Vanhemmillani on ollut tapana kaivella kyntteliköt ym. joulujutut esiin aina itsenäisyyspäivän tienoilla ja ajattelin, että perinnettä olisi kivaa jatkaa. Oon ehdottomasti ”jouluihminen”, mutta en todellakaan ole mikään koristeluexpertti. Minulle tulee joulufiilis niistä muutamista vanhoista joulukoristeista sekä yhdessäolosta, glögistä ja pipareista… Joulusiivous on myös tärkeä juttu! Kun olin pieni, niin meillä oli joululakanat, verhot, pöytäliinat ym. Me Miikan kanssa ei omisteta mitään sellaisia ja meistä tuntuu, että pärjäämme loistavasti ilmankin :) Never say never… Katsotaanpa sitten 10 vuoden päästä…

Siivoiltu on ja lakanat vaihdettu, 
ne tosin vaihdetaan vielä kerran jos toisenkin ennen joulua….

Saunatonttu lymyilee patterin päällä, 
saunan puuttuessa.

Kalenteri.
On meillä myös muumi suklaakalenterikin, hih!
Keittiössä!
Johan siinä nyt olikin,
vai mitä? :D

Miten teidän kotona?
Pursuileeko paikat joulujuttuja vai 
onko vasta jouluvalaistus kytketty eli kynttilät sytytetty…

-M

0 Comments

 1. Tiunamiuna 5.12.2010

  Eilen just laitettiin tähdet ikkunoihin ja vähän koristeita. Olenkin tehnyt muutaman vuoden ajan niin, että ostan yhden kivan joulukoristeen tai jonkin tähän vuodenaikaan sopivan jutun ja näin määrä pysyy maltillisena ja mieluisana. Tosin katsellaanpa tilannetta sitten 10 vuoden kuluttua onko vuorossa jo verhot ja pussilakanat =)

  Kyllä tuollaiset hillityt valojutut luo tunnelmaa ja tyylikkyyttäkin normi sisustukseen, ihanaa. Taidanpa lämmittää nyt glögit!

  Olittepa ihanan näköinen poppoo noissa juhlissa!

  Vastaa
 2. Anonymous 5.12.2010

  Hei, mistä olkkarissanne oleva lyhty on ostettu ?

  Vastaa
 3. Miia-Rebekka 5.12.2010

  Meillä on jouluvalot asennettu niin sisälle kuin pihallekkin, mutta eipä sitten oikeastaan muuta. Keittiöön vaihdoin verhot, jotka sopii paremmin tähän vuodenaikaan, mutta en mitään jouluverhoja kuitenkaan.

  Minä tykkään joulusta, mutta en välitä omassa kodissa turhasta joulutilpehööristä. Kynttilät, jouluvalot ja ihan muutama jouluinen juttu on riittävästi mulle. Eipähän oo sitten niin paljon poiskeräämistäkään joulun jälkeen.

  Vastaa
 4. Kärty 5.12.2010

  melko karua, kun ekaa joulua omassa asunnossa. parit ikkunakoristeet ja kynttilöitä kamalasti. maailman mahtavin lisä tosin löytyi minimanista: mauri kunnaksen joulupukki ja noitarumpu-leffan hahmoilla koristeltu peltitarjotin on keittiössä <3

  ja mikä ihana juhla tuo alempi postausaihe oli, kovin kaunis perhe! :)

  Vastaa
 5. Anonymous 5.12.2010

  Yksin asuessa ei tule pistettyä joulukoristeita laisinkaan, jouluinen ovikranssi, valot ja kynttilät tekee hieman tunnelmaa. Jos olisi perhettä, niin uskon, että panostaisin kunnolla. Näin yksin ollessa en koe tarvetta :)

  Jos saan tähän lisätä pyynnön, niin voisitko tehdä postauksen miten ihmeessä saat rusketuksen pysymään noin kauniina jatkuvasti? Itse käyn solariumissa kevään, jotta kesällä olis parempi iho (atooppinen iho paranee) ja kaunis rusketus valmiina. Syksyllä ja näin talvisin on kamalaa näyttää kalpealta :( mutta todella kuivan ihon kanssa on vaikea saada pysymään itseruskettavaa tasaisena, vaikka luttaan rasvan kanssa ja teen kerran viikossa ihokuorinnan. Olisin todella iloinen, mikäli toteutat toiveeni :)

  Vastaa
 6. Anonymous 5.12.2010

  Oi miten ihanan tunnelmallista teillä :)

  Itse rakastan ihan mielettömästi joulua ja lapsuuden kodissa laitettiinki siskoni kanssa talo joulukuntoon heti kun äiti vain antoi luvan ja usein vähän ennenkin sitä lupaa ;) oli tonttua, valoa ja köynnöstä joka puolella kaikissa mahdollisissa väreissä puhumattakaan täyteen koristeita ahdetusta joulukuusesta :D mitä enempi koristeita oli, sen parempi! äiti aina salaa karsi meidän katseiden välttäessä enimpiä joulukoristeita kaappiin piiloon :D

  nykyään rakastan valkoista ja hopeaa joulun koristelussa. haaveilen vaaleasta kodista joka olisi koristeltu valkoisin ja hopeisin joulukoristein kuitenkin ripauksella punaista esimerkiksi sohvatyynyjen tai pöytäliinan muodossa. myös oikea joulukuusi pienine tuikkuvaloineen ja hopeisine koristeineen olisi unelma :) opiskelija-asunnossa tätä unelmaa on kuitenkin aika vaikea toteuttaa..esteenä on niin rahan puute kuin myös se että koska täällä emme kuitenkaa joulunpyhiä vietä, ei esimerkiksi oikean kuusen tuominen ole järkevää.. no mutta vielä se päivä tulee että unelmieni joulu (ainakin koristelujen puolesta :D) toteutuu :) pitää malttaa odotella vielä muutama vuosi!

  Mukavaa joulunodotusta teidän perheelle :)

  -Vilma

  Vastaa
 7. Anonymous 5.12.2010

  oletteko ihan tampereelle joulun vai ylivieskassa?:)

  Vastaa
 8. mizyéna 6.12.2010

  Ihana tuo teidän valokuva ikkunalaudalla ♥

  Meillä ei vietetä joulua ollenkaan eikä se näy asuinmaassammekaan oikeastaan missään tai mitenkään. Ranskalaisessa ruoakakaupassa oli yhdessä hyllyssä muovisia pöytäkuusia myytävänä, siinä kaikki.

  Vastaa
 9. Anonymous 6.12.2010

  Tiedätkö Maj, tulit mieleeni eilen kaupassa, kun löysin sattumalta hyllystä laatikollisen niitä ihania kirpeitä remmejä! Mansikanmakuisena oli pakko ostaa kotiin, kun pitkästä aikaa moisia löysin.

  Hyvää joulunalusaikaa teidän perheelle <3

  Vietättekö joulun tampereella vai lähdettekö ylivieskaan?

  Vastaa
 10. hheidi 6.12.2010

  Täällä on jo joulutähti ikkunassa, takapihan puussa valot, kahdet valot sisällä, kynttilöitä ja ikkunassa roikkuu kolme kultaista sydäntä. Plus keittiössä hopeisia jättijoulupalloja. :) Ihanaa, kun on joulu tulossa ja saa laittaa kodin "hienoksi"! Hyvää joulun odotusta sinne. :>

  Vastaa
 11. Saara 6.12.2010

  En tiedä mitään ihanempaa kuin joulu. Meillä on aina ollut perinteenä, että joulusiivous tehdään joskus viikko ennen jouluaattoa, jouluvalot ja koristeet otetaan esille vasta 23. päivä ja aamulla kun herätään kaikki on valmista täydellisen joulun viettoon. (: Aina pikkutyttönä vanhemmat koristelivat kodin jouluaattoa edeltävänä yönä ja sanoivat aamulla tonttujen käyneen koristelemassa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *