Oon niin jämähtänyt samoihin lounaspaikkoihin täällä Tampereella, päädyn melkein aina (tänäänkin) sushinhimoissani Makaan, Marusekiin tai Roka Sushi & Robataan – jos vaan lounasseuralleni sushi sattuu uppoamaan.

Vaihtelun vuoksi sovimme tarkoituksellani ystäväni kanssa lounastreffit sellaiseen paikkaan, missä kumpikaan meistä ei ollut vielä aikaisemmin syönyt. Olen kyllä kerran istahtanut Pikkubistro Kattilassa viinilasillisen verran, mutta koskaan en ole tilannut sieltä ruokaa.

pikkubistro kattila 1

Pikkubistro Kattilan osoite on Aleksis Kiven katu 13, siinä Kaffilaa vastapäätä, melkein Sokoksen takana. Lounasta saa arkisin klo 11-15,  se tilataan tiskiltä ja tarjoillaan pöytiin. Lounas maksaa 10 euroa ja tarjolla on neljä eri vaihtoehtoa, joihin jokaiseen sisältyy pieni alkusalaatti sekä leipä. Pikkubistron viikon lounaslistan voi käydä kurkkaamassa täältä.

pikkubistro kattila 2pikkubistro kattila 3

Pohdiskelin Soijamoussakan (tomaattisalsalla) ja Kukkopoika-lehtikaalisalaatin välillä – ja kuten kuvasta näkyy, niin päädyin ottamaan jälkimmäisen. Salaatti oli raikas & maistuva ja ainakin itselleni juuri sopivan kokoinen. Ystäväni päätti ottaa perinteisen lihakeiton ja sekin oli kuulemma oikein hyvää.

Jostain syystä tuo Pikkubistro Kattilan sijainti on sellainen, ettei sinne oikein vahingossa eksy. Ravintola on pieni ja tunnelmallinen, palvelukin oli ystävällistä. Suosittelen testaamaan lounasta vai oletteko jo käyneet? Ravintolan verkkosivuilla kerrotaan, että ”raaka-aineet valitaan parhaista tuotteista ja kaikki valmistetaan itse. Menun ja viinien hinnoittelu on silti maltillinen.”  Pakko paljastaa, että Pikkubistro oli jäänyt mieleeni siksi, kun join siellä joskus aikoja sitten sen lasillisen poikkeuksellisen hyvää valkkaria!

pikkubistro kattila 4

Pikkubistro Kaffila
Aleksis Kiven katu 13 (Hallituskatu 5)
33200 Tampere

Ma klo. 11 – 15
Tiistaista torstaihin 11 – 22
Pe 11 – 23 ja La 12 – 23

-Maj

3 Comments

 1. Chatte 25.10.2017

  Tää on multa vielä testaamatta, pitää laittaa korvan taakse! Mutta mites Umami, käytkö koskaan? Omaan makuuni parasta sushia Tampereella. :)

  Vastaa
  • Maj 26.10.2017

   Hello! Joo Umami on hyvä, mutta jotenkin koen nykyään sen Kauppahallin vähän ahdistavana ja jossain vaiheessa Umamiin oli lounasaikaan ihan hirveä ryysiskin, onks vielä? On siellä silti ihan huikean hyvät sushit, kirjoitinkin joskus (omg pari vuotta sitten) siitä -> http://magicpoks.fi/2015/01/kauppahallin-umami/

   Vastaa
 2. Daphnion 5.11.2017

  Kattila on ihana paikka! Ystäväni veivät minut Kattilan brunnerille polttareissani ja rakastuin ravintolan raikkaisiin makuihin. Join siellä myös loistavaa punaviiniä, vaikkei se lempparijuomiini normaalisti kuulukaan. :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *