Tänään oken kovasti touhuillut ja tehnyt paljon kaikenlaista, mutta pelkästään kivoja juttuja. Oikeastaan normaalisti niin tylsät maanantait ovat mun lempparipäiviä nykyään, koska mulla on usein juuri alkuviikosta vapaata ja kaikenlaista kivaa tekemistä tiedossa :)

Tänään aloitin aamuni pikasiivouksilla, jonka sainkin kaverin kylään. Me käytiin pitkällä lenkillä Tepon kanssa, fiilisteltiin kaunista syksyistä säätä ja höpistiin koko lenkin ajan niitä näitä.

 

Kaunista. Vähän jotenkin haikeat maisemat, mutta kaunista silti…

 

Lenkin jälkeen tehtiin ”subeja” ja katseltiin leffaa…

 

”Aikuisten punahilkan” jälkeen kipitettiin hakemaan kaverini kanssa yhdessä Rebekka päivähoidosta….

 

Rebekka lenkittää Teppoa ja Viivi työntää rattaissa istuvaa Rebekkaa, mihin mua enää tarvitaankaan? :D

 

Miika toi siis töidensä jälkeen Viivin meille ja lähti itse samalla ovenavauksella joukkueen talkoisiin… Tyttöjen kanssa päätettiin lähteä kirjastoon hakemaan iltalukemista ja samalla vähän puistoiltiin…

 

Tytöt valitsivan muutamia hyviä kirjoja, paitsi… Noh, Rebekka olisi halunnut ottaa mukaan puoli kirjastoa, voitte vaan kuvitella?

 

”MINU!”

 

”No okei vähän sinunkin, jos leikitään laiva-leikkiä…”

 

 

Uppo-rakas <3

 

Saatiin iltakylvyt hyvään vauhtiin, iskä tuli sopivasti keittelemään puurot… ”ISHÄ” vaan ei ehtinyt tänään paljoa kotona ollakaan, mutta kyllä se sitten oli mieluisa, kun se lopulta tuli… Ehdittiin vielä hetki köllötellä koko porukalla meidän sängyssä, ennen kuin tytöt kävivät nukkumaan. Nyt tuolta makuuhuoneista kantautuu neljä tasaista tuhinaa… Mä valvoskelen vielä hetken, kirjoitan tämän ja kuulostelen, kun vauva liikuskelee masussa…

En vaihtaisi mitään pois <3

 

-Maj

0 Comments

 1. veera 26.9.2011

  Mä todella liikutuin kyyneliin kun luin tän viimesen osan tästä postauksesta. Pidä kiinni siitä mitä sulla nyt on, nauti joka hetkestä. Oon onnellinen sun ja sun perheen puolesta. Kaikkea hyvää <3

  Vastaa
 2. Janika 26.9.2011

  Ihana kirjoitus taas! Meillä sama juttu että kun isi tulee kotiin niin se ilme lasten kasvoilla on sanoinkuvaamaton.. Ja sen jälkeen hyvä jos vessaan saa mennä ilman että tulee itku, että taasko se lähtee! Ihanaa että isäkin on niin rakas<3

  Vastaa
 3. Jamelia 26.9.2011

  Kivan kuuloinen päivä

  täälläkin tippa linssissä luin

  lopuosan tekstistä<3

  Mulla oli pitkä päivä lasten kans

  yksin mies oli tylpaikan jutussa

  mut en vaihtais pois

  kiitollinen kaikesta kans:)

  Vastaa
 4. inkku 27.9.2011

  Olipa kiva maanantai. Täällä oli vähä tylsä maanantai mutta toivotaan tiistaista kivempaa.

  Vastaa
 5. Eevi 27.9.2011

  Ihanaa että osaat nauttia elämästäsi noin, se saa minutkin hyvälle tuulelle. Olen onnellinen puolestasi, mitä kaikkea ihanaa olet elämältäsi saanut. Miten arvostat sitä kaikkea ja todella toivon teille kaikkea hyvää !

  Vastaa
 6. Aina 27.9.2011

  Onko Rebekka päivähoidossa vaikka itselläsi on vapaapäivä töistä? Miten olet päätynyt tällaiseen kuvioon? :)

  Vastaa
  • Maj 27.9.2011

   Kyllä on :) Rebekka oli koko viime viikon pois tarhasta, enkä halua, että hän joutuu opettelemaan kaiken taas alusta. Itseasiassa, ei se kaada maailmaa, jos äiti joskus vie lapsensa hoitoon ja tekee omia juttujaan, ihan vaikka vapaapäivälläkin ;)

   Vastaa
   • -R- 27.9.2011

    hyvä Maj, samaa mieltä! Miksei äiditkin voisi välillä nauttia vain itsestään ja omasta ajastaan?

    Vastaa
   • ine 27.9.2011

    OIKEIN MAJ! Arvasin tekstiä lukiessani, että saat varmasti ”kuraa niskaan” tästä asiasta. Minusta on ihan täysin oikeutettua, että myös välillä viettää omaa-aikaa. Ei se ole pois lapselta; päin vastoin se antaa lisäpuhtia taas siihen arkeen ja siitä nauttimiseen. Loppu viimeeksi on kuitenkin parasta pitää itsestä ja omasta jaksamisesta huolta, että jaksaa huolehtia muista.

    Voin myöntää, että itse pidin esikoista välillä päiviä hoidossa silloin kun toinen lapsi syntyi. Se helpotti paljon, että edes välillä sai levähtää yövalvomisien jälkeen. Tuskin harva 2 vuotias antaa paljon anteeksi äidin väsymystä.. Saati, että äiti pystyisi siinä touhussa yhtään lepäämään. Ja minusta oli myös tärkeää, että vauvalle jäi kahden keskistä aikaa äidin kanssa.

    Meidän tilanteessa ajattelin omaa jakstamista ja samalla myös koko perheen hyvinvointia. Ja jos lapsella on jo muodostunut päivähoitopaikka ja ne ihmiset siellä tutuksi, niin en usko, että lapsi siitä kärsii, jos joskus on hoidossa – en ainekaan huomannut omasta lapsesta, että olisi tästä mitenkään kärsinyt. Kritiikkiä kyllä tuli joka suunnasta, mutta itse tiesin mikä on paras ratkaisu.

    On hyvä asia, että Suomessa on subjektiivinen päivähoito-oikeus. Ja miksei sitä käyttettäisi, jos siihen on tarvetta. Itse tiedät mikä teidän perheelle on parasta ja varmasti toimit sen mukaisesti. Älä siis välitä muiden kritiikistä, vaan tee asiat niin kuin näet parhaaksi. Sinä varmasti olet kyvykäs sen tekemään ja ainoa siitä päättämään. Jokaisen perheen tilanne on erilainen ja lapset ovat erilaisia, niin muiden on turhaa käydä vertailemaan ja pätemään mikä heistä olisi parasta teille.

    Iloisia päiviä loppu odotukseen!

    Vastaa
   • Aina 27.9.2011

    Onpa mahtavaa jos päivähoito teillä hyväksyy sen, että lapsi on hoidossa! :) Meillä ei tulisi kuuloonkaan, että lapsi viettäisi päiväkodissa aikaa silloin kun vanhempi on vapaalla :/. Käytäntö näkyy ilmeisesti poikkeavan kunnittain.

    Ja ei tosiaan kaada maailmaa jos lapsi saa leikkiä kamujensa kanssa ja äippä tavata omiaan :)

    Vastaa
    • Maj 27.9.2011

     Mä jotenkin epäilen, että tuo ei ole mahdollista, koska kaikilla on subjektiivinen oikeus päivähoitoon… Mutta en ole perehtynyt asiaa mitenkään erityisemmin.

     Vastaa
    • Tiina 27.9.2011

     En usko tähän Ainan juttuun ihan noin vain. Vai onko päiväkodin henkilökunnalla muka joku keino selvittää milloin vanhemmat on töissä ja milloin ehkä vapaapäivällä?

     Ja kun joskus täytyy hoitaa ihan perusasioitakin esim pankkiasioita, Kelassa tai vakuutusyhtiössä käyntejä, lääkärissä käyntejä, verotoimistossa käyntejä tai mitä nyt onkaan mihin ei läheskään kaikkiin pääse iltaisin tai viikonloppuisin niin mitäpä se oikeestaan päiväkodin henkilökunnalle kuuluu mitä vanhemmat tekee jos lapsen hoitopaikasta maksaa koko kuukaudelta+

     Vastaa
    • Susse 27.9.2011

     No mut mistä ihmeestä ne päiväkodin tyypit tietävät, jos jollain sattuu olemaan vapaapäivä? Esimerkiksi mun duuni on sellaista, että välillä teen 10 tunnin päiviä ja välillä lyhyempiä sikin sokin. Ja monella saattaa olla sellainen systeemi, että tehdään 40-tuntista työviikkoa ja sit välillä saadaan aina se yks pekkaspäivä (tämä on tietyillä aloilla aika yleinen käytäntö). Jos lapsen hoitopäivät pysyvät sovituissa ja kohtuullisissa rajoissa, niin ei ne tädit voi vaatia että vanhemman arkivapaana ei lasta saisi viedä tarhaan. Kun eihän ne sitä edes tiedä.

     Ja sit tosiaan meillä Suomessa on edelleen tämä subjektiivinen päivähoito-oikeus.

     Vastaa
     • Aina 28.9.2011

      Eihän ne siellä varmasti tiedäkkään, mutta hakiessa päivähoitopaikkaa sanoivat heti suoraan, että päivähoitoahan ei ole tarkoitettu muuten kun työajaksi.. Toisaalta en tajua sitten sitäkään, että nämä työttömät sossun asiakkaat vie myöskin lapsensa hoitoon vaikka itse napottavat kotona päivät pitkät..ja joka päivä! :/

      Mutta mielestäni lapsella on hyvä olla hoidossa vaikka kotona olisikin joku (esim. äiti vauvan kanssa).


 7. Ansku 27.9.2011

  Ihanalta kuulostaa elosi :).

  Tuosta päivähoitoasiasta voi olla montaa mieltä, ja vaikka minulla ei itsellä lapsia olekaan niin mielestäni silti Rebekan ikäiselle tytölle tekee hyvää olla oman ikäisten pienten kanssa. Nauti vapaapäivistäsi!

  Nuo teidän maisemat tuovat muistot mieleen, sillä asuin ennen ihan samaisella alueella. Junaradan ohi menevä lenkkipolun kohta oli suosikkini. Kuuli junan jyskeen, puisen sillan kopinan ja lammen rauhan :)

  Vastaa
 8. Mama loves heels 27.9.2011

  Todella ihana postaus. :) Tavalliset maanantait on sit kumminkin ihan kivoja, kun on rakkaita ympärillä.

  p.s. Oih, herkullinen sämpylä!!!

  Vastaa
 9. hmt 27.9.2011

  Ihana postaus maanantaipäivästä, voi kun itselläni olisi myös välillä arkivapaita! Oma aika on äideille(kin) kovin tärkeää ja olet saanut nauttia siitä sekä ajasta perheen kanssa, mahtavaa :) Ja onnea odotukseen, pian edessänne on taas uudenlainen arki!

  Vastaa
 10. Laura 27.9.2011

  Ihanasti osaat kirjoittaa ajatuksiasi sanoiksi! Mä niin tykkään sun blogista, itellekin tulee hyvä mieli tällaisia postauksia lueskellessa ja muistaa olla kiitollinen elämästä. :)

  Vastaa
 11. Mimmi 27.9.2011

  Nämä sun onnellisuus-tekstit ovat olleet aivan I-H-A-N-I-A! Tulee itsellekin hyvä mieli ja sydämen täyttää lämpö rakkaista ja pienistä onnenasioista.

  PS. Tyhmä kysymys ehkä, mutta miten Viivi liittyy teidän kuvioon? Lapsi? Serkku? En ole alusta asti ollut lukijana, niin täytyy päästä kärryille :)

  Vastaa
 12. Fiipi 27.9.2011

  Oi :) Ihana maanantai.

  Vastaa
 13. Lissu 27.9.2011

  Vietkö Rebekan sittenkin tarhaan kun olet äitiyslomalla ja kotona vauvan kanssa?

  Kiva maanantai näyttää olleen :)

  Vastaa
  • Maj 27.9.2011

   Enpä tiedä, pitää katsoa miten jaksan ja mikä on parasta kaikille, mutta ajattelisin, että korkeintaan 1-2 päivää viikossa, mutta voi olla ettei ollenkaan.

   Vastaa
 14. D 27.9.2011

  <3

  Vastaa
 15. saara 27.9.2011

  Muistathan, että päivähoito on lapsen työpäivä, noin pienelle vielä super rankka. Ai niin, paitsi ei voi olla, jos ei lapsi osaa kertoa sitä? ;) Eikä ne lapset nyt viikossa sitä rytmiä hukkaa.

  Vastaa
  • Maj 27.9.2011

   Taidat nauttia näistä tilanteista, kun sinulla on mahdollisuus internetissä päteä ”asiantuntemuksellasi” ja heittää sekaan vähän ilkeää sarkastista huumoriasi? Onneksi olkoon vain… Muistelin, että syy, miksi luet tätä blogia on, että haluat seurata, kuinka naiivi voi tämän blogin pitäjä olla? TIesithän, että pelkästään suomessa on 71 000 lasta lastensuojelun asiakkaina ja varmasti vielä enemmän lapsia, jotka tarvitsevat oikeasti apua, eikä tähän ryhmään ei kuulu automaattisesti ne perheet, joiden lapset ovat päivähoidossa. Suosittelen kanavoimaan energiasi johonkin oikeasti tärkeään ja hyvään asiaan.

   Vastaa
   • saara 27.9.2011

    Joutuakseen lastensuojelun piiriin, täytyy tehdä jo aika radikaaleja asioita. Toisin sanoen se, että ei ole lastensuojelun asiakas, ei kerro muuta kuin siitä, että ei ole esimerkiksi kova päihteiden väärinkäyttäjä tai mt ongelmainen, ainakaan siinä määrin, että ulkopuoliset puuttuisivat asiaan.

    Ihmettelen monia tekemiäsi ratkaisuja ja seuraan tätä julkista blogiasi siinä missä muutkin. On mielenkiintoista seurata millä perustelet ratkaisujasi. Tuon naiivius kommentin julkisin, kun olit laittanut ihan pienen lapsen viikoksi hoitoon..

    Mutta joo, näin tiivistettynä juuri tähän aiheeseen: Päivähoito on sitä tarvitsevia varten, ei vapaapäiviä kaupungilla heiluen tehty. Jos koet että lapsei on parempi tarhassa, kuin kanssasi, niin todennäköisesti syystä tai toisesta näin on.

    Epäolen ettet aijo julkaista tätä kommenttia, mutta mene edes itseesi.

    Vastaa
    • Duppis 28.9.2011

     Törkeetä tekstiä tuolta Saaralta :( Tuli ihan surku sun puolesta. Uskon, että te ootte Miikan kanssa ihan huippuvanhemmat!

     ”Jos koet, että lapsesi on parempi tarhassa, kuin kanssasi….” Auts?! Miten joku kehtaa? Älä usko tommosia besservissejä.

     Vastaa
     • Maj 28.9.2011

      Älä mua surkuttele, mä luulen, että mulla on asiat paremmin, kuin hyvin :)


    • hennis 29.9.2011

     1. kaikki ”mt ongelmaiset” eivät automaattisesti ole huonoja vanhempia, ensimmäiseksi sinuna miettisin, että kuka tahansa voi sairastua psyykkisesti, myös SINÄ tai LAPSESI, jos sellainen on.

     2. Miksi pientä lasta ei saisi viedä viikoksi hoitoon? Lapsen ollessa hoidossa tutussa ja turvallisessa ympäristössä, ei tuota traumaa tai vahingoita varhaisen vuorovaikutuksen kehittymistä.

     3. Suomessa on subjektiivinen oikeus päivähoitoon kaikilla lapsilla. Se mitä vanhemmat päivähoidon aikana tekevät, (ovat töissä, shoppailevat, ovat kasvohoidossa, jumppaavat, nukkuvat kotona), ei ole olennaista koska lapsella on se SUBJEKTIIVINEN OIKEUS päivähoitoon.

     4. Turvallisen lapsuuden yksi tärkeimmistä asioista ovat rutiinit, jota selvästi Maj pyrkii noudattamaan. Lapsen valokuvista minä ainakin näen hyvinvoivan ja iloisen lapsen.

     5. Sillä onko Majn mielestä lapsella parempi olla hänen kanssaan kotona vai päiväkodissa en voi vastata. Ymmärrän kuitenkin hyvin ratkaisun viedä lapsi päivähoitoon. Päiväkodissa opitaan paljon sosiaalisia taitoja, joita kotona olevan lapsen voi olla vaikeampaa oppia, jos leikkikaverit puuttuvat.

     6. Koko perheen hyvinvoinnin hyväksi on tärkeää, että vanhemmat voivat hyvin. Tässäkin kirjoituksessa, (ainakin itse ymmärsin näin), blogin pitäjä vietti lapsensa kanssa tapahtumarikkaan iltapäivän ja illan, (kirjastossa käyntiä, ulkoilua, iltapesut, iltapuurot ja rauhoittuminen koko perheen voimin, ennen nukkumaan menoa).

     7. Ihmettelen katkeraa sävyäsi kommentoida tätä kirjoitusta. Voitko itse hyvin? Vapaapäivä saattaisi tehdä sinulle myös hyvää. Blogia ei ole myöskään pakko lukea, jos se herättää noin voimakkaita negatiivisia tunteita. Sinuna pysähtyisin hetkeksi pohtimaan mistä tuo vihasi kumpuaa ja suosittelen sinulle asian käsittelyä, muualla kuin internetissä.

     Blogi on omasta mielestäni loistava. Blogista löytyy positiivinen elämän-asenne, tasapainoinen elämä ja syvä viisaus arvostaa arkipäiväisiä asioita. Blogia lukiessa minulle jää aina hyvä mieli, tähän on selvästi panostettu ja teksti on rehellistä, ei vaalenpunaista prinsessaunelmaa.

     Ihmettelen suuresti miten jotkut saavat herneitä nenäänsä, kun joku ihminen voi hyvin ja elää rakkauden täyteistä elämää.

     Asiallinen kritiikki toisen ihmisen valintoja kohtaan on sallittua, mutta täällä mennään selvästi hyvien tapojen vastaisesti. Aggressiivisuutta kannattaa purkaa vaikka nyrkkeilysäkkiin kuin netissä. Uskon ettei kovinkaan moni näistä asiattomia kommentteja kirjoittaneet uskaltaisi sanoa näin rumasti päin naamaa. Helppoa on piiloutua nimimerkin taakse.

     Vastaa
 16. Nella 27.9.2011

  Nimenomaan se on tosi tärkeää että äiti tekee niitä omia juttuja! Silloin kun saa välillä omaa aikaa on taas paraimmillaan äitinä!

  Itselläni on kaksi lasta, olen kotiäitinä ja pyrin siihen että minulla on joka päivä minimissään tunti omaa aikaa. Jokainen tarvitsee omaa aikaa.

  Kiva postaus ja tuttuja puuhia meilläkin kirjasto sekä puistoreissut. Meillä o 1.v vanha sihu uros…sekin on juuri noin odottelemassa puistossa…tai välillä istuu vaunuissa kun on aika ”laiska” :)

  Vastaa
 17. emery 27.9.2011

  samaa mieltä tuosta että ei haittaa yhtään vaikka lapsi on hoidossa ja äiti pitää vapaata, noin pienellä jos viikonloput on pitkiä ja tarhapäivät jää vähiin niin tarhan rutiinit unohtuu äkkiä ja niistä vähistä tarhapäivistä tulee hankalia. Äidille tekee hyvää saada omaa aikaa ja lapsi tykkää olla kavereiden kanssa!

  Vastaa
 18. Ilo 27.9.2011

  Joko tunnet liikkeet? Ihanaa ;) Niin mukava lukea teidän kuulumisia ja seurata raskauden etenemistä! Tosta hoitohommasta: Monessa paikassa lasta ei saa viedä hoitoon jos vanhemmat ei ole töissä. Juurikin siksi, kun hoitopaikoista on niin kova pula ja ryhmät suuria jne. Hienoa jos siellä se sallitaan!

  Vastaa
 19. A 27.9.2011

  Kuulostaa ihanalta päivältä! :) hoitoasiaan sen verran, että tosissaankaan kaikissa paikoissa ei hyvällä katsota jos vanhemmat vapaalla ja lapsi hoidossa. Itse työskentelen päivähoidossa ja olen myös sitä mieltä, että hoitopäivä on äärimmäisen raskas pienelle lapselle ja lapsenkin täytyy saada nauttia vapaapäivistä. Subjektiivisesta päivähoito oikeudesta voisi keskustella vaikka kuinka, mutta todella todennäköistä on että se on vain harvinaista herkkua kohta. Hyvää syksyn jatkoa!

  Vastaa
  • Maj 27.9.2011

   Varmasti joo, mutta tehän siellä tiedättekin, että kuinka usein ja pitkiä päiviä meidän Rebekka on hoidossa…

   Vastaa
 20. Malin 27.9.2011

  Ihanaa lukea Maj blogiasi, se piristää aina päiväni!

  Ihailen perhettänne ja arkeanne, toivottavasti itsekin saavutan tuollaisen onnen. :)

  Olen seurannut blogiasi jonkun aikaa ja nyt oli kommentoitava, sillä postaus piristi surullista päivääni niin.

  Vastaa
  • Maj 28.9.2011

   Kiitos ihanasta kommentista, on oikeasti tosi kiva kuulla, että olen onnistunut piristämään päivääsi :>

   Vastaa
 21. mummu 27.9.2011

  Jos joku väittää, että Rebekka oli hoidossa viikon niin se on virhe. Repsu oli mummun ja pappan kanssa lomalla:) Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa, voi kunpa oisit saanu olla mukana:)))

  Vastaa
  • Duppis 28.9.2011

   Ihana <3

   Miten lapsella voi muka olla huonot oltavat kun on näin kultaset vanhemmat ja isovanhemmat? :)

   Vastaa
 22. Millis 28.9.2011

  Heiiii kaaamaaaannnn! Nyt vähän suhteellisuudentajua. Jos Rebe on ollut KOKO viime viikon pois tarhasta ja Maj YHTENÄ vapaapäivänään on himassa rauhassa ja vie pikkutytön tarhaan niin ei vaan voi olla noin kauheeta. Se olis tietty tosi epäreilua jos Maj tekis AINA vapaapäivinään noin, mutta yksi päivä. Haloo, yksi päivä!:D Ja nyt varmaan osin siitäkin syystä, että Rebe on ollut koko edellisen viikon pois tarhasta.

  Vastaa
 23. Jenny 28.9.2011

  Pidän tyylistäsi kertoa tarinaa kuvilla, saat mukaan paljon tunnetta mikä ei ole helppoa. Oikein ihanaa syksyä koko perheelle!

  Vastaa
 24. RottaEllu 28.9.2011

  Kaikenlaisia kiihkoilijoita täällä hiihtelee.. Ei voi ku nauraa! Kaikki tuntemattomat tietää aina toisten asiat paremmi ku ite.. ;) Oikein ihanaa syksyn jatkoo koko perheelle! Tuu poikkee Sokkarille! =)

  Vastaa
  • Maj 28.9.2011

   Tuun, tuun ;)

   Vastaa
 25. anna 28.9.2011

  tosi mahtavaa että merkkailet lapses pukeentumisen avulla! on yhteiskunnallisestikin hieno asia, että lapset koodataan väreillä tytöt vaaleanpunaisiksi ja pojat sinisiksi.

  Vastaa
  • Maj 28.9.2011

   yhteiskunta ja vaaleanpunaiset tyttöjen vaatteet? Häh :D Taidat olla vähän kade tosta pöllötakista, kun et voi itse ”pukeentua” siihen!

   Vastaa
  • Hennis 29.9.2011

   Tosiasia on valitettava yleensä kestävämmät vaatteet ovat kalliimpia, poikkeuksia toki on. Miksi lapsia ei saisi pukea tyttöjen ja poikien väreihin? En ainakaan ole tavannut aikuisia miehiä, jotka olisivat pukeutuneet hameeseen tai naisia pukeutuneena esim. sakettiin. Miksi aikuiset saavat ilmaista pukeutumisellaan sukupuolensa, mutta lapsi ei? Tärkeintä käsittääkseni lapsen pukeutumisessa on säänmukainen vaatetus.

   Kyllä tässä taitaa kateellisuus paistaa.

   Vastaa
 26. Kikka 28.9.2011

  Tuskin näillä arvostelijoilla on lapsia itsellään, silloin nuo ajatukset kun on niin kovin naiveja kun siitä lapsiperhearjesta ei vielä ymmärretä mitään.

  Vastaa
  • Maj 28.9.2011

   Ehkäpä osittain myös näinkin :)

   Vastaa
   • saara 29.9.2011

    Pakko kommentoida, että on lapsia ainakin mulla. Enemmänkin tulee mieleen, ettei näillä Marin puolustelijoilla ole itsellään lapsia ja eivät ymmärrä sitä tervettä tunnesidettä, joka äidin ja lapsen välillä pitäisi olla. Isovanhemmat tai päiväkodin henkilökunta ei korvaa tätä, vaikka tuttuja ovatkin. Jos osaa yhtään opiskella ja ottaa selvää lapsen tarpeista, niin huomaa ettei tälläinen toiminta ole ainakaan lapsen parhaaksi, jos kotona on kaikki ok.

    Vastaa
 27. --Pia-- 28.9.2011

  Tämä on ehkä toinen kerta, kun tänne kirjoitan, mutta nyt on ihan pakko. Oikein pistää ärsyttämään, millaista ikävää kommenttia Maj saa osakseen tuosta päivähoitoasiasta.

  Itsekin kahden (jo kouluikäisen) lapsen äitinä olen sitä mieltä, että tarhan (tai ulkopuolisten ihmisten) asia ei ole (eikä ne voikaan) määrätä sitä, pitääkö äiti lapsen kotona vai tarhassa vapaapäivänään. Jos koko kuukaudesta maksetaan, koko kuukautta on oikeus käyttää. Myös äidillä on täysi oikeus pitää lapsivapaa päivä -varsinkin, kun lapsi on erittäin hyvässä hoidossa. Myös työttömien lapsilla on oikeus nauttia tästä subjektiivisesta päivähoidosta -myös tyttömillä on päivisin erilaisia virastoasioita hoidettavanaan. Se, mitä en itse ymmärrä on se, että äitiys/hoitovapaalla oleva vie lapsensa päivähoitoon kun kuitenkin hoitaa toista kotona, mutta koska kyseessä on täysin oma henk.koht. mielipiteeni, niins en voin kyllä sanoa, mutta mieleeni ei todellakaan tule siitä kenenkään tuomitseminen/arvosteleminen.

  Kaikki te arvostelijat voisitte mennä itseenne ja tutkiskella, miksi hyökkäätte Majn kimppuun. Kateus? Ette kertakaikkiaan löydä muuta arvosteltavaa, kuin naisen heikon kohdan, äitiyden? Vai oletteko kenties turhautuneita omiin elämänvalintoihinne tai valintoihinne omien lastenne kasvatuksessa?

  Joka perheessä on ilonsa ja surunsa, ja Majssa todella arvostan kykyä nähdä positiivisuutta ja kauneutta arkipäiväisissä asioissa. Toivottavasti te arvostelijatkin keskittyisitte enemmän näihin asioihin, kuin että jatkuvasti haette jotakin ongelmia asioista, joissa niitä ei ole.

  Kaikkea hyvää Majn perheelle ja paljon voimia tulevaan! :)

  Vastaa
  • Maj 28.9.2011

   No, joillakin on liikaa aikaa ja paljon mielipiteitä kerrottavana, antaa niiden räksyttää ja keskitytään me ihan muihin juttuihin!

   Vastaa
  • Millis 29.9.2011

   Ja on hyvin eriasia, onko lapsi päivähoidossa AINA vanhempien vapaapäivinä vai esimerkiksi kerran kahdessa kuussa? Rebekka oli KOKO viime viikon kotona, mitä sitten jos hän oli nyt hoidossa?

   Itselläni ei ole, eikä tule, koskaan tuollaista mahdollisuutta, koska työskentelen aina arkisin päivällä. Enkä sitä kyllä kaipaakaan, en saa kotona mitään aikaan jos lapset ei pyöri jaloissa.:) Olen kuitenkin sitä mieltä ettei vanhempien onni vai AINA ajaa lapsen edun yli. Päivähoito on kuitenkin lapselle aika rankkaa ja minusta ei ole oikein, että vanhemmat suovat itselleen levon muttei lapselleen (siis isossa mittakaavassa, oikeesti muutama päivä vuodessa ei tee mitään). Olen sitä mieltä ettei subjektiivista päivähoitoa tarvita, on kerhoja, avoimia päiväkoteja jne. Aika räikeä tapaus oli tässä kesällä, kun yksi ”tuttu” ihan pokkana yritti saada kesälomastaan lasta viikoksi hoitoon, että itse saa miehen kanssa levätä. (Lapsella oli siis koko kesäksi lomaa tiedossa 4 viikkoa ja tästä viikko olisi mennyt tarhassa, että vanhemmat saa levätä.)

   Vastaa
 28. Mau 28.9.2011

  Tuo on kyllä niin ihana kävelylenkki näteillä maisemilla! Harmittavan harvoin vaan tulee kierrettyä kun se tuntuu muka niin pitkältä, pöh.

  Vastaa
 29. meikku 28.9.2011

  Hahahha, voin niin hyvin kuvitella miten Rebekka olisi halunnut viedä puoli kirjastoa mukanaan! Ihana! =)

  Kaikkea hyvää teidän perheelle! <3

  Vastaa
  • Maj 28.9.2011

   Kiitos, samoin sinne :) Rebekka sai lainata vain kolme kirjaa ;)

   Vastaa
 30. Kati 29.9.2011

  Oot niin ihanan sympaattinen ja aito. Ihanaa syksyä teidän perheelle :-)

  Vastaa
 31. sabotage 30.9.2011

  Minusta tuntuu että just ne joilla on niitä lapsia,tajuavat paremmin että joskus on hyvä viettää lapsivapaita päiviä, enkä todellakaan jaksa uskoa että lapset siitä kärsivät. Oma poikani ainakin hyvin mielellään lähtee hoitoon ja minä yksinhuoltajana vietän silloin tällöin vapaapäivän ihan rauhassa-muuten kun niitä vapaapäiviä ei tahdo juuri ollakaan :) Käyn _rauhassa_ kaupassa, teen hyvää ruokaa,lueskelen,katon leffoja,kierrän kirppareita ja teen semmosia juttuja mitä ei lapsen kanssa voi tehdä :) … sitten jaksaa taas seuraavan viikon paljon paremmin ja pirteämpänä eli molemmat hyötyy,sekä lapsi että äiti :) Sitä en kylläkään ymmärrä (mitä Millis kirjotti) että jotku ovat kesälomalla viemässä lasta viikoksi hoitoon että saavat itse levätä…mut se on jo ihan toinen juttu. Ja toivottavasti subjektiivinen oikeus päivähoitoon ei poistu,vaikka jotku katkerta/kateelliset sitä toivookin!

  Vastaa
 32. Claire 2.10.2011

  Olipa ihana. Tuli oikein hirmuisen hyvä fiilis sun puolesta <3

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *