Eilen treenailin yksikseni salilla, mutta tänään sain tehdä vaihteeksi tehotreenin PT Mikon kanssa. Pyysin kiltisti Mikolta lupaa jakaa kyykkytreenini teidän kanssa ja kysyin, että voisiko hän napata parit kuvat…

kyykky1

”Voidaanks ottaa siitä kyykysarjasta sit lopuks kuvia” ”- Joo tottakai” :D

Ota itsellesi hyvin tilaa ympärille ja sopivan kokoiset painot tai ei painoja ollenkaan, jos siltä tuntuu tai haluat vain lämmitellä.  itse tein tänään 8 kg käsipainoilla, paitsi näissä kuvissa näytän esimerkkiä vähän heppoisemmilla painoilla :P Treeniin jälkeen en olisi nimittäin kyennyt enää edes nostamaan niitä kaseja.

kyykky2

1. Perusasennossa valmiina, kyykkäys eteen! (Treeniasu sama vanha eli Reebokit jalassa, Niken pöksyt, toppi ja collegetakki)

kyykky3 kyykky4

Painoilla kosketus alustaan ja reippaasti ponnistus ylös. 6 kertaa molemmille jaloille, eli kaikkia liikkeitä yhteensä se 12 kertaa.

kyykky5

2. Askelkyykky sivulle ja

kyykky6

Kosketus alustaan ja uudestaan toiseen suuntaan… Kunnes se 12 kertaa on täynnä, ei huijata!

kyykky7

3. Askelkyykky takaviistoon, selkä ja tukijalka suorana.

kyykky999

Ja taas kosketaan painoilla lattiaan.

Koko homma vedetään läpi 4 kertaa, lupaan, että pakarasi huutavat tämän jälkeen hallelujaa, hih! Olen muuten kuullut huhua, että talven spurtin jälkeen monella on kuntoiluinnostus hiipunut, tsemppiä naiset, kesä on jo ovella!

Tunnustuksia? Meinaatteko kyykätä jo kenties tänä iltana ;) ?

-Maj

ps. Huomenna en takuulla anna mitään liikuntaohjausta, enkä ruokareseptejä, enkä muitakaan neuvoja :D

0 Comments

 1. Tiina 3.5.2011

  Eikä mitään hiipumista :D Meillä alkoi tänään BodyAttack enkä muista milloin olisin viimeksi hikoillut niin paljon.

  Lisäksi sain uutta tsemppiä kuntosaliharjoitteluun kun mun hieroja kehui että niskat on paaaaljon paremmassa kunnossa kuin ennen. Olen kai sitten osannut tehdä oikeita liikkeitä salilla.

  Vastaa
  • Maj 4.5.2011

   Kuulostaa hyvältä, hyvä sinä! Mulla itelläkin on ollut tässä pääsiäisen ja vapun aikana huomattavissa pientä hiipumista, mutta josko se taas tästä…

   Vastaa
 2. Essi 3.5.2011

  Pakko kokeilla kyllä tätä vielä tänä iltana!

  Vastaa
 3. B 3.5.2011

  Heti huomenna kokeiluun! Kiitos näistä! :)

  Vastaa
  • Maj 4.5.2011

   Eipä mitään, kiva jos tästä oli jotain hyötyä!

   Vastaa
 4. Jenni. 3.5.2011

  Näyttää rankalle, mutta hyvälle pepputreenille! :D

  Vastaa
  • Maj 4.5.2011

   Höykkyytystä pepulle… :D ohoh.

   Vastaa
 5. Nna 3.5.2011

  Heti kun vointi taas sallii! Parantelen vielä poskiontelotulehdusta ja treenikaipuu on kova :) vielä hetken ehtii varmaan treenata, ennen kun on taas hetken ihan muut jutut mielessä (vauvan laskettu aika on ensi kuun lopussa).

  Vastaa
 6. Juuli 3.5.2011

  En oo ennen tajunnukkaan, että peruskyykkyjä voi tehä tuollain sivulle ja viistoonki. Kiitos vinkistä :D

  Vastaa
  • Maj 4.5.2011

   Noni, testailemaan vaan :)

   Vastaa
 7. nata 4.5.2011

  no ONKO hiipunu! jarnolle soitettii elixialta, missä vitussa se oikei on :D ite oon käyny kyllä joskus mutta paaaljon vähemmä ku talvella. dööm, pitäs skarpata!

  Vastaa
  • Maj 4.5.2011

   Hui, onneks mulle ei aleta soitteleen, vaikka en pääsis salille :) Vai alettaiskohan…? No toivottavasti sait uutta potkua tästä?

   Vastaa
 8. Jaana 4.5.2011

  Minä täällä ukon opiskelumateriaalina tein noita samaisia kyykkyjä eilisessä salitreenissä. =) Huh, tehokkaita ovat. Itselleni kuitenkin aika yllättäin kulmasoutu on se kaikkein rankin liike, joka vie mut ihan piippuun. =P

  Vastaa
  • Maj 4.5.2011

   Toi on tehokas liikesarja, joka vaikuttaa melko kokonaisvaltaisesti kroppaan, eli kyykkyä vaan jatkossakin, eiks niin :D

   Vastaa
 9. CHIC 4.5.2011

  Nämä kaikki läpi neljä kertaa? HUI! Vihaan askelkyykkyjä (harmi kyllä) ja ajatus siitä, että noi kaikki liikkeet pitäis tehdä 12 kertaa ja sitten vielä kolme kertaa koko setti uudelleen saa mun motivaation häviämään täysin. Oot aika sissi, kun tuota jaksat :) Mutta varmasti näkyy tuloksetkin nopeasti. Tsemppiä.

  Vastaa
  • Maj 4.5.2011

   Harrastan välillä myös sellasta kyykkykävelyä painojen kanssa, kaikkeen tottuu :D

   Vastaa
 10. Murmeli 4.5.2011

  Huh, olin eilen itsekin ihan sairaalla askelkyykkytunnilla ja mietin koko tunnin että ”mä kuolen, mä kuolen, mä kuolen ihan just” joten en just nyt kykene ees katsomaan näitä kuvia :-D Itsekin vihaan askelkyykkyjä, ja kuka niitä nyt rakastaiskaan…

  Vastaa
  • Maj 4.5.2011

   Mäkin aina sanon, että ”mä kuolen, ihan oikeesti kuolen…” Ne ikävimmät liikkeet taitaa olla just niitä tehokkaimpia…

   Vastaa
 11. Madde 4.5.2011

  Oi kiitos paljon tästä vinkistä. Juuri tuli tuo sarja tehtyä ja kivasti kyllä tuntuu :D hih

  Vastaa
  • Maj 4.5.2011

   Hihii, hienoa Madde, hyvä jos toimii :)

   Vastaa
 12. ssussuu 4.5.2011

  Kiitos näistä treenivinkeistä! :-) Näitähän voi tehdä vaikka kotona. ;-) Tangolla teen askelkyykkyä ja kyykkyä sitten kuntosalilla!

  Vastaa
  • Maj 4.5.2011

   Totta, heleposti :)

   Vastaa
 13. Elisa 4.5.2011

  Taidan kyllä kokeilla! Noista ennestään tuttu on jo askelkyykky sivulle, ja tietysti perusaskelkyykky. Mulla vaan yleensä polvet alkaa reistailemaan jos teen askenkyykkyjä vähän reippaamminkin, joten koitan tehdä mahdollisimman puhtaasti (niinkuin aina pitäiski!) ja suosia muita reisilihasliikkeitä askelkyykkyjen sijasta.

  Toi on niin ärsyttävän totta, että talven jälkeen alotetaan treenaamaan hullunlailla ja tyyliin niin, että tehdään pitkä lista sääntöjä, joita pitää noudattaa sen sijaan, että keskittytäis tekemään siitä lopullisen muutoksen eli elämäntavan. Sitte vedetään salilla lähes joka päivä ittensä ihan hapoille, unohdetaan palauttelut ja riittävä energia ja näin yhtälö onkin jo valmis. Mieluummin alottais vaikka maltillisemmin ja jättäis sääntölistat sikseen. Hulluksihan siinä tulee jos arkielämä on vaan sääntöjen noudattamista ja kaikki energia menee siihen! Milloinkohan suomalaiset naiset oppis kyseisen menettelytavan…. No joo, kiitos treenivinkeistä, toivottavasti – ja uskoakseni kyllä – näillä saan ”rääkättyä” itteäni! :D

  Vastaa
  • Maj 4.5.2011

   Näin se taitaa joissain tapauksissa ikävä kyllä olla… No mutta kovasti nyt yritetään, sekin on parempi, kuin ei mitään? :D

   Vastaa
 14. malf 4.5.2011

  Näyttää vähän..hmm..oudolta. Miks pitää ruveta kikkailemaan kun se perus kyykky tangonkin kanssa tuntuu ?:D

  Ja tosiaan innostus vähän laantunut tällä suunnalla. Mikäs sen turhauttavampaa kun yrittää kovasti mutta missään ei näy :D

  Vastaa
  • Maj 4.5.2011

   Siksi, koska saat vähän vaihtelua treeniin ja toiseksi esimerkiksi nuo takaviistokyykyt tuntuu aika kivasti vatsalihaksissakin :) Riittäiskö nuo perusteluiksi? :)

   Vastaa
 15. Susanna 4.5.2011

  Mulla on nyt innostus treenaamiseen vaan kasvanut auringon näkymisen lisäännyttyä keväällä!:) Ehdottomasti testailen salilla ens kerralla!

  Vastaa
 16. Pia 6.5.2011

  Kiinnostuneena vaan kyselisin, että onko sulle tehty jo uudestaan se kehonkoostumus mittaus? Eli onko arvot muuttuneet? Miltä susta itestä tuntuu…onko tullu lisää lihasta tai tapahtunu kiinteytymistä?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *