Sellainen siivoaminen, jonka jälkeen näkee selkeästi muutokset eli kättensä jäljen on mielestäni kaikkein antoisinta. Välillä siivoaminen on pikku pakkokin, eikä tietysti aina huvittaisikaan, mutta voisinpa melkein sanoa tunnustaa, että pidän siivoamisesta. Siivoaminen on tietysti yleishyödyllistä hommaa ja arki helpottuu kummasti, kun tavarat löytyvät oikeilta paikoiltaan. Olen muuten todella huono laittamaan tavarat heti niiden oikeille paikoilleen.

Keskityn tosi paljon järjestellessäni tavaroita, vaivun syvälle ajatuksiini ja usein minulle tulee siivoillessani tosi luova fiilis ja koko homma lähtee rönsyilemään. Joskus en voi mitenkään lopettaa esimerkiksi kaappien järjestelyä, kun olen päässyt hyvään vauhtiin. Voi olla, että olen edelleen keskellä yötä istuskelemasa tavarapaljouden keskellä järjestämässä kaikkea paikalleen yhä paremmin ja paremmin.

Meillä täällä kotona on yleensä aivan siistiä, mutta ei mitenkään super-puhdasta. Pienen lapsen kanssa on aika mahdotonta pitää paikat tiptop järjestyksessä koko ajan. Toisaalta en  tehnyt niin ennen pienen lapsen olemassa oloakaan.

Siivouksen jälkeen on aina hyvä fiilis, vähän samanlainen olo kuin olisi käynyt reippaalla lenkillä. Minusta tuntuu, että kykenen selviytymään muistakin ongelmistani, kun olen saanut ensin siivottua. Kuten reippaan lenkinkin, niin kunnon siivousurakankin jälkeen kuuluu mennä suihkuun ja palkita itsensä jotenkin, kuten hyvällä ruualla ;)

 

Tänään tein koko kotiin yleissiivouksen ja supersiivouksen kylppärin kaappiin. Pahin ongelmani on, että haluan omistaa mahdollisimman vähän purkkeja ja purnukoita, mutta toisaalta en kykene luopumaan mistään ja tunnen tarvitsevani kaikkia rakkaita tököttejäni :D

Sain joululahjajsi Marc Jacobsin Oh, Lola!-tuoksun ja tuossa etualalla on tämänhetkinen suosikkini Burberryltä, josta kerroinkin uusimmassa tuoksupostauksessani.

 

Minulla on ikäänkuin ”testissä” kaikenlaista pientä Cliniquelta.

 

Miikan purkit vie vain vaatimattoman tilan meidän kylppärin hyllystä, mutta itseasiassa mies itse vaati tänään lisää tilaa omille jutuilleen. Ollaan vähän sovittu jo piakkoin tulevasta kylppärin pikkupikkuremontista, mutta en tiedä miten meidän remonttireiskan aikataulua antaa periksi. Remontin yhteydessä saisin uuden isomman kaapin ja olisin tooosi onnellinen <3

Vasemmalla ekana on suosikki itseruskettavatuotteeni Solglolta ja hyvänä kakkosena tulee Lorkun Sublime Bronze.  Kolmantena kuvassa näkyvää Nuxen vartalovoidetta voin myös suositella lämpimästi kaikille.

Tuotteiden paljouden lisäksi ongelmana oli päättää, että mitä tuotteita käytän niin paljon, että ne kannattaa säilytää kylppärin kaapissa, eikä pikkuhuoneessa? No, ainakin hammasharjaa. Jäin pohtimaan asiaa vielä kuvien ottamisen jälkeen ja tein muutoksia.

 

Kaapin päällä majailee eniten käytössä olevat hiustuotteet. Tulispa se remontti, pliiiiiiiis!

 

Sillävälin kun olin saanut kylppärin kuntoon oli näkymät olohuoneeseen tämmöiset:D Sotkunaiheuttaja oli mennyt piiloon. Todellisuudessahan näkymä on iltaisin aina kuvaa vastaava. Kun me vanhemmat ollaan olohuoneessa tulee tyttö leluineen perässä, ei puhettakaan, että omassa huoneessa leikittäisiin. Sen kyllä ymmärrän täysin, en minäkään yksin viihtyisi, paitsi ehkä siivotessani ;)

 

Siivooja itse olisi täydellisen ”siistimisen” tarpeessa, onneksi Sape tulee ensi viikolla meille, silloin laitetaan mun hiukset uuteen uskoon. Paljastan jo nyt, että me tehdään yksi tosi jännä ja hauska juttu, josta laitan kuvia tänne blogiin, mutta se ei liity hiuksiin tai kampauksiin mitenkään…!

 

ps. Nyt tämän siivousvuodatuksen jälkeen viimeistään kaikki pitää mua ihan hulluna.

Ei se mitään, parempi vaan kun on vähän ruuvit löysällä, kuin liian kireällä :D

 

-Maj

0 Comments

 1. inkku 4.1.2012

  heti piti mennä katsomaan oma kaappi,,,,,,,,siivous käyntiin heti. kiitos innostamisesta.

  Vastaa
  • Maj 4.1.2012

   :D Toivottavasti tuli puhdasta :D

   Vastaa
 2. Emma 4.1.2012

  Masun maalausta??? ;D

  Vastaa
  • Maj 4.1.2012

   Niii-iin, voisikohan olla?

   Vastaa
 3. tanja 4.1.2012

  Mulla on aina iltaisin tapana siivota yläkerta tiptop kuntoon, sitten lapset nukkumaan ja sen jälkeen rentoutumista!:) Jos en siivoa niin a h d i s t a a ! :D Lisäks mulla on aina vaatehuoneessa ”uffille menevät vaatteet-pussi”, inhoan jos vaatekaapeissa on ylimääräisiä/käyttämättömiä vaatteita.

  Vastaa
  • Maj 4.1.2012

   Tosi monet äipät ovat sanoneet, että iltaisin on ihan pakko laittaa kaikki paikalleen, että voi itse rentoutua :)

   Vastaa
 4. Juulinen 4.1.2012

  Mä tein ennen joulua tollaista raivaamis-siivoomis-järjestämis hommaa melkein kuukauden, kävin läpi kaikki laatikot, kaapit, vaatekaapit, heitin tavaraa pois, myytiin kirpparilla ja kyl se niin vaan on että kun ulkoinen elämä on järjestyksessä, myös sisäinen tasapaino paranee. Olo on ollut pitkän aikaa jo tosi positiivinen, vaikka elämässä on tapahtunut paljon negatiivista. Mut se hetki kun näet sen kauniin, järjestetyn kaapin.. siihen jää oikeasti koukkuun, mut en usko että kukaan, ainakaan tästä perheestä pistää sitä pahakseen :D Hyvää vuoden alkua ja loppuodotusta ♥

  Vastaa
  • Maj 4.1.2012

   Aikamoinen homma, mä teen tässä ihan samaa, mutta pikkuhiljaa… :)

   Vastaa
 5. retromoderni 4.1.2012

  Kauhee purkkimäärä, mullekun riittää yks naamatöhnä ja hiuslakka :D Mutta näky voi ollakin just sen näköinen :DD

  Vastaa
  • Maj 4.1.2012

   Enpä usko, mä olen kosmetiikan kanssa töikseni tekemisissä, johtuisko nämät purkit siitä…?

   Vastaa
 6. Farre 4.1.2012

  Mun oli pakko tulla kommentoimaan, sillä just tänään aamulla ajattelin että mä oikeastaan tykkään siivoamisesta! Siitä tulee kiva olo kun tuntuu että on saanut jotain näkyvää aikaan :) mutta siis tämä pätee vaan omaan kotiin, musta ei kyllä siivoojaa saisi! :D aattelin myös että tästä pitää kertoa kavereille jotka tulee tänään kylään, mut tulin siihen tulokseen että ne ajattelee että oon ihan hullu.. Tää postaus oli siis ihan ku mun ajatukset, mukavaa :)

  Ps. Tää mun kommentti kuulostaa vanhan naisen kirjottamalta mutta oon kakskyt vee!

  Vastaa
  • Maj 4.1.2012

   Joo, ei kerrota kenellekkään :P

   Vastaa
 7. HeidiH 4.1.2012

  Teettekö masusta valun?

  Vastaa
  • Maj 4.1.2012

   Hmm.. Se selviää ensi viikolla?

   Vastaa
 8. Miaminttu 4.1.2012

  Mä niin jaan ton ajoittaisen siivousmanian! Ennen joulua kävin läpi lähes kaikki talon kaapit ja heitin turhia tavaroita pois + järkkäilin vanhat nätisti paikoilleen. Kun olin jo kolmatta iltaa istumassa eteisessä tavarapaljouden keskellä mies tuli jo tuskastuneena kyselemään kuinkakohan monta kaappia meinaan vielä siivoilla :D Sitä vaan jotenkin jää kiinni siihen hyvään oloon, joka tulee kun näkee kaapin sisällön olevan taas järjestyksessä :)

  Vastaa
  • Maj 4.1.2012

   Miehet, ne ei edes aina huomaa, että on siivottu, meillä ainakaan :D

   Vastaa
 9. kiki 4.1.2012

  hhehh toiloppu oli hyvä! et sä kovin kreisiltä vielä vaikuta mun mielestä vaan just hauskalta!:)

  Vastaa
  • Maj 4.1.2012

   Pikkusen vaan :)

   Vastaa
 10. Nonna 4.1.2012

  Mäki oon masun maalailun kannalla? ;) Ihana koti teillä on ja kaiken ei tosiaan tarvi olla kokoajan niin tip top. Kunhan itse viihtyy! :) Onnea vielä loppu odotukseen!

  Vastaa
  • Maj 4.1.2012

   Kunhan itse viihtyy, totta :) Thänks!

   Vastaa
 11. Mrs Munster 4.1.2012

  Siivoaminen on tosi terapeuttista! En ollu ennen yhtaan siivousintoinen, mutta jostain syysta mun pikkusen syntyman jalkeen tuntuu, etta siivoan koko ajan! Oon tana vuonna kayny kampan joka huoneen komeron lapi ja jarjestellyt koko talon uuteen uskoon. Uudelle rundille on jo lahdetty.

  Vastaa
  • Maj 4.1.2012

   Niin on… Saa samalla järjesteltyä ajatuksetkin :)

   Vastaa
 12. Aada 4.1.2012

  Niin ajankohtainen minullekin! Muutin alkuviikosta (entistä pienempään asuntoon) ja uusi asunto ihan täynnä laatikoita, pusseja ja kasseja. Onneksi eilen illalla sain koottua viimeisenkin lipaston, että nyt saa vihdoin ruveta kunnolla järjestelmään tavaroita. Ystäväni nauroikin minulle, että pyörin siellä kuin päätön kana. Siirtelen vain tavaroita sinne tänne, kun yritän saada selkoa, että missä on mitäkin.

  Olo on rauhaton varmasti niin pitkään, kun kaikki tavarat on järjestyksessä. Nyt on iltaisinkin kaikkea menoa, joten odotan innolla pitkää viikonloppua, jolloin voi rauhassa ajan kanssa laitella tavarat paikoilleen.

  Pitäisi varmaan varata kirpparipöytäkin, koska moni tavara päätyy poisto-laatikkoon. Ei vaan mahdu.. ja nyt on vaan hyvä aika luopua tavaroista, joita en ole pitkään aikaan käyttänyt!

  Vastaa
  • Maj 4.1.2012

   Kannatan kirpparipöytää :)

   Vastaa
 13. Serafia 4.1.2012

  Mä en tykkää siivoamisesta. Pyykit ja astioiden laittaminen on ihan kivaa. Mutta se muu järjestely yök. Etenkin imurointi. Onneksi mies on suostunut sen tekemään vaikka ei itsekään tykkää siitä.

  Mun mielestä lapsiperheen kodin oletusarvo on se, että leluja löytyy joka puolelta, mutta se ei tee asunnosta sotkuista. Aikuisten sotkut tekee sotkuisen, mutta lapsen lelut näyttää elämältä.

  Vastaa
  • Maj 4.1.2012

   Onhan se noinkin, mutta se yleinen sotku tulee kyllä sekä lapsista, että aikuisista :)

   Vastaa
 14. mariel 4.1.2012

  Oi ihana kuulla, että on muitakin jotka totaalisesti jumittuvat tavaroita siivotessa ihmettelemään! Itselläni siivous saattaa pahimmassa tapauksessa kestää jopa kaksi päivää- ja ihan vain siitä syystä, että tavaroiden pois laittamisen sijaan alan tutkia ja järjestellä niitä toiseen paikkaan.

  Vastaa
  • Maj 4.1.2012

   Mä mielelläni heitän pois tavaraa tai oikeastaan annan sitä eteenpäin :) Toki kelvottomat jutut joutuu kaatopaikalle :)

   Vastaa
 15. Niina 4.1.2012

  Moi! Mistä olet ostanut tota Solglo itseruskettavaa? Haluaisin myös kokeilla sitä, kun olen kuullut paljon kehuja siitä.

  Vastaa
  • Maj 4.1.2012

   Täältä Tampereelta sitä saa Beauty Putiikista, mutta löytyisköhän nuo jälleenmyyjät tuolta maahantuojan (Royal Pink) sivustolta, käy tsekkaamassa :)

   Vastaa
 16. titti 4.1.2012

  Voi että kirjoitit tän postauksen aivan oikeeseen aikaan! mulla on ollu uudestavuodesta asti aivan älytön siivo kotona ja kouluhommat painaa päälle, ollut aivan masentunut olo koko viikon..nyt sain kuitenkin vähän motivaatiota, kiitos sinun ja suuntaankin ekaksi jumppaan ja sit takaisin kotia siivoileen..ja illalla voinki sit hakea palkinnoksi jotain hyvää ruokaa tai vaikka tehdä lättyjä :) kiitos vielä, maj ja mukavaa loppiaista teidän perheelle :)

  Vastaa
  • Maj 4.1.2012

   Kiitos itsellesi :) Tuo meidän kaksilahkeinen on loppiaisena (yllättäen) futsalpelissä… Mutta me koitetaan R:n kanssa keksiä jotain? Ideoita?

   Vastaa
 17. sannnij 4.1.2012

  no nyt et oo tosissas : — D Oon ollu tänään maailman ihanin tyttöystävä, pessy poikaystävän lattiat, roskakaapin, vaatekaapin ja pyykkikaapin. Ja muutenkin yleissiivouksen, sitten menit mainitsemaan sen kylppäri kaapin mihin en ajatellut jaksaa koskea niin eikös mun pidä tän takia nyt mennä se tekemään : DD

  kiitos ja ei kiitos, mutta oot oikessa, siivous onkun rankka lenkki, hien määrästä päätellen ainakin lattian jynssäyksen jälkeen…

  Vastaa
  • Maj 4.1.2012

   Nyt sitten rättiä käteen vain ja menoksi :D

   Vastaa
 18. Mayo 4.1.2012

  Hei apua, nyt täytyy kyllä tunnustaa, että harrastan itsekin tällasta ”luovaa siivousta”. En ole kait vain koskaan osannut sitä nimetä näin! Kaappien järjestely on oikeasti tosi terapeuttista puuhaa, jossa tulee samalla alitajuisesti aina järjesteltyä omia ajatuksiaankin ilman että varsinaisesti niihin kuitenkaan keskittyy :-)

  Nyt on ehkä pakko mennä kurkkaamaan sitä omaa kylppärin kaappia…

  http://www.mayopic.blogspot.com

  Vastaa
 19. Niina 6.1.2012

  Olipas hauska lukea että muillekin tulee siivoukseen tuollainen eräänlainen flow-tila, että pieni paikkojen siistiminen ja järjestely sitten dominoefektin omaisesti leviää ja etenee ja sitten se on menoa, nimenomaan vaikkapa vaatekaappien siistimisen osalta :D Itse olen aikalailla samanlainen siivousimmeinen kuin itse kerroit olevasi, ainoastaan minulla erona se että mun aina HETI saatava tavarat takas niiden oikeille paikoilleen, vaikkapa reissun jälkeen tai jos ostan jotain niin se ei saa jääfä lojumaan siihen minne sattuu. Joskus nuorena olin kaikissa asioissa ja siisteydessä paljon tarkempi, onneks nykyisin (oon 22…ihan HIRMU vanha :D) oon jo hieman relannut.

  PS. Tykkään hirmupaljon teidän kodista, sisustustyylistä ja värisävyistä! Lähellä omaa makua myös : )

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *