Tämä asia on henkilökohtaisesti minulle nyt niin suuri, että se vaatii ihan oman blogipäivityksensä. Voinko jo kertoa, uskallankohan sanoa sen ääneen? MEILLÄ NUKUTAAN YÖLLÄ! Nukutaan, niin että ei välttämättä herätä enää yhtään kertaa koko yönä. Rebekan öiset palvelut suljettiin muutama viikko sitten ja tässä on tulos. Uskotteko, että nukkuminen tuntuu melko mahtavalta reilun puolentoista vuoden tauon jälkeen. Rebekka kyllä nukkuu vieläkin meidän vieressä, mutta omassa sängyssään. Arvostan tällä hetkellä unta ihan erilailla, kuin koskaan aiemmin, arvostan todella, uskotteko? Toivottavasti saan nauttia hiljaisista öistä ainakin ensi vuoden alkuun saakkaa… Kohta se valvominen sitten taas alkaa, ehkä, mielummin ei :D

 

Pimeää ja hiljaista. Nukkumaan mennessä toistuu aina tismalleen sama keskustelu. Pimeydestä kuuluu:

 

”Äiti? Isä?” -no mitä?

”Nukkuu, joo” -mmm, nuku vaan.

”Äiti…? Äitiiii? Äitiii?” -no, mitä nyt?

”nukkuu” -Mmm.

Äitiii? -No?

”Eppo nukkuu” -Teppo nukkuu ja nuku sinäkin.

”Joo”

 

Taidanpa mennä itsekin nukkumaan.

Kauniita unia ja erityisesti voimia kaikille niille, jotka syystä tai toisesta valvovat öitä <3

 

-Maj

 

0 Comments

 1. Jatta 24.11.2011

  Minäkin siis ehkä tulevaisuudessa opin arvostamaan unta jopa nykyistä enemmän. Kuulostaa aika huimalta, koska nytkin rakastan unta! Makoisia unia sinne kaikille!

  Vastaa
 2. iitres 24.11.2011

  nousi hymy huulille :) nauttikaa rauhallisista öistä vielä kun voitte!

  Vastaa
 3. Reetta 24.11.2011

  Ihanasti kirjoitettu postaus. Ja mukavaa että teillä on tälläinen vaihe nyt ennen kuin uusi tulokas syntyy. Ihana tuo illan keskustelu :)

  Vastaa
 4. Sonja 24.11.2011

  Inanaa. Pystyn niin jakamaan tuon tunteen 100 prosenttisesti. Hienoa!

  Meillä on myös poika 1v4kk nukkunut nyt vajaa viikon suht hyvin. Tai kyllä hän on herännyt itkuilemaan yöllä hetkeksi, mutta maitopalvelulle pistettiin stoppi ja pari yötä nukkui jo tosi hyvin. Se on meille voitto! …toivon vaan vielä, että se on pysyvä tila. :)

  Vastaa
 5. Pirkko 24.11.2011

  Voi ihanaa, että saat nykyään nukkua yöt heräilemättä! Olenkin miettinyt, että miten ihmeessä jaksat käydä töissä kun lapsi valvottaa öisin…ja olet vielä raskaanakin. Minulla oli täysi työ toista lasta odottaessani jaksaa hoitaa työt, kotityöt ja lapsi, vaikka olin saanut jo kauan nukkua yöt heräilemättä :)

  Esikoisemme oli koliikkivauva, joka huusi iltaisin klo 1-2 asti, mutta kun vihdoin nukahti, nukkui kyllä useamman tunnin putkeen. Koliikki loppui siinä puolen vuoden iässä ja pian sen jälkeen poika rupesikin nukkumaan yöt heräilemättä. Odottaessani toista lasta varauduin pahimpaan: koliikkivauva rääkyy myöhään yöhön asti ja esikoinen herättää äidin aikaisin aamulla :) Yritin valmistautua siihen, että nukun pari tuntia yössä ja on vaan pakko jaksaa. Onneksi uhkakuvat eivät toteutuneet ja vauva nukahti yöunille kymmenen aikoihin illalla (itsekseen kärryihin tai sänkyyn!!) ja saattoi herätä vasta klo 5-7 syömään: ) Ihanaa! Olin tosi helpottunut enkä voinut uskoa, että kahden lapsen kanssa voi olla niin helppoa. Teillekin voi käydä näin, että toinen lapsi onkin ”helpompi”! Mutta jos valvomaan joutuu, voi sentään lohduttautua, että eipähän tarvi sentään töihin herätä aikaisin. Itse varmaan kuulun ihmisiin, jotka tarvivat aika paljon unta. Jotkuhan porskuttaa vuosikausia nukkuen tunnin pätkissä…Ei taitais minulta onnistua.

  Pakko vielä sanoa, että olet tosi kaunis ja teillä on aivan ihana tyttö! Mukava että kerrot täällä arjestanne, seuraan mielenkiinnolla blogiasi :) Onnea odotukseen ja kaikkea hyvää teille!

  Vastaa
 6. Rebekka 25.11.2011

  Mites onnistuitte tossa? …Meidän 1v 3kk ei todellakaan nuku ja maaliskuussa ois tulossa toinen.. HELP PLEASE!!!

  Vastaa
 7. kata 25.11.2011

  Joo, pliiiiiiiis, antakaa vinkkejä, miten IHMEESSÄ onnistuitte???!!! Mulle sama!! Meillä 1v8kk ja vieläkin heräilee………….argh, mä en jaksa enää! Unelmoin vaan siitä, että saisin kokonaiset yöunet…

  Vastaa
 8. mummu 25.11.2011

  Mummulta tuli tippa silmäkulmaan kun kuvittelin tuon teiän keskustelun, suukkoja teille!

  Vastaa
 9. Outi-Maria 25.11.2011

  Se on juuriki niin, että nukuttuja öitä ei osaa arvostaa ennen, kun syystä tai toisesta yöt joutuu valvomaan tai heräilemään useasti. :)

  Vastaa
 10. Kati 25.11.2011

  Ihania uutisia! Olen samaa mieltä, unta arvostaa enemmän kun on lapsia. Oikein mukavaa viikonloppua ja hyviä öitä!

  Vastaa
 11. Marjo 25.11.2011

  Mummun tavoin täälläkin tuli tippa silmäkulmaan tuosta keskustelusta :’) Kiitos Maj niin ihanasta blogista, ootte ihan huippuja kaikki! <3

  Vastaa
 12. Mirri 25.11.2011

  Kummasti sitä vaan jaksaa, kun on pakko O.o

  Mä oon varmaan joskus kolme (!) vuotta sitten nukkunut ihan koko yön kertaakaan heräämättä… Sen jälkeen oon ollut kaksi kertaa raskaana ja tietenkin saanutkin kaksi lasta, joista ainakin toinen on öisin vaatinut jonkinlaista huomiota (ruokaa tai lohdutusta esim) ja raskauden aikaan on tietenkin tarvinnut rampata ainakin vessassa ;)

  Mut ehkä tää tästä, nuorempikin herra täyttää ens viikolla vuoden ja yösyömiset on muutama viikko sitten lopetettu, enää heräilee öisin tuttiaan etsimään ja vaikka sen itse jo löytääkin, herää äiti aina siihen pieneen kitinään <3

  Vastaa
 13. Satu 25.11.2011

  aaaww <3 olipas ihana postaus ja toi teidän yöllinen keskustelu sai hymyn huulille :)

  Vastaa
 14. Mustavalkoinen 25.11.2011

  Lasten kanssa rankinta on ollut juuri ne yöheräilyt. Se on niin luxusta kun on kunnon yö takana!

  Vastaa
 15. Tiitu 25.11.2011

  Ihanaa, että saat nukuttua. Itse olin ainakin raskausaikana tooosi väsynyt, varsinkin alussa. Ja se teidän toinen vauvahan voi olla hyvinkin sikeäuninen.

  Minulla on 5kk-ikäinen vauva, joka on lähes alusta asti nukkunut vähintään 8 tunnin yöunet. Nykyään nukutaan 9-10 tuntia yleensä. Joudun itse heräämään 1-2 kertaa syöttämään vauvaa, kun se alkaa unissaan ähistä, mutta vauva syö yleensä silmät kiinni ja jatkaa nukkumista syömisen jälkeen.

  Luulin tosiaan, että rankinta vauvan kanssa on, että on niin väsynyt, kun ei saa nukuttua, mutta se riippuu näköjään tosi paljon vauvasta. Itselläni on vähemmän univelkaa, kun ennen vauvaa työssä käynti -aikana. Tosin päivällä ei sitten paljoa nukutakaan, kun lyhyitä torkkuja paitsi vaunulenkillä. Eli kääntöpuolena on, että omaa aikaa ei ole paljoa päivällä, koska eihän vauva yötäpäivää voi nukkua. :)

  Vastaa
 16. janice 25.11.2011

  Oon sulle joskus aikaisemminkin kirjoittanut että meillä on kanssa neiti (1v2kk) joka nukkuu HUONOSTI. Nyt joku aika sitten aloitettiin pienimuotoinen ”unikoulu”, joka meillä tarkoittaa käytännössä sitä, että odotetaan illalla niin kauan että tyttö oikeasti haukottelee ja hieroo silmiä. Vaikka siinä menisi sitten vähän myöhempään. Sitten vien sänkyyn, annan maitoa jos ei ole sitä vielä juonut aikaisemmin, laitan tutin suuhun, peittelen, pussaan, paijaan ja lähden pois. Joskus on nyt joka (uskomatonta kyllä!!) alkanut pienen ähinän jälkeen nukkumaan ihan itsekseen ja ei oo tarvinnut käydä huoneessa kertaakaan :D vau! Toisinaan menee vähän vaikeammin, eli itku alkaa (en juokse sinne heti, odottelen hetken) ja sit menen sinne, laitan tytön takaisin makuulleen ja tutin suuhun ja lähden pois. Tätä joutuu tekemään joskus montakin kertaa, mutta se kyllä toimii! Yöt on rauhoittunut huomattavasti!!! Meillä ei ihan läpi yön nukuta, mutta johonkin aamu viiteen asti usein heräämättä, joka on meillä ihan luksusta valvotun vuoden jälkeen :) nyt ongelmana on vaan se, ettei tyttö meinaa jatkaa uniaan silloin viideltä. On vähän ideat vähissä nyt sitten sen kanssa :D ja kun siis ei voida noustakaan silloin, kun tyttö menee nukkumaan vasta klo 21->. Tuntikin saattaa aamuyöllä mennä ennen kun saan taas nukahtamaan ja sitten nukkuu 7-8. Mutta IHANAA että teillä nukutaan, toivottavasti jatkuu samanlaisena :))

  Vastaa
 17. Tilla 25.11.2011

  Heissan,

  Meillä kotona samanikäinen touhukas neiti. Päivän touhut tulee uniinkin ja tyttö saattaa jutella unissaan ja lisäksi myös heräilee itkien vähän väliä. Välillä itkut ovat pienempiä ja välillä ihan mahottomia itkupotkuraivareita ja kiljumista. Millaisia teidän yöt ovat olleet, saako Rebekka itkukohtauksia vai vaan touhuilee itsekseen? Mun on pitänyt tätä jo aikaisemminkin kysyä, mutta on jäänyt. :) Muistan, kun kirjoitit, että siirsitte tytön omaan huoneeseen. Se ei vissiin sitten onnistunut, kun hän nukkuu nykyään teidän huoneessa? Komppaan siis aikasempia kyselijöitä, että miten ihmeessä te onnistuitte tuossa? Ja nukkuuko Rebekka tosiaan koko yön? Kateellinen olen. :)

  Vastaa
 18. katt 25.11.2011

  Hahaha, meillä on kans iltaisin tuo sama dialogi lapsukaisen (1v6kk, nukkuu omassa sängyssä samassa huoneessa” ja meidän vanhempien kesken <3

  Meillä ainakin tuntuu että tyttö vaan tarkistaa että ollaan vielä paikalla kun ei näe meitä :)

  Vastaa
 19. marjukka 25.11.2011

  Ihana postaus! Minulla ei ole lapsia vielä mutta voin vain kuvitella minkälaista on kun ei saa nukkua! Teidän elämän seuraaminen on oikein mukavaa, kiitos blogistasi!

  Vastaa
 20. Lissu 25.11.2011

  Oi, tuo on kyllä parasta! Onnea! Ja nauti yöunista ennen uuden tulokkaan yöheräämisiä :)

  Millaisia yöllisiä palveluja Rebekalla vielä tätä ennen oli?

  Vastaa
 21. Sinneh 25.11.2011

  Jeee! Toivottavasti sama meininki jatkuu,et saat ”levähdettyä” ennenku toinen saapuu :)

  Mulla on 1v9kk tyttö ja 4kk poika ja pari vkoo sitte siirrettii typykkä omaan huoneeseen ja voi pojat,siellähän neiti tuhisee niin tyytyväisenä eikä herää enää välttämättä kertaakaan yössä. Aika luksusta verrattuna entiseen meininkiin.. .. mut paras on et herra 4kk on vedelly unta palloon kertaakaan heräämättä viimiset 2kk :D ..ja välillä ku joutuu JOPA kerran heräämään,nii seki tuntuu ylivoimaselta,ku on tottunu jo tähän ihanaa heräämättömyyteen :) ..et samaa toivon teille.

  Ihanaa joulunodotusta teille :)

  Vastaa
 22. kalamuija 25.11.2011

  Onnea! Ja nuku nyt kun voit:) Toiv. maha ei ala painamaan tai tule mitaan raskausjuttuja, jotka alkavat hairitsemaan unta. Ma olen nukkunut tosi huonosti tan koko raskauden. Arsyttavaa. Tanakin aamuna kello 5 herasin eika uni tullut. Tankkaa unta.. kai sita voi tankata? :) Ihana toi Rebekka:)

  Vastaa
 23. Janica 25.11.2011

  Hei, kirjoitatko vaikka oman jutun unesta ja mikä mätti ja miten etenitte tähän ihanaan, läpi yön nukkumiseen? Joko tutista on luovuttu? Kävittekö unikoulua?

  Meillä neiti ihan just 1v 5kk ja edelleen heräilee aikalailla. Joskus nukkuu läpi yön, mut tämä harvinaista herkkua. Meillä tutti unilla käytössä, tästä pitäisi pian luopua..

  Ja ihanaa jos tosiaan on näin, että nyt siellä jatkossa nukutaan :)

  Vastaa
 24. Miss B 25.11.2011

  Aivan ihana postaus <3

  Vastaa
 25. Veera 26.11.2011

  Maj, sä oot IHANA!

  Kiitos kivasta blogista.

  Veera

  Vastaa
 26. Veera 26.11.2011

  Oho, tuon kommentin piti kyllä mennä tuohon viimeisimpään postaukseen, mutta kummiskin! <3

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *