Tulevana sunnuntaina vietetään isänpäivää, muistittehan? Tämä isänpäivä on minulle hiukan erilainen, koska saan oman isäni meille kylään tänne Tampereelle <3

Tyttöjen kanssa täytyy askarrella  kortteja, isälle, vaarille ja papalle… Ideoidaan yhdessä, Rebekka saa piirtää ympyröitä ja Viivi saa kirjoittaa, vai mitenhän se mennee? Tärkeintä on, että korttien tehtailu on kivaa :)

 

 

Mitä lahjaksi Isälle, vaarille ja papalle? Kaikki itsetehdyt jutut ovat suloisia mielestäni ja  kuvalahjat ovat myöskin kivoja… Ehkä teitte lapsen kuvilla varustetun kahvimukin tai hiirimaton jo viime vuonna? No, mitä sitten? Ajatushan on tärkein :D Ehkä voitte antaa isälle lahjaksi rumat sukat ja törkeän kravaatin, kunhan vaan vietätte yhdessä kivan päivän. Uskon, että ainakin pienten lasten isä osaa arvostaa myös sitä, että valmistatte perinteisesti aamiaista ja annatte hänen nukkua pitkään.

 

Tiedän, että oma isäni ilahtuu eniten hyvästä ruuasta ja leppoisasta päivästä rakkaiden kanssa!

 

Tyttöjen isä taitaa nauttia pitkään nukkumisesta ja rennosta päivästä. Hän haaveilee herkullisesta pullasta ja teestä aamiaisella ja toivoo, että mentäisiin ulos syömään, vaikka ei sekään kuulema ole loppujen lopuksi niin tärkeää.

 

Onko teillä isänpäivä-perinteitä? Miten vietätte isänpäivää? Haluatteko jakaa jotain hyväksi havattuja kortinteko vinkkejä, runoja tai lahjaideoita? Antaa palaa vaan ;)

 

-Maj

0 Comments

 1. Jenni 7.11.2011

  Me mennään aina katsomaan lätkää Karjalaturnaukseen. Yleensä ollaan vielä käyty syömässä jossain, viime vuosina ollaan turvauduttu Hartwall areenan ravintolaan mutta siellä pitää syödä aina jonkun pelin aikana mikä on tylsää. Tänä vuonna ostettiin liput vain yhteen peliin niin ehditään käydä kunnolla syömässä.

  Vastaa
  • Maj 8.11.2011

   Perinteet ovat vaan ihania <3

   Vastaa
 2. iinu 7.11.2011

  ennen kun isä oli vielä hyvässä kunnossa niin isä tuli meille syömään karjalanpaistia ja pidettiin hauskaa mutta nykyään ei enään voi :(

  Vastaa
 3. Hanna 8.11.2011

  Kerran on vuodessa sellainen päivä,

  et haihtuu isiltä huolen häivä.

  Kukkia, kakkuja, soittokin riittää,

  kunhan saa vaan isääni kiittää.

  Ei väliä minkä ikäinen,

  aina olen sun lapsonen.

  Paljon olen saanut sulta,

  siis kiitos ja onnea isä-kulta!

  Tän löysin netistä omaan korttiin. Joskus sitä vaan haluaa olla se isän pieni lapsonen, oli ikää miten hyvänsä :) Ihanaa Isänpäivää teille Tampereelle !! -Sheldon-

  Vastaa
  • Riikka 8.11.2011

   Tä on tosi ihana!

   Vastaa
  • Maj 8.11.2011

   Kiitoksia kivasta runosta ja Miikankin puolesta :)

   Vastaa
 4. inkku 8.11.2011

  IHANA kuva varsinkin tuo eka, siitä loistaa iloisuus!

  Vastaa
  • Maj 8.11.2011

   Vaarin sylissä on hyvä olla<3

   Vastaa
 5. Kati 8.11.2011

  Pohdin melkein samaa omilla blogilla, mutta mulla oli jo joululahjat mielessä!

  Vaikka sitä tekee mieli löytää se todella hyvä ja sopiva lahja, luulen, että yhdessä olo, hyvä ruoka ja kunnon kermakakkukahvit ovat ainakin mun isän mieleen.

  Vastaa
 6. tjh 8.11.2011

  en muista kuinka monta isänpäivää ollaan yhdessä vietetty, ei kyllä ihan kauhean montaa.. oma isäni on lähes jatkuvasti reissun päällä töissä ja nyt kun olen kuusi vuotta asunut 500-800km päässä ”kotikotia” niin harvoin pääsee lähdettyä kakuista osingoille sinne asti viettämään merkki- ja juhlapäiviä…

  Vastaa
 7. tjh 8.11.2011

  edelliseen lisäten: lahjalla aina kuitenkin muistan ja jo muutama vuosi putkeen olen laittanut postissa arpapaketin.. jos sieltä se päävoitto joskus tulis niin iskäkin voisi olla huoletta enempi kotona eikä aina töissä.. :)

  Vastaa
 8. Outi 8.11.2011

  Me askarreltiin yhdessä puolitoistavuotiaan kanssa isoisille kirjanmerkit. Mimmi maalasi sormiväreillä valkoiselle pahviarkille, josta sitten sen kuivuttua leikkelin kirjanmerkiksi sopivat suikaleet. Hän liimasi vielä minun leikkelemiäni pieniä sydämiä suikaleisiin. Ja sitten vielä toiseen päähän reikä rei’ittimellä ja siihen nauha koristeeksi. Tuli tosi hienot!

  Vastaa
 9. Mama loves heels 8.11.2011

  Meidän ensimmäinen isäinpäivä Saksassa! :) Vielä ei ole mitään muita suunnitelmia kuin, että meidän 2-vuotiaat piirtävät kortin ja ehkä Iskälle jotain herkkuja pitää tehdä, sienipiirakkaa kenties (hänen herkkuaan!). Omaa isää ja lapsille Pappaa tulee kova ikävä tietenkin .

  Hienoa isäinpäivää teidän perheelle!

  Vastaa
 10. Fiipi 8.11.2011

  Minun isä saa tänä vuonna lahjaksi Michael Björklundin kokkikirjan sekä aion leipoa daimjuustokakun. Tarkoitus on mennä kotiin kotiin juhlimaan isää ja neuvoteltiin jo mitä hyvää ruokaa tehtäis sunnuntaina ja sovittiin että isä saa päättää, mutta kun isän toiveet oli pelmenejä, maksaa tai blinejä niin isän toiveet tyrmättiin ja nyt mennään sillä mitä tytär tahtoo :D Isä-parka heh.

  Pienempänä askartelin aina kortteja ja muita juttuja mutta nyt aikuisempana laiskuus on vallannut ja leivon vaan nykyään kakun lahjaksi.

  O’ou, toivottavasti isä ei käy lukemassa tätä, ettei se näe mitä saa lahjaksi :D

  Minun isäni on muuten Miika plus yhdellä ylimääräisellä koolla, mutta toivotan teidän Miikalle myös hyvää isänpäivää :)

  Vastaa
 11. Henna 8.11.2011

  Meidän isänpäiväperinteenä on antaa iskän nukkua myöhälle, ja lopulta saada herkullinen aamiainen sänkyyn kera itsetehtyjen korttien, jonkin pienen lahjan sekä monien pusuje ja halien :) eli aika perussettiä. Ja yleensä sieltä pikkupaketista löytyy boxereita ja sukkia, niitä kun aina tarttee!

  Tänään just avoimessa päiväkodissa lasten kans askarreltiin kortit iskälle. Paapoille vielä täytyy kotona väkertää kortit, lahjat jääkin varmaan tänä vuonna niille ostamatta, eli jotain itsetehtyä.

  Vastaa
 12. esme 8.11.2011

  Olen jo muutamaan otteseen miettinyt että kuka on Viivi? Tiedän että Rebekka on teidän lapsi, mutta en ole varma kuka Viivi neiti on.

  Vastaa
  • Maj 8.11.2011

   Viivi on Miikan tytär :)

   Vastaa
 13. Tiuku 8.11.2011

  Ei liity tähän postaukseen, mut mikä malli se sun HP:n miniläppäri on? Siis Hp Mini 210-3002so – vai Hp Mini 210-3001so -kannettava ? Kiitos jos vastaat. =)

  Vastaa
 14. Neely 9.11.2011

  Oma isäni on jo niin iäkäs ja sairaskin, että hienointa isänpäivänä on se, että hän on sitä vielä kanssamme viettämässä. Tytöt tekivät papalle piirustukset, joihin ostin nätit kehykset. Laitetaan ne sitten papalle seinälle ihailtavaksi=). Vähän sitten jotain vaatetta myös pakettiin…

  Miehelle ostettiin lämmintä välivaatetta, hän tekee välillä myös ulkohommia, niin tarkenee sit paremmin. Eniten hän taitaa arvostaa juuri sitä rauhallista aamua ja jotain hyvää syötävää=). Ja kun lapset kömpii aamulla viereen, se on varmaan se hienoin juttu!

  Oikein mukavaa isänpäivää teidän perheelle!

  Vastaa
 15. Niina 9.11.2011

  Omalla kohdallani isänpäivä on ollut hieman merkitykseltään aina erilainen, sanoisinko juurikin sellainen ”pappojen päivä” :D Itseltäni kuoli isä kun olin hyvin pieni tyttö, enkä ole koskaan varsinaisesti kyseistä päivää siis oman isäni kanssa päässyt juhlistamaan. Tämä on kohottanut siis pappat omille jalustoilleen ja saavat isänpäivinä ainakin usein minulta suklaata, itsetehtyjä kortteja, vuosikalentereita ja villasukkia. Tosin viime vuonna Porin Ässien huimana kannattajana oleva pappani sai talven tuiverrukseen teemaan sopivan ja kannattajuutta tukevan Ässä kaulahuivin! :D Saa nähdä mitä tänä vuonna…ehkä se on sen perinteisen suklaalinjan paikka!

  Ihanaa isänpäivää teidän poppoolle <3

  Vastaa
 16. arcancil 9.11.2011

  Me teemme kolmikuisen kanssa isille ja isoisille tyynyliinat. Niihin kirjoitamme kangasväreillä tyyliin ”nuku hyvin, isi” ja painan pojan kädet ja jalanpohjat kuvat. :) Ajatus on tärkein!

  Vastaa
 17. Mrs Munster 9.11.2011

  En ole ollut Suomessa viettamassa isanpaivaa oman isani kanssa 7 vuoteen. Taman vuoden syksyinen loma sattuu nyt just isan/ukinpaivalle (ja saa ukki ekaa kertaa viettaa isanpaivaa lapsenlapsensa kanssa. Ihanaa). Englannissa isanpaivaa vietetaan kesakuussa, mieheni syntymapaivan aikaan. Lahjoina tuttuun tapaan jotain kivaa vaatetta, devari ja viskipullo :)

  Vastaa
 18. Petu 10.11.2011

  Mukavan leppoisaa isänpäivää sinne, rutistahan pappaa munkin puolesta <3 ja aivan ihania kuvia!!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *