Koukutuin aikoinaan Liemessä-blogin Jennin kehittelemään uunifetapastaan, mutta vasta tänään sain testattua ensimmäistä kertaa sen spring editionia, uunifetaparsaa. Molemmat ruuat ovat somehitin maineessa ja varmaan moni teistäkin on testannnut näitä? Ai, että miten rakastan yksinkertaisia, nopeita ja helppoja reseptejä. Mun arjen lempparisafkat ovat sellaisia, joita on suorastaan mahdotonta mokata.

parsapasta1

Uunifetaparsaan tarvitaan vain nippu parsaa, fetajuusto, sitruuna, oliiviöljyä ja hunajaa. Mausteeksi riittää sormisuola ja mustapippuri, mun oli ujutettava mukaan chilihiutaleita, vaikka niitä alkuperäisessä reseptissä olekaan. Hyvää tuli ja helposti. 

fetaparsa

Parsoista leikataan varret pois ja tarvittaessa paksukuoriset parsat voi myös kuoria. Vuokaan laitetaan oliiviöljyä, sormisuolaa ja pippuria. Parsat kieritellään öljyssä ja päälle asetellaan fetajuusto. Koko komeuden päälle voi vielä laittaa hunajaa ja sitruunamehua. Uunifetaparsa paistuu 200-asteessa uunissa 15 minuuttia, sen jälkeen lämpöä nostetaan 225-asteeseen ja paistetaan lisää 10 minuuttia. Pastat voi keitellä siinä odotellessa.

parsapasta

Kai tässä pitäisi hiljalleen alkaa miettimään jotain muutakin, kuin pitsaa ja pastaa, jos meinaa vielä joskus kesävaatteisiin mahtua. Oon kuullut, että tiistai on parempi päivä aloittaa uusi terveellinen elämä  – vai oliko se sittenkin keskiviikko ;)

-Maj

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *