Pitsasta onkin hyvä siirtyä suoraan burgereihin vai mitä?

Muutama viikko sitten osallistuin  Lidlin ja Anni Hautalan vegeburgeri -workshoppiin ja siitä inspiroituneena olen tehnyt pari kertaa kotonakin vegeburgereita. Lidlin herkkusienestä sekä herne-, vehnä- ja soijaproteiinista valmistettu”Next level Vegeburgerpihvi” on kieltämättä super hyvä, ehkä paras omassa kategoriassaan.

Olen suunnittellut kutsuvani veljeni meille burgereille, koska haluaisin testata huomaisiko hän eron tavallisen pihvin ja vegepihvin välillä – jos en siis mainitse mitään etukäteen? Workshopissa burgereita varten tehtiin myös tsatsikia, en olisi kyllä itse tajunnut laittaa tsatsikia hampurilaisen väliin, mutta vitsit miten toimiva kombo se on!

burger1burger2

En jaksanut eilen lähteä Lidliin saakka, joten nappasin testiin Härkis burgerpihvin, jossa on ”jykevästi BBQ:n makua”. Ei Härkiskään paha ollut, mutta kyllä Lidlin vegepihvi on edelleen ykkönen. Pihvi valmistuu pannulla, lisäsin lopuksi cheddar-juustoviipaleen pihvin päälle, niin että se vähän ehti sulamaan. Lisäksi hampparin välistä löytyy tomaattia, rucolaa, ketsuppia ja reilusti tsatsikia.

tsatsiki

Tsatsiki

kurkku
1-2 valkosipulinkynttä
turkkilainen jogurtti
(puolikas omena)
suolaa ja pippuria

Raasta kurkku ja purista neste pois keittiöpyyhkeen tai voit myös käyttää siivilää. Kuori ja hienonna valkosipulli. Jos haluat tsatsikiin hiukan makeutta, niin lisää puolikas omena, kuori  + raasta myös se. Tällä kertaa unohdin ostaa omenan, mutta mun mielestä tsatsikin on parempaa, kun siinä on ripaus makeutta. Sekoita kaikki ainekset ja lopuksi mausta suolalla & pippurilla.

 

burger4burger5

Hampparit valmistuu nopeasti ja koska ainakin näissä ostamissani pakkauksissa on ollut kaksi pihviä, niin päädyn yleensä syömään burgeria seuraavanakin päivänä, heh. En ole saanut vielä toistaiseksi muita perheenjäseniä käännytettyä vegepihveihin, mutta veikkaan, että kyllä ne vielä voi mielensä muuttaa ;)

-Maj

1 Comment

  1. Tellu 10.3.2020

    Nöitäpä täytyy kokeilla. Aikaa ei taida paljon vaatia.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *