Lähdetäänkö 50 km vaellukselle ensi viikolla? Ystävälleni Repekalle voi ehdottaa mitä vaan ja hän on aina heti mukana. Taidetaan olla vähän samanlaisia molemmat, sillä haasteet kiinnostaa meitä molempia, kilpaileminen ei niinkään. Ei olla kumpikaan oltu metsässä yötä sitten nuoruuden partiovuosien, joten nyt rasti seinään: kerrankin oli vähän järkeä päässä ja päätettiin lähteä ensiksi vaan päiväksi vaeltelemaan.

Eilen oli yksi tämän kevään kauneimmista päivistä, aurinko paistoi lämpimästii, joten sään puolesta oli ihan täydellinen retkipäivä. Retkikohteeksi valikoitui Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue Teiskon suunnassa. Otettiin Repen Opri-koira mukaan seuraksi ja ehkä samalla vähän turvaksikin :D

luonto8luonto7luonto4

Päivän aikana kilsoja kertyi reilut 20, juoksulenkkarit eivät olleet parhaat mahdolliset kengät metsäretkelle, mutta kumppareilla olisi ollut vähän raskasta tallustaa. Laitettiin kumpikin gore tex-kengät (tai mitkä ne eräkengät nyt on?) ostoslistalle, sillä varpaat kastuivat ja onneksi myös kuivuivat moneen otteeseen.

luonto3luonto1kintulampiluonto19luonto20luonto10kintulampi

Kintulammella reitit on merkitty huolellisesti ja laavu- sekä nuotiopaikkoja on useampia. Me poikettiin pariin otteeseen reiteiltä ja kerran vähän eksyttiinkin. Löydettiin täydellinen auringonottospotti järven rannalta, ei meinattu millään malttaa lähteä siitä mihinkään – seurattiin sammakoiden touhuja ja saatiin samalla orastavat rusketusrajat aikaiseksi. Katselitteko muuten mun Instagram-tarinat eiliseltä? Olihan ne sammakot hiukan jännittäviä, niiden ilmeetkin oli niin tuimat, onneksi oli Opri.

luonto12tampere metsäretkeilyluonto6tampere retkipaikatluonto21

Seuraavaksi vuorossa on se 50 km vaellusretki,
ensin pitää ehkä vaan hankkia ne vaelluskengät ja makuupussit jostain!

-Maj

2 Comments

  1. Milla 6.5.2020

    Ihania kuvia♥️

    Vastaa
  2. Katja 10.5.2020

    Se on muuten Kintulammi ;) Ei ilmeisesti enää suljettu koronan vuoksi?

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *