. Sanna 20.2.2020

  Ikävä kuulla, että reissu oli kaikkea muuta kuin onnistunut!

  Suosittelen muuten tarkistamaan, oletko oikeutettu saamaan matkavakuutuksesta korvausta, koska olit sairaana reissussa! Se ei tuo lomaa takaisin, mutta parhaassa tapauksessa kartuttaa jo seuraavaa ”lomakassaa”

  Vastaa
 6. Tiina 20.2.2020

  Voi harmi😥. Onneksi nyt kotona. Seuraava kerta sitte parempi 👍

  Vastaa
 7. R 21.2.2020

  Voi ei miten kurjaa :(
  Itsellä myös viime reissu meni aivan puihin. Oltiin viikko Espanjassa syyskuussa ja vettä satoi vaakatasossa ihan KOKO viikon. Teitä oli suljettu ja kadut tulvi vedestä. Satuttiin juuri jonkun kunnon syysmyrskyn keskelle. Kotiin kun lähdettiin niin seuraavana päivänä aurinko paistoi ja oli lämmintä. Kyllä masensi kun tiesi, että seuraava loma on vasta keväällä, ei päivääkään lomaa ennen sitä..
  No toukokuussa nyt uusi yritys, toivotaan parempaa onnea :D

  Vastaa
 8. M 21.2.2020

  Voi ei! Ymmärrän täysin ton fiiliksen. Oltiin miehen kanssa äskettäin kauan odotetulla matkalla ja lopulta kävi niin, että alkuraskauden oireet olivat kyseisellä viikolla melkoisen kurjat eikä siitä lomasta nauttinut kyllä ollenkaan.

  Vastaa
 9. Emj 21.2.2020

  Just kotiuduttiin kans Thaimaasta ruokamyrkytyksen kourissa, ei kovin virkistävä loma ollut 😁 onneksi ei mitään vakavaa, mutta ymmärrän että harmittaa, koska vaikka akuutein tauti alkaakin olla ohi niin ei kovasti ruoka maisu eikä energiaa oo.

  Vastaa
  • Maj 27.2.2020

   Niin, asiat voi aina olla paljon pahemminkin ja isompia murheitakin löytyy – ei se silti mun mielestä tarkoita, etteikö vois ilmaista joskus pienemmistä asioista johtuvaa harmitusta vai mitä?

   Vastaa
 10. Make 21.2.2020

  Kyllä voi. Me oltiin Teneriffalla kun tää kuuluisa tulivuoriepisodi oli päällä. Meidät loman loputtua siirrettiin toiseen hotelliin (marylanza). Siellä kun oli näitä infotilaisuuksia niin yhdellä kertaa kun palattiin huoneeseen ni koko kämppä oli tyhjätty. Meni rahat, passit, puhelimet ym. Ym.
  Selvästi oli siivooja mut ketään ei saatu kiinni ja tavarat edelleen maailmalla. Siinä sit rupeet paikallisten poliisien kanssa keskustelemaan ku ne ei oikein englantia hallitse. Että sellane loma meillä.

  Vastaa
  • Maj 27.2.2020

   Eikä! Ei hitsit oon pahoillani teidän puolesta ja saatte kyllä kaikki mun sympatiat, ihan paska juttu.

   Vastaa
 11. Milla 22.2.2020

  Ihan kamala loma!! Saat täyden sympatian♥️ens loma Ei voi olla yhtä paska. Leuka ylös ja kohti uusia haasteita😘

  Vastaa
 12. Katja 27.2.2020

  Ymmärrän fiiliksen. Viime kesän Kreetan reissulla mies katkaisi kätensä päivänä 4/14. Meni soitellessa vakuutusyhtiöihin ja ravatessa sairaalassa monta päivää. Lopulta leikattiin ja oli pari päivää poissa, minä lasten kanssa hotellilla, onneksi kaikki sujui hyvin. Kun pääsi sairaalasta pois hirveän lääkearsenaalin kanssa, alkoi esikoinen oksentaa. Olin ihan loppu sen loman jälkeen, hermoilin niin miehen puolesta, jännitin nukuttamista ja tein tietysti erilaisen duunin yksin lasten kanssa. Silti oli paljon hyviäkin hetkiä ja paaaaaljon pahemmin olisi voinut mennä. Olen myös joutunut keskyttämään sukellusloman sukeltajantaudin vuoksi ja matkaamaan tuntikausia Phuketin sairaalaan painekammioon, siinä oli jo hengenlähtö lähellä. Sama denguekuumeen kanssa, jota hoidettiin kyllä Phuketin sairaalassa hyvin, mutta 8 päivää olin sairaalassa. Jälleen suuri vaara jo hengelle.

  Kyllä odotetut lomat ja niihin mennyt summa harmittaa, jos koko reissu on sairastelua, ei sille voi mitään. Jälkikäteen pystyy onneksi yleensä ajattelemaan, että pahemminkin olisi voinut käydä. <3 Ja muuten, Thaikuista saadut vatsapöpöt ovat monesti aika rajuja, yhdellä ystävällä ei suolisto toennut millään. Eli suosittelen lämpimästi lääkärireissua, jos olo ei parane. Luin, että olet nytkin flunssassa ja suoliston kuntohan se suojaa juuri taudeilta myös. Eli pidä huolta siitä. <3

  Tsemppiä ja aurinkoa loppuviikkoon!

  Katja
  http://www.optimismiajaenergiaa.fi

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *