Yksi pieni ja rakas suu kääntyy aina hymyyn, kun otan jomman kumman näistä paidoista esiin. ”Äiti, pupupaita tai lammaspaita” Kaikki eläinaiheiset jutut ihastuttaa tuota meidän kohta kaksivuotiasta tytöntylleröä. Paita on kivempi pukea päälle, jos siinä on söpö eläimen kuva. Vaikka toiset varmasti näkevät selkeästi, että paidassa on kuva, niin kannattaa siitä silti ylpeänä kertoa erikseen vaikkapa näin ”Katos minulla on hieno pupupaita, minu hieno paita”

Suosittelen lämpimästi toteamaan tuon edellä mainitun esimerkiksi poikaystävälle, joka ei muista kehua, eikä muutenkaan huomaa omia hienoja juttujasi. Miika ei ainakaan näe mitään eroa, vaikka tulisin kotiin sinisiksi värjätyillä hiuksilla, mutta rumista korkokengistä ja yöpaidan näköisistä topeista hän silti hoksaa aina mainita ystävällisesti. Esimerkiksi näin ”et kai ole tuo päällä lähdössä?” :D Kyllä vaan lähden!

 

Pupupaita/Zara ja lammaspaita/H&M.

 

Tarvitsen kyllä jonkun yhtä hienon ja tärkeän vaatekappaleen, kuin vaikkapa Rebekan pupupaita. Sellaisen takin tai laukun, josta voin ainakin mielessäni sanoa, että ”kato minu hieno laukku” ja hymyillä itsekseni.

 

-Maj

0 Comments

 1. SM 20.3.2012

  Voi Maj, olet ihastuttava. :) Hihittelin tuolle viimeiselle lauseelle tovin, ehkä vähän ääneenkin. Ja voi kyllä, oma poikakaverini (ja itseasiassa veljeni myös) on ihan samanlainen: jos päällä on esimerkiksi jotain ”mummomaista” tai ”pöytäliina” niin niistä saa kyllä kuulla huumorilla varustetun kommentin samantien, mutta jos on jotain uutta ja kivaa, ei sitä sitten huomatakaan. Nyt kyllä yllätyin alkuviikosta kun sutaisin hiukseni ihan vaan sivuponnarille ja poikakaveri katsoi normaalia pidempään ja sanoi että ”onpas sun hiukset kivasti”. Mistähän tuulee, kevät kenties? ;)

  Vastaa
 2. Lampas 20.3.2012

  Hieman ristiriitaista kasvattaa lapsensa tykkäämään ”söpöistä eläinten kuvista” ja sitten syöttää tälle kuitenkin näitä ”söpöjä eläimiä” kertomatta alkuperästä tms. Esim possuja, lampaita, kanoja, pupuja, lehmiä yms (ette välttämättä syötä Rebekalle näitä kaikkia, mutta varmasti ainakin joitain. Kannattaa miettiä ja ottaa asioista selvää esim googlettamalla eläinten oikeudet ja miettiä, onko söpöjen eläinten syöttäminen lapselleen niin oikein…

  Vastaa
  • Maj 20.3.2012

   Anteeks mitä? :D

   Vastaa
   • lampas 20.3.2012

    Kannattaa lukea nää: http://www.vau.fi/Hidden-pages/Lists/Frontpagenew/Lasten-lihansyonnista/ , http://www.vegaaniliitto.fi/ukk.html#B4 , http://www.vegaaniliitto.fi/vegaia/2003/kevat/lastenravitsemus.html

    Vastaa
   • sannnij 20.3.2012

    aa että mä inhoan tällästen asioiden tuputusta :D Tässä vaiheessa säälin sua ja kaikkia muita jotka kuuntelee näitä ihanan täyspäiväisiä kommentteja päivästä toiseen.

    Mun mielestä olis enemmän väärin kasvattaa lapsi syömään vaan just esim. kasvisruokaa, eikä antaa vaihtoehtoja, joista se vois ite vanhempana päättää, että mitä haluaa. Vai väittääköhän tämä lampas tarjoavansa syövänsä ja ostavansa vain KOTIMAISIA LUOMUtuotteita ja vain KASVISTA? Jos näin on, perun sanani (ainakin melkeen).

    Vastaa
    • Lampas 20.3.2012

     Kyllä itse käytän vain ei-eläinperäisiä tuotteita ja kaikki, mitä on mahdollista ostaa luomuna, ostan. Kotimaisia tuotteita tottakai myös suosin. Mielestäni on väärin päättää lapsen puolesta, että tämä syö epäeettisesti ja epäekologisesti tuottettua lihaa, maitotuotteita, broileria (vauvoja), kananmunaa (kanan kuukautiset), kalaa yms. Kasvisruokaa varten kun ketään ei tarvitse rääkätä eikä rajoittaa vapauksia tai tappaa. Lapsi voi sitten itse isompana päättää, haluaako olla osallisena kauheaan tehotuotantoon (tai luomu…) ja eläinten vapauksien riistämiseen. Ja kasvisruoka kun ei ole pelkkää salaattia, porkkanaa ja omenaa ;) Kasvissyöjäkin voi syödä niitä perinteisiä makkara-, pihvi- yms ruokia. Kuten myös makaronilaatikkoa, pizzaa, pullaa, juustokakkua ja kaikkea!

     Maj-kiva, kannattaa tulla https://www.facebook.com/events/174526042657508/ tänne tapahtumaan tutustumaan aiheeseen vaikkei aikoisikaan alkaa vegaaniksi!

     Enkä tarkoittanut kommenttejani pahalla enkä halua tuputtaa vaan ihmetellä ja tuoda uusia asioita esille! Anteeksi, jos ja kun vaikutin provosoivalta ja tuputtavalta! Musta on vaan kiva saada itselleni tärkeitä asioita ihmisten tietoisuuteen.

     Vastaa
     • mari 20.3.2012

      Me kyllä kasvatetaan kotona koko kesä söpöjä pieniä pupuja ja pistetään ne sitten syksyllä pataan. Samanlainen on pienten söpöjen possujen kohtalo. Eikä siinä ole mielestäni mitään epäeettistä.


     • einäin 21.3.2012

      Varmistit juuri, ettei ainakaan muutama ihminen todellakaan ole ryhtymässä kasvissyöjäksi. Kiitos siitä. Jos haluaa muuttaa maailmaa, on kuitenkin hyvä valita se oikea media, oikea hetki ja oikea tapa. Et onnistunut yhdessäkään näistä.


     • Maikku 21.3.2012

      Hei apua. Olipa kiva ja tyylikäs tapa kutsua tuonne teidän eventtiin. Lapset saa käyttää vaatteita, joissa on eläinten KUVIA, jos ei ole vegaani?

      Itse pyrin syömään kasvisruokaa mahdollisimman paljon ja lihat ostan riistana tai luomuna, mutta pidän kyllä pääni kiinni, jos 2-vuotias tykkää pupupaidasta.

      Pysyn kaukana teidän eventistä, vaikka muuten olisin saattanutkin saapua paikalle. ”pupupaita on murha!”

      Maj, kiitos kivasta blogista!

      Pahoittelut, että kävin täällä louskottamassa, meni luomukahvit väärään kurkkuun.


  • no juuuustiinsa 20.3.2012

   HAHAHHAHAAAAAHAAHHAHAAA! PÄIVÄN PARAS! ;D

   Vastaa
   • Neely 20.3.2012

    sanopa muuta! ai herranen aika sentään=)!!

    Vastaa
   • Lampas 21.3.2012

    Pakko vastata Maikulle tähän kun jostain syystä en sille voi vastata tohon kommenttinsa alle, että ei tuo ole ”meidän” event, en itse ole menossa enkä järjestämässä tai mitään, kunhan kutsuin muuten vaan

    Vastaa
  • Eve 20.3.2012

   Hei oikeesti haloo.. onko se suu pakko avata.. huhhuh!! ps. kauniita, söpöjä vaatteita:)

   Vastaa
  • s 20.3.2012

   Luuletko että 2v edes tajuaisi vielä kunnolla että hänen lautasellaan saattaa olla sitä söpöä possua tai lammasta? Ja vaikka tietäisi ja ymmärtäisikin, en usko sillä olevan mitään vaikutusta, Rebekka tuskin pomppais pystyyn et ”ai, no sittenhän mä kieltäydyn syömästä näitä ruokia!”..

   Toki ymmärrän, että halusit sanoa kasvisruokavalion olevan yksi vaihtoehto, mutta olis sen kyllä voinu eri tavallakin ilmaista.

   Niin, ja sanoit, että ”on väärin päättää lapsen puolesta, että tämä syö epäeettisesti ja epäekologisesti tuottettua lihaa, maitotuotteita, broileria (vauvoja), kananmunaa (kanan kuukautiset), kalaa yms”, mutta eikös se oo sitten ihan yhtälailla väärin päättää, että 2v lapsi alkaa vanhemman tahdosta kasvissyöjäksi, eikä saa kaikkia tarvittavia lihatuotteista saatavia ravintoaineita yms?

   Vastaa
   • Lampas 20.3.2012

    Hehe ai ei kasvisruoasta saa kaikkia tarvittavia lihatuotteista saatavia ravintoaineita yms :D :D Haha mitähän nämä mysteeriset lihan ravintoaineet mahtavat olla? :D Et kauheasti taida ravintoasioista tietää kun noin väität :D Ihan yhtä lailla lihansyöjilläkin voi olla ravintoainepuutoksia kuin kasvissyöjilläkin, ihan yhtä yleisiä ovat ja kasvisruoasta saa aivan kaikki samat aineet kuin lihatuotteistakin kun vaan syö täysipainoisesti kuten lihansyöjänäkin.

    Vastaa
  • Nana 20.3.2012

   Voi herranjestas mikä kommentti. :D Alapa sitten kertomaan kaksivuotiaalle eläinten oikeuksista tai että iloa tuova pupupaita ei nyt olekaan hyvä juttu, kun ”söpöjä pikku pupuja” joutuu lautaselle. Ei tuon ikäinen vielä tuollaisia asioita ymmärrä, eikä tarvitsekaan ymmärtää! Hei haloo. Ja että mielestäsi on vanhemmalta väärin päättää, mitä lapsi syö. Siis päättää mitä KAKSIVUOTIAS lapsi syö. Kai tajuat, ettei pieni lapsi ymmärrä tai tiedä, mitä pitää syödä ja kuinka paljon, jotta saa kaikki tarvittavat ravintoaineet. Eikä, tässäkään tapauksessa, vielä tarvitse tietää tai ymmärtää! Ja ennen kaikkea, pienet ja söpöt eläimet kuuluvat lapsuuteen pieninä ja söpöinä eläiminä, eivätkä minään muuna.

   Maj, sulla on ihan mahtava blogi ja vaikutat aivan älyttömän ihanalta äidiltä. Tsemppiä arkeen! :)

   Vastaa
  • P 21.3.2012

   Minkä vuoksi lapsi/lapset pitäisi opettaa kasvissyöjäksi, jos vanhemmatkaan eivät sitä ole? Yhtälailla lapsi voi sitten vanhemapana päättää onko osana ”kauheaa tehotuotantoa” syömällä lihaa. Ihmiset ovat syöneet lihaa ammoisista ajoista saakka. Minä en ainakaan pystyisi elämään pelkällä kasvisruoalla.

   Vastaa
  • Loimu 21.3.2012

   Fanaatikko, varo pääsiäispupuja, ne ovat jo liikkeellä!!

   itselle tärkeät asiat on parempii jakaa omassa lähipiirissä. Ehkäpä tulet huomaamaan, että ihmiset jotka paasaavat omia ” totuuksiaan” ovat aika raskasta seuraa pidemmän päälle.

   Annetaan lasten nauttia eläimistä niin päällä kuin ulkonakin ;)

   Vastaa
 3. Lissu 20.3.2012

  Hei!

  Ihailen kovasti kykyäsi nähdä paljon ja löytää ne kultareunat pienistä arkipäivän asioista – ja osaat vielä kirjoittaa niistä tosi kivasti. Ehkä Rebekalla on muitakin ”minu tärkeitä juttuja” kuten vaikka oma muki tai lusikka, leluja tms? Kirjottaisitko niistä joskus niin saisi samalla vinkkejä sukulaislasten lahjontaan.. Ja olisi kiva kuulla Viivin ikäisenkin tärkeistä asioista ja tavaroistakin – ehkä Viivi voisi kirjoittaa postauksen itse?!

  Vastaa
 4. möykky 20.3.2012

  Ai että mikä pupupaita! Ihan pakko saada samanlainen kummitytölle :) Sulla on aivan ihana blogi ja ihana perhe!

  Vastaa
 5. Ihania vaatteita! Juuri eläimet kiinnostaa lapsia pitkään, meilläkin isomman tytön suosikkipaidat on eläinaiheisia :-)

  Vastaa
 6. Johanna 20.3.2012

  Miehet huomaa kyllä just mitä tahtoo=) Kerran parturi käynnin jälkeen kyselin mieheltäni, että huomaako mitään uutta minussa. Mies vastasi että oisko pompula? Sinnepäin kuitenkin kun osas päätä katsoa=)

  Vastaa
  • Lennu 20.3.2012

   :D

   Mie kans kerran kävin kampaajalla, tulin kotiin ja kysyin samaa mieheltä;”huomaatko mitään uutta?” Johon mies: ”oletko sie laihtunut..? Hiusten väri muuttunut vaaleasta tummaksi.Että näin meillä:D

   Vastaa
 7. P 21.3.2012

  Heh, tuo kyllä kuulostaa erittäin tutulta ettei mies huomaa niitä kivoja uusia juttuja. Mutta jos päällä sattuu olemaan hänen mielestään se mummomainen tai värikäs paita niin siitä kyllä on huomautettava ja kysyttävä että ettet kai ole tuo päällä lähdössä ulos ;D Tänään uusissa tennareissani oli kuulemma ”typerät nauhat”, mutta mitään mukavaa palautetta en saanut kivoista kengistä. Huoh, miehet.. ;D

  Vastaa
 8. Illuusia 21.3.2012

  Voih, pupu ja lammas! <3 Tuo sanapari on meille niin tuttu, tosin hieman toisessa yhteydessä :) Omalla tyttärellä on unileluina semmoiset "unirätit", pupu ja lammas. Tosin nyt monen vuoden käytön jälkeen lammas on hylätty ja enää pupu on vain pop.

  P.S. Teidän pupu ja lammas ovat meidän mielestä myös hirmu ihania :)

  Vastaa
 9. AnniK 21.3.2012

  Pakko kysyy, että olitko eilen (tiistaina) ideaparkissa.. Ihan sun näkösen näin siellä :D

  Vastaa
 10. Paula 21.3.2012

  Ihanat söpikset paidat! voisin ottaa itellekki tollaset! :D Oon huomannu myös meijän lapsilla et eläimet on in. koirapaita (4v) ja heppapaita(7v) ! ja taskut on toinen juttu mistä pienimmät on innoissaan. 3v ei suostu käyttään hametta jos siinä ei o taskuja. hih.

  Vastaa
 11. HeidiH 21.3.2012

  Ihanat paidat! Osaatko sanoa onko lammaspaita H&M:n pienten puolta? Me tarvittais jo kokoa 98cm.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *