En mielestäni ole sellainen ihminen, joka tuomitsee helposti toisia. En lähtisi ikinä haukkumaan ketään huonoksi vanhemmaksi tuosta noin vain. Toisten ratkaisuja vanhemmuuteen saatan toki joskus itsekseni hiukan ihmetellä, mutta aika usein ulkopuolisilta jää näkemättä koko totuus.  Asioilla on aina monta puolta, kuten olen ennenkin täällä sanonut.

 

Tänään olin kuitenkin todistamassa yhtä tosi surullista tarinaa, jota en saa mitenkään mielestäni. Takaraivossani jyskytää edelleen mielikuva pienestä ruskeasilmäisestä tytöstä, jonka suupielet olivat ihan pirtelössä. Tytön pieni pullea käsi työnsi minut kauemmas ja hän sanoi ”pappa”…

Olimme lounastamassa tänään työkamujeni kanssa niinkin hienossa ravintolassa, kuin keskustan McDonald´s. Eräs isä tyttärensä kanssa istuutui vastapäiseen pöytään. Isä laski tarjottimen tytön eteen, antoi hampurilaisen tälle ja jätti pirtelön päydälle. Sitten hän vain lähti. Tyttö oli ehkä kaksi vuotias. Me ajateltiin, että tytön isä hän meni nopeasti käymään vessassa, mutta ei. Tyttö yritti karata ulko-ovesta kadulle ja oli totinen ja hätääntynyt. Selvästi hän oli silti tottunut jäämään yksin, mikä ei mielestäni ole kauhean hyvä merkki. Puolen tunnin päästä mies palasi, hakemaan tyttöään, mutta siinä vaiheessa oltiin kutsuttu vartija paikalle ja soitto oli lähtenyt sosiaaliviranomaisille.

Onneksi asiaan puututtiin ripeästi, ei kuulema ollut eka kerta. Mäkkärin henkilökunta ei turhia ihmetellyt, haluaisinkin kiittää heitä ripeästä toiminnasta.

Mietityttämään jää vaan, että mikä on tämän pienen, topakan ruskeasilmäisen tytön kohtalo. Kauhea sanoa, mutta pelkään, ettei kovin hyvä. Toivottavasti hän on vahva luonteeltaan, selviytyjä. Tässä meidän maailmassa on niin vaikeaa pärjätä, vaikka olisikin saanut kasvaa huolehtivien vanhempien kanssa rakastavassa kodissa. Miten sitä pieni ihminen pystyy kasvamaan tasapainoiseksi aikuiseksi, jos lähtökohdat ovat noin heikot? Tiedän kyllä, että toisilla lapsilla ne lähtökohdat ovat paljonkin surkeammat, kuin tällä tytöllä, mutta silti.

Toivon koko sydämestäni, että tämän tytön tilanne muuttuu paremmaksi, muuhun en tällä hetkellä pysty.

 

Suru sydämin,

Maj

0 Comments

 1. Pilvi 23.6.2011

  :(

  Pysäyttävä teksti. Miten joku voi kohdella pientä avutonta ihmistä noin, kuin koiraa, joka jätetään kaupan ulkopuolelle hihnaan odottamaan.

  Vastaa
  • Maj 26.6.2011

   En voi ymmärtää :/

   Vastaa
 2. puu_hevonen 23.6.2011

  That sounds very awful story… I even had cry in my eyes….

  How can this happen?

  And then some people here in the blog are blaiming you because u let your daughter have some loving time with grand parents and mean while this kind of things happen in macdo…

  <3 :(

  Vastaa
 3. Felicity 23.6.2011

  Todella hyvää toimintaa henkilökunnalta. Toivottavasti perheen/isän ongelmat saadaan siihen malliin, ettei lapsi joudu enempää kärsimään

  Vastaa
 4. supervain 23.6.2011

  Oon myös nähnyt huonoja kohtaloita ihan kotonani, koska äitini on perhepäivähoitaja. ”Hyvissäkin” perheissä asiat ehkä ulkopuolelle näyttää hyvältä, vaikka todellisuudessa kaikki on perseellään. On se musta kurjaa jos mielummin ostetaan matkoja ulkomaille, kuin lapselle vaatteita (lainataan sitten naapurilta siistimpiä vaatteita….). Tai tuodaan lapsi hoitoon koska haluaa itse mennä salille ja kavereiden kanssa ostoksille, vaikka voisi viettää pitkästä aikaa yhteistä vapaapäivää lapsen kanssa. Samaisen lapsen vaatteet haisivat aina pahalle, ei niitä pesty ikinä. Eikä tytön hiuksia harjattu ja naamakin oli vähän väliä niin tahmeassa tökötissä ettei lähtenyt millään puhtaaksi. Sitten esitetään hyvää perhettä kun on varaa golffata ja matkustella. (Tulipas avauduttua, mutta joo, mä en kans ymmärrä välillä… )

  Vastaa
 5. Åsa-Maria 23.6.2011

  Omat vanhemmat eivät, ikävä kyllä, ole lapselle aina ne parhaat huoltajat/kasvattajat.

  Kyllä todella usein ihmettelen lapsettomana miten lapsia kohdellaan; koirani saavat paljon parempaa kohtelua kuin moni lapsi (eikä isoja koiriani kohdella ihmisvauvoina vaan koirina!) Ei tulisi mieleenkään huiskasta koiria nurkkaan puoleksi tunniksi kuin jotain vanhaa rukkasta. Höh!

  Vastaa
 6. Tiina 23.6.2011

  Mä olen lähes sanaton. Ei vaan voi ymmärtää mitä kaikkea tässä maailmassa tapahtuu. Ja pahoin pelkään että sosiaaliviranomaisetkaan ei voi kauheasti tehdä, pian tyttö on taas kotona ja varmaan sama meno jatkuu.

  Toivotaan yhdessä että tyttö saisi turvallisen lapsuuden. Tavalla tai toisella.

  Vastaa
 7. Carita 23.6.2011

  Huihui. Siskoni juuri kertoi mulle kun hän oli lähdössä hakemaan autoa autotallista ja yhdestä rapusta juoksi sitten sellainen noin 5v poika ulos itkien ja hätääntyneenä. Siskoni kysyi, onko jokin hätänä ja poika kertoi, että äiti oli jättänyt hänet yksin kotiin ja lähtenyt viemään ottokoiraa ulos lenkille. Ei kertonut minne, eikä kai ottanut puhelinta mukaan. Siskoni jäi sitten lohduttamaan poikaa ja odottamaan äitiä. Paikalle tuli toinen huolestunut talonyhtiön asukas ja sanoi, että sossut pitäisi soittaa. Sitten tuli ottokoiran omistaja hakemaan koiraansa, siskoni selitti hänelle että mikä oli tilanne ja koiranomistaja vain kohautti olkapäitä, että onhan tässä nyt kaikki ihan hyvin, eikä ole mikään hätä. Lapsen äiti tuli sitten viimein paikalle, siskoni sanoi että ethän sinä herranjumala voi jättää poikaasi tänne yksin, olisi voinut juosta vaikka autotielle! Haloo?! Nainen ei tietenkään välittänyt ollenkaan. Pahoitteli aiheutunutta huolta, mutta ei omasta mielestään tehnyt mitään väärin. Hoh hoi. Olisipa ehtineet soittaa sossuille. Olisi ollut hyvä. Ainakin 20 minuuttia siskoni odotti siinä pojan kanssa. Varmaan poika kuitenkin oli ollut yksin kotona ennen sitä jo jonkin aikaa. Ei ole kiva, että jotkut eivät ymmmärrä miten pieni lapsi ei selviä yksin. Kummallista.

  Vastaa
  • Suvi 24.6.2011

   Onko mulla ihan vääristyneet käsitykset vai miksi kuvittelen että 5-vuotias voi hyvin olla sen 15-30 min kotona yksin kun koiran käyttää lyhyellä lenkillä? Eikö se nyt ole vähän eri asia jättää lapsi kotiin kuin jonnekin mäkkäriin istumaan? Kai nyt tuon ikäinen jo ymmärtää että äiti on nyt pienen hetken pois ja sillä aikaa voi vaikka katsoa telkkaria.

   Vastaa
   • Carita 24.6.2011

    No riippuu lapsesta, mun mielestä ei voi jättää yksin, jos hän kerta juoksee kotoansa ulos itkien ja hätääntyneenä kadulle, jossa autoja kulkee. On kyseessä Helsingistä iso talonyhtiö ja iso kerrostalo. Jos lapsi ei pysy kotona, on silloin aihetta huoleen. Voihan lapsi laittaa koko talonkin palamaan, eikä itse huolehtia itseään sieltä ulos, sillä vanhemmat eivät ole paikalla. Ei ainakaan niin hätääntyneeksi mennyttä 5-vuotiasta voi jättää yksin kotiin.

    Vastaa
   • Miina 24.6.2011

    No tuo kyseinen poika ei selvästi ollut ymmärtänyt. Ja yli 20 min. on aika pitkä aika jo.

    Vastaa
 8. Ira 23.6.2011

  Kamalaa! :( Pahinta on todistaa tuollaista, kun tietää ettei voi itse vaikuttaa asioihin oiken mitenkään. Paitsi tietysti sosiaaliviranomaisille soittamisella. Itselleni on jäänyt mieleen todella selkeästi tapaus, kun olin lomalla Kreikassa. Lentokentällä sekä mennessä, että tullessa perheen molemmat vanhemmat olivat niin järkyttävässä humalassa, etteivät pystyneet huolehtimaan n. 5 vuotiaista lapsistaan. Vieraassa maassa ja ilmeisesti jatkuvasti sama meininki.. Ei ennustele mitään maailman parasta tulevaisuutta :(

  Vastaa
 9. sni 23.6.2011

  ihan kamala juttu.

  itselle tuli tästä mieleen, kun pari viikkoa sitten olin uimarannalla, jossa oman vilttipaikkani viereen tuli istuskelemaan mies lapsensa (alle 1v) kanssa. vauveli naureskeli meidän suuntaamme ja oli hyvin kiinnostuneen oloinen, joten isä antoi lapsen syliini istumaan. ajattelin, että no mikäs siinä, ja pidin tyttöä sylissäni hetken. olin hetkisen päästä antamassa tyttöä isälle takaisin, kunnes hän huomasi elkeeni ja lähti vain kävelemään pois. siinä vaiheessa jäin kysymysmerkkinä tuijottamaan hänen peräänsä ja huusin ”excuse me excuse meeeee?!?!” (isä puhui englantia) enkä ehtinyt sen kummempia tehdä kun isä oli äkkiä kalppinut näkymättömiin. siihen sitten jäin vauvan kanssa, jonka ilme ei värähtänytkään kun isä häippäsi paikalta, vaan tyytyväisenä jäi tuijottelemaan minua ja kikattelemaan. viitisen minuuttia ehdin siinä istua ja ihmetellä, kunnes isä tuli jostakin ihmeestä takaisin ja kertoi lähteneensä etsimään jotakin kadonnutta tavaraa(..?) kertomatta siitä minulle mitään ja jättäen lapsensa täysin vieraan ihmisen syliin.

  mietin siinä tilanteessa, että jos aikaa olisi kulunut pidempään, olisin kyllä asiasta ilmoittanut viranomaisille. onneksi te niin teitte, etenkin kun lapsi jäi yksin niin pitkäksi aikaa.

  tuossa minun tapauksessani oudolta tuntui kaiken lisäksi se, että lapsi ei reagoinut isän poislähtemiseen mitenkään, mikä taas sai minut toivomaan, että toivottavasti vastaavanlaista ei ole tapahtunut useammin..

  Vastaa
 10. rene 23.6.2011

  Ihan sydäntä kylmäs lukea. Pieni raukka! Snif. :/ Hyvä, että ihmiset hoksas tossa tilanteessa toimia, toivottavasti auttais ees pikkuriikkisen!

  Vastaa
 11. huhhuh 23.6.2011

  Tällaiset tarinat on aina niin kamalan pysäyttäviä. Miten ihmiset voivatkaan olla niin julmia puollustuskyvyttömiä kohtaan?

  Vastaa
 12. nasu86 24.6.2011

  oikein kylmäsi lukea…voi pientä lapsi raukkaa =( toivottavasti kaikki käy vielä hänen parhaakseen!

  Vastaa
 13. diipadaapa 24.6.2011

  oikeesti v***n jeesustelijat haistakaa p**** :) te ette ymmärrä yhtää mitään tämmösistä kohtaloista. ettekä raa’asta elämästä yleensäkään. et sillai ihan tiedoks vaan. ”onks mun vaavilla kaikkein siisteimmän väriset/merkkiset niken tossukat TÄ :) ? ”

  Vastaa
 14. nia 24.6.2011

  Vaikken vakilukija olekaan niin pakko kommentoida. Minusta vaatteet tms. muut ulkoiset jutut ovat aivan yhdentekeviä (kunhan tietenkin huolehditaan ettei ole kylmä, likainen yms.), kunhan lapsen henkisestä hyvinvoinnista huolehditaan. Reikä housuissa ei koske lapseen, mutta se koskee jos aikuinen ei ole henkisesti läsnä, saati että lapsi kokee hylkäämisen.

  Vastaa
 15. tiinanen 24.6.2011

  Hyvä että kerroit Maj tästä tapauksesta, koska näistä ei keskustella tässä ”lintukodossa” tarpeeksi.

  Vastaa
 16. Victoria 24.6.2011

  Kamalaa :/ on niin surullista nähdä jotain tuollaista… Toivottavasti suklaasilmällä on tästedes kaikki paremmin, ja joku joka pitää hänestä huolta. Onneksi asiaan puututtiin, niin usein näkee välinpitämättömiä ihmisiä tämänkaltaisissa tilanteissa, todella surullista.

  Vastaa
 17. catjana 24.6.2011

  Edellä kommentoineen tekstistä varmaan jokainen voi päätellä tämän hyökkäävän kannanoton syyn! Todella surullista!

  Vastaa
 18. Ainou 24.6.2011

  Kyllä se niin on että omasta mielestäkin nopeasti tehty lastensuojeluilmoitus saattaa pelastaa monen pienen tulevaisuuden. Vaikka lapset ovatkin aina lojaaleja vanhemmilleen, saattaa se pysäytys olla lapsellekin vain mieleinen, ja myös vanhemmille (vaikka sitä ei näytetäkään ulospäin). Pääsee pois kotoa turvalliseen ympäristöön, edes hetkeksi. Jokainen lastensuojeluilmoitus kun on tarkistettava, jokaiseen perheeseen ollaan yhteydessä. Se, johtako se mihinkään, on sitten toinen asia ja sosiaaliviranomaisten arvioitavissa.

  Ja mitä aikaisemmin ilmoituksen tekee ja perheen tilanteeseen päästään puuttumaan, voi pelastaa monet pienet nuoruuden kärsimyksiltä. Ne kiintymyssuhdehäiriöt sun muut mielenterveyden ongelmat kun ei paljon tarviitse syntyäkseen, ikävä kyllä, mutta se korjaaminen onkin sitten vaikeampi asia. Helpompi niitä on alkaa korjailemaan jo varhaisessa vaiheessa. Kyllä se vaan niin on että se oma koti ei valitettavan usein ole se paras paikka lapselle.

  Vastaa
 19. Sofia 24.6.2011

  Valitettavasti tuo ei tosiaan ole pahimmasta päästä, kuten totesit. Ei lähelläkään. Mutta kyllä yksin jättäminen pelästyttää lapsen. Myös meillä Suomessa on paljon huonosti kohdeltuja lapsia sosiaaliluokkaan katsomatta.. Samaan aikaa mediassa huudellaan turhista ja ilman perusteita huostaanotoista, joiden faktoista viranomaiset eivät vaitiolovelvollisuuden vuoksi voi kertoa. Musta on hyvä että otit tän esille. :)

  Vastaa
 20. tanja 24.6.2011

  Todella surullinen tarina. Itselle ei ikimaailmassa tulisi mieleen tehdä noin tyttärelleni, joten ei voi kun ihmetellä. Toivottavasti kaikki kääntyisi parhain päin..

  Vastaa
 21. saara 24.6.2011

  Voi miten surkeaa,

  mutta tulee mieleen eräs äiti, joka hylkäsi pienen tyttärensä jo varhain päiviksi vieraille hoitoon.

  Ja ihan niinkuin se ei olisi riittänyt rankkuudeltaan lapselle, tämä äiti jätti lapsensa kokonaiseksi viikoksi hoitoon. Lapsen näkökulmasta puolituntia mäkkärissä vai viikko erossa vanhemmista…?

  Toki täysin eri tilanteet, sen suhteen mitä olisi voinut lapselle sattua, mutta miltä tuntuu lapsesta?

  Onhan Rebekin reipas tyttö, tottunut olemaan yksin.

  Vastaa
  • Jonna 24.6.2011

   Tälläinen piilov*ttuilu on ihan turhaa ja aiheuttaa ihan turhaa mielipahaa Majlle ja ylipäänsä kaikille! Vähän on eri asia jättää isovanhempien hoitoon kuin mäkkärin kassan ”valvovan” silmän alle. Onko itsellesi jäänyt traumoja jostain hylkäyksestä, kun pitää hyökätä näin yhtä ihmistä kohtaan? Varsinkin kun kyseessä on sellainen, joka pitää hyvää huolta lapsestaan. Kyllä sen verran pitäisi olla tervettä järkeä päässä, ettei tule haukkumaan toisia, ilman oikein mitään syytä.

   Toivotaan että tarinan pieni tyttö ja hänen isänsä saavat asiansa järjestykseen ja molemmilla olisi asiat hyvin!

   Vastaa
  • Emmye 25.6.2011

   Tosi surullinen tapaus.

   Olen itse ollut sossuna lastensuojelussa ja aika monesti tuntui tosi pahalta lasten/ nuorten puolesta. Itsellä ei onneksi lyhyen sijaisuuden aikana tullut ihan vauvoja vastaan; olisi voinut olla vielä raskaampaa, kun oma lapsi olisi ollut suurinpiirtein samaa ikäluokkaa. Mielestäni on hyvä, että reagoitte tilanteeseen. Nyt tilanne pitää tutkia ja perhe saa toivottavasti tukea vanhemmuuteen tai tyttö pääsee jonnekin muualle.

   Ja nykyään ihmisen varallisuudella tai asemalla ei todellakaan ole mitään merkitystä ongelmien kanssa… Toki siis rahattomuus voi osittain aiheuttaa ongelmia, jos tulee häätöuhka yms., mutta muuten. Suurin osa asiakkaistani oli kyllä ihan ns. hyvistä perheistä.

   Ja saara; Oletko ihan tervejärkinen? Saattaa olla provo, mutta kuitenkin. Ärsyttää (ja ärsytti aiemmassakin postauksessa) valittelu jostain tutulle ja turvalliselle aikuiselle hoitoon jättämisestä ininä, kun ajattelee, miten paljon on lapsia, joilla asiat on ihan oikeasti huonosti ja lapset ovat hyljättyjä. Että haloo vain…

   -Emmye

   Vastaa
  • Maj 26.6.2011

   Tiedätkö mitä? Mua harmittaa ihan tosi paljon sun puolesta, kurja, että joudut tulemaan tänne kirjoittelemaan tuollasia juttuja :/

   Vastaa
  • kiku 27.6.2011

   Tuskinpa on tottunut olemaan yksin! Mun mielestä noi kaks asiaa on aivan TÄYSIN eri ja niitä ei mitenkään voi verrata! Lapsen hoitoon jättäminen omille rakastaville isovanhemmille tai yksin johonkin (ja vieläpä mäkkiin) HALOOOOO!!!!!

   Vastaa
 22. Ellu 24.6.2011

  Äitini kertoi olleensa päiväkodin kevätjuhlassa pikkusiskoni kanssa. Kun he olivat olleet lähdössä pois, oli tullut heille tuttu pikkulapsi itkien sanomaan, että äiti on jättänyt minut tänne.. Äiti tunsi siis tämän lapsen vanhemmat ja oli sanonut että ei kai äiti sinua oo jättänyt, äiti on varmaan sisällä.. no eipä ollut äitiä sisältäkään löytänyt. Lopulta oli selvinnyt, että perheen äiti ja ystävänsä, toisten lasten äiti, olivat vain lähteneet ja jättäneet lapsensa päiväkotiin.. Asuivat ihan päiväkodin lähellä mutta silti äitini oli kauhistunut, että miten ovat tuolla lailla lapsille edes kertomatta lähteneet vaan pois. Lisäksi kun päiväkodista ei lapsia kenelle vain luovuteta, niin äitini oli sitten saanut lopulta puhelimella kiinni nämä naiset (monta kertaa yritettyään jo ensin soittaa) ja olivat tulleet hakemaan lapsensa pois.

  Jotenkin kauhistuttaa kun nämäkin naiset itse tunnen ja ovat päällisin puolin ihan tiptop-vanhempia, lapsilla on aina upouudet vaatteet yms., mutta ei ollut eka kerta, kun tuntuu etteivät ollenkaan välitä lapsistaan :(

  Vastaa
 23. Ella 24.6.2011

  Oon ollu ite todistamassa samanlaista tilannetta, paikka vaan oli Hese ja kyseessä äiti ja pikkupoika, eikä sekään varmasti kolmea vanhempi. Äiti meni vessaan ja jäi sinne. Poika alko riehumaan ja heittelemään pallomeren palloja ympäriinsä yms. Oltiin vielä yläkerrassa ja mun oli jäätävä vahtimaan tätä lasta ettei putoa sieltä minnekkään eikä mitään tapahdu. Saatiin tieto henkilökunnalle, joka tässäkin tapauksessa tiesi tän äidin ja otti yhteyttä sitten viranomaisiin. Äiti oli siis mitä todennäkösimmin piikittämässä itteään… Tajusi sentään kiittää, että vahdin lastaan, kun vihdoin tuli ulos sieltä vessasta. Jäi kyl paha mieli pitkäks aikaa, ku en tiedä mitä lopulta sitten tapahtu, ku henkilökunta otti sitte ohjat käsiinsä…

  Mua sapettaa Maj sun puolesta lukea tota paskaa mitä ihmiset sun vanhemmuudesta kirjottaa. Hvin teillä näyttää menevän ja Rebekka saa olla onnellinen, että sillä on iso perhe joka rakastaa ja välittää :)

  Hauskaa juhannusta!

  Vastaa
 24. uskomatonta 24.6.2011

  Äh, mä en Maj sinuna edes enää julkaisisi noita typeriä kommentteja. Tarkoitan siis tota ”saaran” todella nerokasta kommenttia. Enkä edes jaksa alkaa jauhamaan siitä mitä eroa on jättää lapsi mäkkäriin ja muualle yksin kun antaa hoitoon isovanhemmillensa. Eihän sellaista edes tarvi jauhaa, jokaiselle järkevälle ihmiselle itsestäänselvyys. Ei vaan jaksa enää noita typeriä kommentteja asian tiimoilta. Huh.

  Vastaa
 25. Anna 24.6.2011

  Voi eii ;(. Ihan järkyttävä tarina, kyllä kyyneleet kohos silmiin.

  Vastaa
 26. Paula 24.6.2011

  Siis jäi nyt vähän epäselväksi, että oliko tämä vanhempi humalassa vai miksi olit niin kauhuissasi jos lapsi jää hetkeksi yksin? Ihme paapomista nykyään, ei ihme että nuoriso on lihavia eikä tee muutakun pelaa tietokoneella ku kaikki annetaan…

  Vastaa
  • ööö... 24.6.2011

   ai ihme paapomista jos kaksivuotias jää mäkkäriin puoleksi tunniksi yksin? ei kuulosta minun korvaan kyllä normaalilta.

   Vastaa
 27. Heidi 25.6.2011

  Siis kummaa porukkaa täällä kitajamassa Rebekan hoitojärjestelyistä ja postauksen tapauksesta. En jaksa yhtään ymmärtää, tulee ihan oikeasti paha mieli Majn puolesta, voin vain kuvitella kuinka pahalta tuntuu lukea vieraiden, asiaankuulumattomien ihmisten mollaamista ja arvostelua. Lyön vaikka vetoa, ettei kukaan heistä ole äitinä tai ihmisenä yhtään sen parempi kuin Maj. Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, on parempi pitää suunsa kiinni (tai sormensa kurissa siellä näppiksellä), luulen ma.

  Vastaa
  • tsirppa 25.6.2011

   Helppohan se on anonyyminä muiden juttuja arvostella. Jokainen vois muiden arvostelun sijasta katsoa itseään peiliin ja miettiä omia juttujaan vaihteeksi!

   Vastaa
 28. Laura 25.6.2011

  Ihan kamalaa kun miettii, että joidenkin lapsia kidnapataan ja muuta vaikka vanhemmat kuinka huolehtivat ja rakastavat. Ja sitten joku jättää tieten tahtoen noin pienen lapsen yksin, onneksi sentään Mäkkäriin sisätiloihin eikä jonnekin ulos…

  Vastaa
 29. saara 25.6.2011

  Ihan vapaaehtoisesti Maj on tuonut itseään ja lastaan julkisuuteen, varmasti siitä huomiosta myös nauttii, kun niin tekee. Aina elämässä on niin, että jos tekee jotain sellaista mikä herättää mielipiteitä ja tunteita, niin siitä myös puhutaan.

  Jos on tehnyt päätöksen tuoda oman lapsensa julkisuuteen, niin että kuka tahansa, missä tahansa näkee lapsen kuvat ja voi lukea hänen elämästään, niin täytyy tiedostaa, että asioista voi kuka tahansa, missä tahansa (myös julkisilla foorumeilla) puhua.

  Vastaa
 30. Naijjja 25.6.2011

  Voi jösses, koko perheellä samanlaiset kumpparit!!!!! :DD Ettei vaan sun miehestäs ole tulossa salaa gay…?

  Vastaa
  • Tipitii 26.6.2011

   No no, jäikö juhannuksena lääkitys ottamatta kun viinakset maistuivat paremmin vai mikäs saa sinut noin kommentoimaan? Muistathan että vain otettu lääke auttaa! Tai ehkä voisit astella itse sieltä kaapista ulos, ennenkuin näet niitä ”sateenkaari ihmisiä” kaikkialla muualla, paitsi kun itse katsot itseäsi peilistä?

   Maj, tsemppiä ja ihan asiasta kirjoitit! :)

   Vastaa
  • Maj 26.6.2011

   No luuletko? Mutta joo, voihan se olla, iiiks :D

   Vastaa
 31. flic 26.6.2011

  Olin muutama viikko sitten käymässä espanjassa, alueella jossa lomailee paljon brittejä lapsineen. Yhtenä iltana n klo 23 menimme muutamille paikalliseen brittibaariin, johon britit tulevat joka ilta lapsineen. Baarissa on siis jopa leikkipaikka lapsille, lastenhoitohuoneet yms. Emme kerenneet istua muutamaa minuuttia kauempaa kun huomasimme, että viereisen pöydän luona seisoi ringissä n. 5-6 brittiaikuista lasit käsissään. Heidän keskellään oli pieni tyttö, varmaankin 3-4 vuotias joka yritti saada huomiota aikuisilta. Hän pyöri keskellä ja koitti kiskoa kaikkia aikuisia kädestä tai paidan reunasta, mutta suurin huomio jonka hän sai oli pieni tönäisy pois päin, ”aikuisia häiritsemästä.” Emme pystyneet katsomaan tilannetta ja poistuimme paikalta melko nopeasti. Jos vain olisimme voineet tehdä jotain niin varmasti olisimme tehneet, mutta siinä tilanteessa emme voineet kuin katsoa järkyttyneenä. Kuinka joku voi kohdella lasta niin?

  Vastaa
  • Sannamaaru 28.6.2011

   Tästä tulee vielä mieleen Madeline McCann, joka katosi siellä Portugalissa… Okei, ei nyt täysin häntä jätetty heitteille, mutta en tiedä, tulisiko suomalaisilla mieleen jättää lapset yksin nukkumaan asuntoon, vaikka olisikin vain lähellä ulkona syömässä :/ Tosiaankin joskus on meno liian huoletonta ja ennen kaikkea itsekästä.

   Vastaa
 32. mirkku 26.6.2011

  Joillain tämän(kin) blogin lukijoilla tuntuu olevan pahoja ongelmia luetun ymmärtämisen kanssa.

  Vastaa
 33. Sofiiii 26.6.2011

  Hirveä juttu :S

  Oma lapsuus oli aika paljon pahempaakin, minut hylättiin jo ihan pienenä vauvana monesti öiksi yksin kotiin, kun mami lähti ryyppäämään jne. En oikein niistä kauheammista jutuista koskaan viitsi kellekään mainita, tuskin kukaan ymmärtäisi, saati sitten edes uskoisi.

  Vanhemmillani on edelleen meistä lapsista nuorimmaisen huoltajuus ja hän kärsii heidän menostaan. Ja kyllä- olen sosiaalitoimistossa tehnyt ilmoituksen. Mutta mitäs se auttaa! Itse toivoin koko lapsuuden ja nuoruuden, että mut/meidän huostaanotettais, mutta ei. Muistan, kuinka mutsi oli vihainen kun mentiin perheneuvolaan, enkä mä uskaltanut sieläkään puhua.

  Tuleepas sekavaa tekstiä!

  Mutta ihan oikeasti, jos huomaatte, ettei jossain perheessä ole asiat hyvin, niin tehkää se ilmoitus! Ne lapset, jotka pääsevät irti h*lvetistä, tulevat olemaan loppuikänsä kiitollisia :)

  Mä melkein itkua tihrustan täällä, toivon niin kovin, että se pikku rinsessa pääsee rakavastavaan kotiin, jossa hänest pidetään hyvä huoli :)

  Vastaa
 34. ninni 26.6.2011

  Minulla tuli itku silmään tämän postauksen sekä tuon Sofiin kommentin luettuani.

  Ihana nähdä että maailmassa on vielä ihmisiä jotka välittävät ja PUUTTUVAT asioihin. Näin on todella harvoin. Ihmiset näkee kamalia asioita, kauhistelevat ja jatkavat eteenpäin. Itseni on hakattu keskellä Hämeenkatua potkimalla vatsaan ja ihmiset vain kävelivät ohi ja katsoivat hetken ja jatkoivat matkaa. En voi edelleen ymmärtää miten niin moni ihminen käveli ohi ja ei tehnyt mitään. Kukaan ei auttanut. En voi ymmärtää miten ihmiset näkevät miehen potkimassa maassa makaavaa naista mahaan ja kukaan ei tee mitään.

  Ihana nähdä että Maj välitit ja teit jotain <3

  Vastaa
 35. miila 28.6.2011

  Kamalaa. Mutta, lapset on vahvoja. Oikeesti. Toisinaan vahvempia kun aikuiset, koska eivät välttämättä paremmasta tiedä ja ajattelevat että ”näillä mennään”. Sitä keksii pieni ihminen kaikenlaisia keinoja selvitä tilanteista, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Mustakin tuli ihan normaali vaikka molemmat vanhempani on ollu alkoholisteja. Lapsena olin monta iltaa/yötä viikossa yksin kotona ja yöllä heräsin hirveeseen kännisekoiluun. Onhan sitä ollu kaikenlaista pääkopassa mitä on vanhempana pitänyt käydä läpi mutta muuten elämä on raiteillaan ja kaikki on hyvin.

  Saaralle sen verran, että jos sulla ois lapsia tietäisit kuinka syvältä riipaisee tollaset kommentit kun tuolla surutta heittelet. Mietippäs nyt uudemman kerran ja laita asiat perspektiiviin.

  Vaikka bloggaaja laittaa palan elämäänsä muiden nähtäväksi, ei se oikeuta ihmisiä puhumaan tollasta potaskaa yhtään missään.

  Vastaa
 36. Riia 28.6.2011

  Kyyneleet nousi silmiin tätä lukiessa. Te sen sijaan toimitte oikein ja vastuullisesti!

  Vastaa
 37. Emmi 28.6.2011

  Vaikka aihe on tavalliselle tallaajalle raskas, niin kiva kun siitä kirjoitit! Itse teen töitä nimittäin juuri tällä työsaralla ja tämän tyyppinen julkisuus lasten kaltoinkohtelun suhteen on aina hyväksi, sillä se herättää ihmisissä tunteita ja ajatuksia. Se, että lasten kaltoinkohtelusta ollaan tietoisia, tarkoittaa, että kaltoinkohtelua ilmetessä osataan toimia oikein. Vaikka kirjoituksesi saakin joissakin ihmisissä näköjään vastusta aikaan, se kertoo vaan siitä, kuinka vaikeita aiheita nämä yhä edelleen ovat.

  Vastaa
 38. Elkku 29.6.2011

  Hei, olen jonkin aikaa lukenut blogiasi mutten koskaan ennen ole kommentoinut. Nyt haluan sanoa kiitos mäkkärin henkilökunnalle ja kiitos sulle kun tekstisi perusteella yritit lähestyä tyttöä. Nimim. Juuri se lastensuojelun viranomainen joka tästä jatkaisi eteenpäin. Toivottavasti naapurit tekevät (asiallisen) ilmoituksen myös siitä 5-vuotiaan perheestä joka on jätetty yksin kun koiraa ulkoilutetaan. Lastensuojelu kyllä osaa tutkia onko tarvetta lastensuojelun tukitoimenpiteille. Joskus pelkkä asiaan viranomaistaholta puuttuminen/keskustelu auttaa tilanteeseen ja perheessä ikään kuin herätään ja tilanne korjaantuu.

  Vastaa
 39. Jiina 29.6.2011

  Itse häkellyin Provinssirokissa, kun alueen ulkopuolella oli paljon lapsia keräämässä pulloja (meidän) ”juoppojen” seasta. Melkein kyyneleet tuli silmiin, kun pieni tyttö ~4v., vaaleanpunaisissa vaatteissaan, tuli kysymään saako tölkin kädestäni. Ketään lapsesta huolehtivaa aikuista ei näkynyt mailla halmeilla. Ja mikä ympäristö lapselle? Paljon porukkaa, kännisiä, meteliä. Kello oli varmaankin 20.00. Asiaa kyllä kommentoitiin myöhemmin paikallislehdessä, toivottavasti vanhemmat saavat piiskaa.

  Vastaa
 40. Tiia 1.7.2011

  Tuli tuosta Jiinan kommentista mieleen että mitä hemmettiä ne lapset ovat alkaneet niitä pulloja keräämään festarialueilta ja muilta kännäyspaikoilta. Ennen se oli niiden laitapuolen mummuraisten hommaa. Säälittää kyllä katsoa kun ne siellä kännisten seassa seikkailee iltamyöhään, vaikka pitäisi olla jossain ihan muualla, vaan vanhemmat ei ilmeisesti välitä. Jos ei vanhemmilta saa muuten rahaa uuteen pleikkariin niin ei niitä ainakaan tuolla tavalla pidä lapsen itse kerätä. Ei ole pienten lasten paikkoja ollenkaan ne leiripaikat festareiden liepeillä :/

  Vastaa
 41. En ymmärrä... 5.7.2011

  Nää tekstit on ihan hepreaa. Joku selittää kaappihomosta, toinen jostain juhannuslääkkeistä?! Ottaisivat itse lääkkeensä, mitä tänne tulee kirjottamaan jotain mikä ei edes kuulu aiheeseen?!!

  Mutta jokatapauksessa kurjaa tuollainen kun lapsi jätetty yksin syömään. Toivottavasti sossutädit sen asian tutkii ja juttu menee eteenpäin mikäli aihetta on :/

  Vastaa
 42. : ) Pirtsakka :) 6.7.2011

  Voi voi tulin surulliseksi luettunia tekstisi miten joku isä voi olla näin julma pientä lastaan kohtaan en ymmärrä vaikka kuinka yritän.

  Toivon että kaikki kääntyy vielä hyväksi ja turvalliseksi lapsuudeksi pienen tytön elämässä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *