Täällä meillä Tampereella starttailee hiihtoloma maanantaina. Samuel juuri kyseli multa, että tiedänkö miksi sitä sanotaan nimenomaan hiihtolomaksi? Kuulemma koska ennen ihmiset olivat niin kovia hiihtämään ja sitä varten tarvittiin loma. Selvä homma! Tampereella hiihtomahdollisuudet taitavat olla ensi viikolla hyvin vähäiset, puhumattakaan pulkkamäestä tai luisteluhommista. Me ollaan lähdössä Ylivieskaan vanhempieni luokse,  mutta sielläkään ei taida olla lunta tällä hetkellä, höh!

Onneksi on muutakin tekemistä kuin edellämainitut  ja ajattelinkin vinkata teille yhden kivan koko perheen puuhan hiihtolomaa silmällä pitäen tai ihan muuten vaan. Samuel sai kummeiltaan joululahjaksi lahjakortin Irti Maasta -kiipeilypuistoon. Saatiin houkuteltua pari viikkoa sitten Petteri mukaamme Tampereen Tullintorin pohjakerroksessa sijaitsevaan kiipeilypuistoon  ja ai vitsit, että meillä oli niin hauskaa.

irti maasta 1

Kiipeilysessio kestää tunnin ja kaikkien kiipeilijöiden tulee osallistua 15 minuuttia kestävään alkuopastukseen, joka alkaa varttia ennen varsinaista kiipeilyaikaa. Irti Maasta suosittelee saapumaan paikalle noin puolisen tuntia ennen kiipeilyn alkamista. Siinä ajassa ehtii hyvin ilmoittautua kassalle ja vaihtaa vaatteet. Kiipeilemään mennään sukkasillaan tai omilla sisäpelikengillä, kantsii myös ottaa mukaan vesipullo.

Tunnin kiipeilysessio maksaa 16 euroa ja liput ovat 10% edullisemmat etukäteen verkosta ostettuna. Tampereella on myös valittavana luolaseikkalu tai seikkailulippu, jolla pääsee luolastoon + kiipeilemään. Me päätettiin keskittyä näin ekalla kerralla vain kiipeilyyn, luolaseikkailua voidaan testata sitten ensi kerralla.

irti maasta 2

Ratoihin kiinnitytään valjaissa olevan lukon avulla ja pienen harjoittelun jälkeen se alkoi sujumaan lapsiltakin hyvin. Rebekka oli kuin pieni apina ja vielä kilpailuhenkinen sellainen. Ilman pienintäkään epäröintiä hän kiipesi kaikki seinät ihan ylös asti ja hitsin nopeasti. Samuel oli aluksi tosi varovainen ja ehdin jo miettiä, että mitenköhän tässä käy, mutta niin poika vaan rohkaistui. Lopuksi Samuel meni hienosti ylös kaikenlaisia seiniä. Ollaan Petterin kanssa molemmat käyty kiipeilemässä aikaisemminkin ja silti hurjimmat seinät tai radat vähän jännitti. Oli vähän outoa kiivetä ostoskeskuksen kattoon saakka, ihmiset istuskelivat eri kerrosten kahviloissa ja ravintoloissa katselemassa.

irti maasta 3värimustval

Tämä oli kaikista jännittävin rata! Kuten kuvasta ehkä näkyy, niin tuossa täytyy loikata tolpalta toiselle, eikä mistään voi pitää oikein kiinni. Rebekka suoritti tämänkin heittämällä, mutta me muut pupupöksyt ei päästy loppuun saakka. Ihmettelin, kuinka me Petterin kanssa ollaan ajauduttu tähän pisteeseen, ei sitä vaan ennen ole joutunut myöntämään, että ei uskalla. Onko tässä päässyt tulemaan järkeä tai itsesuojeluvaistoa päähän matkan varrella?

irti maasta 5

Irti Maasta – kiipeilypuistosta löytyy monen tasoisia kiipeilyratoja, osassa oli ihan tosissaan haastetta, ainakin meille. Tämä kuvan rata kuuluu mun mielestä niihin vähän haastavampiin ratoihin. Pimeä torni oli myös jännä kokemus, se oli ainoa paikka minne tarvittiin valvojan apua kiinnityksessä.

irti maasta 4irti maasta 6

Tunti on ihan sopiva aika kiipeilyyn, siinä saa kyllä lämmön pintaan kun tosissaan painaa menemään. Kuten sanottua, meillä ainakin oli tosi hauskaa, ihan varmasti mennään uudelleenkin.

Irti Maasta -kiipeilypuistoja on yhteensä neljä; Tampereella, Helsingissä, Raisiossa ja Porissa. Oletteko käyneet kiipeilemässä Irti Maasta -puistossa, jos niin mitä mieltä ja kannattaako luolaseikkailua kokeilla?

-Maj

2 Comments

 1. Tellu 21.2.2020

  Hui, reipasta puuhaa. Taitaisi mennä pupu pöksyyn😀😬. Lapsia voisi kyllä käyttää. Kiitos vinkistä.

  Vastaa
  • Maj 27.2.2020

   Ole hyvä vaan, ihana jos tästä oli hyötyä <3

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *