Tänään käytiin syömässä meidän kummankin vanhempien kanssa 2h+k:ssa. 

 

2h+k on pieni ja kotoisa ravintola, josta saa superherkullista ruokaa. Voin suositella 2h+k -ravintolaa lämpimästi kaikille, mutta pienenä varoituksen sanana kuitenkin, että paikka ei ole mikään ”lapsiperheravintola”, sillä ”syöttötuoleja ravintolasta ei löydy, eikä niitä ole tulossakaan.” Mielestäni on kuitenkin ihan ok käydä lapsen kanssa päiväaikaan syömässä, toivottavasti meistä ei ollut haittaa kenellekään. Itse söin tänään kanasalaatin ja jälkkäriksi otin omenahyvettä, Rebekan sanoin ”kaikki meni” ja ”hyvää oli”!

 

Aleksanterinkadulta löytyvä ravintola kuvailee ilmapiiriään välittömäksi ja eurooppalaiseksi, palvelu onkin mielestäni oikein kohteliasta ja ystävällistä. Jos suunnittelet suuntaavasi syömään 2h+k:n, niin suosittelen tekemään pöytävarauksen, sillä tänäänkin paikka oli iltaan asti varattu täyteen ja monet asiakkaat kävivät kääntymässä turhaan ovella.

 

Hei, mä pääsen kyykkyyn edelleen, ihan helposti!

 

 

 

Hyvä ruoka ja parempi mieli, niinhän se meni ja sitähän te kysyitte?

 

-Maj

 

0 Comments

 1. hh 25.2.2012

  me meinattiin tulla mun synttärisyömisille tänään tuonne mutta päädyttiinkin miamiin :) hyvä tietää, että 2h+k:kin on kokeilun arvoinen!

  Vastaa
 2. moi 25.2.2012

  ” hyvä ruoka parempi mieli – ei ihme et ain koulus vituttaa ” :D:D:D:D:D:D

  Vastaa
  • Maj 26.2.2012

   Koulunruokahan on hyvää, etenki kalapuikot ja se valkoinen kastike :P

   Vastaa
 3. sandella 25.2.2012

  Herkullisen näköisiä ruokia!

  + Ihana toi sun kyykistyskuva ;)

  Vastaa
  • Maj 26.2.2012

   Todistuskappale mun hurjasta notkeudesta :F

   Vastaa
 4. iuhiuh 25.2.2012

  Sen perusteella, miten tosta paikasta kirjoitit, niin sain aika tylyn kuvan kyseisestä mestasta?! Jos asenne on tollainen, että ”ei ole eikä tule”, niin kierrän kyllä ton mestan, jos on lapsi mukana. On niitä kuitenkin monta muuta sellaista ravintolaa, joissa lapsiin ei suhtauduta yhtä nuivasti.

  Vastaa
  • Maj 26.2.2012

   No, ei siellä ole mitenkään tylyä palvelua tai muutenkaan, mutta kuten sanoin, pieni ja tunnelmallinen ravintola ei ole varsinaisesti lapsiperheille suunnattu.

   Vastaa
 5. Leena 25.2.2012

  Minä niin rakastan sinun rannekoru! josta olet sen ostanut ja kuinka paljon se maksaa? kuinka kaunis sinä Rebecca)

  Vastaa
  • Maj 26.2.2012

   Rannekoru on Marc Jacobsin ja niitä saa mm. Shopbopista :)

   Vastaa
 6. Maria 25.2.2012

  Sinulla on kaunis äiti! Voit selvittää, kuinka monta vuotta äitisi?

  Vastaa
  • Maj 26.2.2012

   Äitini on 50 ja risat ;)

   Vastaa
 7. MausteinenManteli 25.2.2012

  Nämä on kyllä harvinaisia ettei tuolia lapselle löydy.. monesti vähän nolona kyselen kun en usko että on, mutta yleensä sellainen aina löytyy :) mutta aika inhottava asenne jos vastauksena tosiaan tuolla on, että ei ole eikä tule ;)

  Vastaa
  • Maj 26.2.2012

   No ei oikeastaan minun mielestäni, jos asiaa tarkemmin ajattelee, niin se on ihan ymmärrettävää. Kyse on kuitenkin aika pienestä ja suositusta ravintolasta :)

   Vastaa
 8. --Pia-- 25.2.2012

  Kivan näköinen ravintola! Olen aika usein mennyt ohi ja ajatellut, että joskus täytyy mennä ja tämän perusteella varmasti menenkin! :)

  Mun mielestä syöttötuolien puute ei lainkaan ole nuiva asenne ravintolalta! Itse asiassa se on erittäin fiksu ja hienovarainen tapa kertoa, että eivät halua lapsia ravintolaan (ja kyllä, itselläni on parikin kappaletta tuota jälkikasvua siunaantunut). Mä en vaan ota siitä nokkiini, jos joku ei halua lapsia esim. ravintolaan tai että joku ei halua lapsia häihinsä, mikä nykyään on aika yleistä. Myönnän, että on aivan ihanaa syödä rauhassa ravintolassa, jossa viereisessä pöydässä ei ole sitä pikku prinssiä/prinsessaa vetämässä sitä omaa showtaan tai juoksentele ympäriinsä -joten senkin takia aivan varmasti suuntaan tuonne 2h+k:hon. Sellaiset ravintolat, joihin koko perhe on erittäin tervetullut ja jossa lapset saavat vetää sitä omaa hurlumheitään, vaativat ainakin itseltäni ”asennetta” :D ja tottakai koko perheemme suuntaa sellaiseen. Mutta ehdottomasti, jos olen liikkeellä aikuisseurassa, olen erittäin iloinen, että löytyy ”lapsiin nuivasti suhtautuvia” ravintoloita… ja sen verran järkytän teitä vielä, että jos nyt tilanne olisi sellainen, että olisimme lapsettomia ja häitä järjestämässä, niin ne olisivat ehdottomasti lapsivapaat. Tosin nyt, kun meillä on pari lasta, niin ainoat lapsivieraat häissämme olisivat omat lapsemme…

  Vastaa
  • Maj 26.2.2012

   Kaikki tavallaan toki :)

   Vastaa
 9. Joy 25.2.2012

  Ne kerrat mitä itse olen käynyt, niin palvelu on ollut to-del-la hidasta ja muutenkin vähän samantyylisiä letkautuksia olen kuullut. Ruoka on ollut kyllä hyvää, mutta ei valitettavasti tee mieli mennä enää.

  Vastaa
  • Maj 26.2.2012

   Niin, itse olen käynyt 2h+k:ssa muutamia kertoja ja tulen varmasti jatkossakin sinne menemään, sillä omalla kohdallani palvelu on ollut ystävällistä, kuten kerroinkin :)

   Vastaa
 10. mansegirl 25.2.2012

  Jes, ihana kuulla että 2h+k ei suosi lapsia! :) Komppaan ylempää, sinänsä lapset on ihan fine kunhan mun ei tarvitse ravintolassa ruokaillessani (eli sinä harvinaisena hemmotteluhetkenä) kuunnella kitinää tai ihmetellä lattialle lenteleviä makaroneja/ruokailuvälineitä/pöytäkoristeita jne… Eli kiitos tästä informaatiosta, tuo ravintola saa tästä uuden kanta-asiakkaan!

  Vastaa
  • Maj 26.2.2012

   Eipä mitään, saatat silti törmätä 2h+k:ssa lapsiruokailijoihin :)

   Vastaa
 11. Hanna 26.2.2012

  Hei onpas herkullisen näköisiä annoksia, ja muutenkin kiva blogi, pirteä:) Kivat nuo oranssit verkkarit aiemmassa jutussa! Miten voitkin näyttää noin freesiltä vielä loppumetreillä, toivoisin niin itselleni energiaa satsata tuohon huoliteltuun ulkonäköön, miten sitä aina laiskottaa, ja tulee lähdettyä ”mukavuusvaatteissa” meikittä liikkeelle víikonloppuisin vaikka paljon kivempaa olis kulkea siistimpänä. Ehkä kevät ja valo tuo energiaa, tuohonkin asiaan;) Onnellista loppuodotusta!

  Vastaa
  • Maj 26.2.2012

   Puhtaat hiukset ja kevyt meikki tekee ihmeitä :) Ja ihanaa kevättä:)

   Vastaa
 12. Satu 26.2.2012

  Itse olen käynyt tuolla vaunujen kanssa päiväsaikaan ja tosi mukavasti suhtautuivat vauva-”ruokailijaan”. Vähän varovaisesti käväisin ensin kysymässä voiko vaunujen kanssa tulla sisään, koska aikaisemmin samalla viikolla eräästä Tamperelaisesta kahvilasta heitettiin ulos. Vaunut kun eivät olleet tervetulleita. Mutta 2H+K:ssa ottivat sydämellisesti vastaan, eikä me loppujen lopuksi oltu ainoita vaunullisia ruokailijoita.

  Vastaa
  • Maj 26.2.2012

   Apua, en ole kuullut, että koskaan olisi ketään ”heitetty ulos” ravintolasta lapsen takia? Meille ollaan oltu ystävällisiä myöskin, mutta tuo syöttötuoli-asia on vaan fakta :)

   Vastaa
   • Satu 29.2.2012

    No joo, ehkä käytin hieman vahvaa ilmaisua. :) Mutta Waynesin kahvilaan ei vaunut mahdu paloturvallisuuden vuoksi, ymmärrän sen kyllä ihan hyvin, kahvilahan on hyvin pieni. Ikävä kyllä meille kerrottiin asiasta vasta kun oltiin saatu päällysvaatteet pois päältä, vauva ulos vaunuista ja vaunut kasaan pois ihmisten tieltä ja mieheni lähti tilaamaan juomia. Kahvilan työntekijät olivat kuitenkin seuranneet puuhiamme jo sisään saapuessamme ,joten koko visiitistä jäi vähän huono maku suuhun. Mutta onneksi noita kahviloita riittää! :)

    Vastaa
 13. H 26.2.2012

  Hei! Henkilökohtaisesti en voi ymmärtää ihmisten suivaantumista ns. lapsiin kriittisesti suhtautuviin paikkoihin/tilaisuuksiin. Totta kai on hienoa, että myös perheelliset voivat perheen pienimpien kanssa käydä syömässä ulkona, ja tämä heille sallittakoon. On kuitenkin mielestäni täysin selvää, ettei kaikki jaksa kuunnella lapsien metelöintiä, kitinää yms. ulkona syödessään. Varsinkin kun ulkona syöminen ei ainakaan itselleni mahdu jokaisen viikon budjettiin, ja se onkin harvinaista hemmottelua. Toki olen tavannut perheitä, jotka käyttäytyvät hyvin ravintolassa, ja ”painentavat” perheen pienimpiä oikeaan ravintolakäyttäytymiseen. Valitettavasti enemmän on kuitenkin tapauksia, jotka antavat lastensa huutaa ja meluta vapaasti, heitellä ruokia ja ruokailuvälineitä pöydältä tai juoksennella ympäri ravintolaa. Ymmärrän senkin, että näin vanhemmat yrittävät varmasti ”turvata” itselleen jotenkuten rauhallisen, tai ainakin itku-potku-raivarittoman syöntii hetken, mutta samalla he myös turvaavat muille kanssasyöjilleen rauhattoman syönnin, huonoilla muistoilla. Olen Maj kanssasi samaa mieltä siitä, että päivisin ravintoloihin on perusteltua ottaa lapset mukaan, mutta sanotaan kuuden jälkeen ilalla toivoisin lapsellisilta ihmisiltä hieman laajempaa katsomusta ravontolakäyttäytymiseen, ajatellen myös meitä, jotka emme niin välitä hienon ja odotetun (usein myös melko arvokkaan) hetken pilaamisesta lapsien metelöinnillä. Ja kyllä, olen lapseton ihminen, mutta sitäkin enemmän lapsirakas. En vain satu pitämään siitä, että toiset välinpitämättömyydellään pilaavat toisilta heidän odottamansa hetken. Enhän minäkään toisi pientä, hyvä käytöksistä chihuahuaani ravintolaan silläkään ehdolla, että se kyseisessä paikassa olisi sallittu, näistä perheen pienimmistä ja heidän sen hetkisistä oivalluksista kun ei voi ikinä tietää.

  Vastaa
  • Maj 26.2.2012

   Ymmärrän sinua :) Lasten käytöstä ei voi vaan aina ennakoida mitenkään… Esimerkiksi uhmaikäisen raivarit voi tulla aikaan ja paikkaan katsomatta, vaikka vanhemmat tekisivät parhaansa ja voitavansa.

   Vastaa
 14. Riikka 26.2.2012

  Me olemme syöneet vuosikaudet Kaksiossa ja noina vuosina meille on syntynyt kolme lasta. Kertaakaan ei ole käännytetty pois, lapset ovat saaneet omistajalta ja muulta henkilökunnalta erityishuomiota ja hyvää palvelua. Samoin meille on sanottu, että syöttötuolia ei ole, eikä sitä ole hankittu, mutta ei se minusta ole palvelua huonontanut. Aika harva varmaan menee sinne lapsien kanssa kuitenkaan ilta-aikaan, joten eiköhän siellä silti saa rauhassa syödä niin aikuiset kuin lapset.

  Vastaa
  • Maj 26.2.2012

   Juu, näinhän mäkin ainakin koitin kertoa :)

   Vastaa
 15. Mimmi 26.2.2012

  Voi että! Te olitte siellä sitten samaan aikaan syömässä, kun meidän polttariporukka :) Lähdettiin siitä ja katselinkin, että tutun näkösiä leluja näky kuvissa ;) 2h+k roks!

  Vastaa
  • Maj 26.2.2012

   Niin varmasti oltiinkin :)

   Vastaa
 16. Mantelileipä 26.2.2012

  2H+k on mielestäni Tampereen parhaita ravintoloita. Paikka on kauniisti sisustettu, ruoka ja palvelu on ollut aina moitteetonta ja annokset kohtuuhintaisia. Tänne täytyy taas lähiaikoina ehdottomasti suunnistaa!

  Vastaa
 17. anskusiili 26.2.2012

  Vaikka olen koko ikäni asunut Tampereella, kävin ”kaksiossa” ensimmäistä kertaa vasta viime vuonna! Olimme todella tyytyväisiä palveluun ja ruokaan, ja tykkättiin erityisesti myös ravintolan rennosta tunnelmasta. Ja tuskimpa teistä oli haittaa kenellekään, lapsettomat aikuiset voivat sitten mennä iltasaikaan ravintolaan nauttimaan omasta olostaan. : )

  Vastaa
  • Maj 26.2.2012

   Olen samaa mieltä :)

   Vastaa
 18. Sipe 26.2.2012

  Musta on pelkästään hienoa, että on olemassa ravintoloita joissa aikuiset voi ihan rauhassa ruokailla ilman, että tarvitsee suojautua ilmassa lentelevältä ruualta. Taannoin Napolissa lounastaessamme takana olevaan pöytään sattui pari kullannuppua ja voi jestas sitä huutoa ja kitinää kun yritettiin saada jälkikasvu aterioimaan sivistyneesti… Oman kokemuksen perusteella kuitenkin suurin osa tallukoista osaa käyttäytyä ihan inhimillisesti, ja olenkin viettänyt monet leppoisat hetket ravintoloissa myön lapsiperheiden kanssa. Eikös sellaisia hotellejakin ole tuolla etelässä, mihin ei lapsiperheitä huolita? Ihan yhtä okei sekin on minusta, että aikuiset pääsevät rentoutumaan sellaiselle lomalle, missä ei tarvitse lapsosia nähdäkään :D

  Vastaa
  • Maj 26.2.2012

   Nyt mun täytyy oikaista sen verran, että kyllä 2h+k hyväksyy kyllä lapset, mutta sieltä ei löydy sitä syöttötuolia. Kannattaa kuitenkin muistaa, että me kaikki (epäilemättä sinäkin) ollaan joskus oltu sellaisia pieniä ”kullannuppuja” ja ”tallukoita”…

   Vastaa
   • Sipe 26.2.2012

    Jees, vähän huonosti varmaan ilmaisin itseni, en siis sitä meinannutkaan etteikö ko. ravintolaan suvaittaisi lapsia ollenkaan saapuvaksi (: kaikille pienille niitä huonojakin hetkiä sattuu, kun pitäisi sitten osata istua ja syödä nätisti, mutta elämäähän se on!

    Vastaa
 19. norap 26.2.2012

  Mun mielestä lapset on ravintolaan tervetulleita silloin, kun osaavat käyttäytyä ainakin suhteellisen siististi ja kun vanhemmat osaavat komentaa jälkikasvuaan olemaan hiljaa tarpeen tullen. Mikään ei ole ravintolassa (huonoa ruokaa) kamalampaa, kuin kuunnella lasten äänekästä huutoa ja kyrpiintyä siitä raivostuttavasta edestakaisin ravaamisesta. Kun lapsi osaa olla suhteellisen hiljaa ja nätisti, en kuitenkaan näe mitään estettä sille, etteikö tämä saisi vanhempiensa kanssa lounastaa aivan vapaasti. Ymmärrän myös tämän vallan hyvin, että kaikki ravintolat eivät lapsia asiakkaikseen välttämättä haluaisi, eikä siitä kenenkään pitäisi herneitä nenäänsä mennä vetelemään.

  Vastaa
  • Maj 26.2.2012

   Hmm.. kaikilla on toki oikeus mielipiteisiinsä, mutta haluaisin kertoa, että aina ei voi olla sata varma, että istuuko se lapsi kiltisti hiljaa vaiko ei…

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *