Kesä on tulossa, vaikkei siltä aina näytäkään. Viime kesänä yhden lapsen kanssa päästiin vielä helpolla pyöräilemään, lapsi istuimeen ”jopon” perään, itselle reppu selkään ja menoksi.  Nyt lapsia on kaksi ja tavaraa myös kaksinverroin. Sellainen lastenkuljetusväline johon mahtuisi lasten lisäksi myös esimerkiksi rantavarusteet tai kauppakassit olisi nyt paikallaan. Kesäisin pyöräily on mukavaa, sillä pääsee kulkemaan pitkiäkin matkoja helposti.  Ollaan nähty Tampereenkin katukuvassa erilaisia versioita lastenkuljetusvälineistä. Hetken nettiä selailtuani alkoi näyttää siltä, että valinnanvaraa on enemmänkin…

Cargo bike, laatikkopyörä

Yksi vaihtoehto on laatikkopyörä jossa on ”kiinteä” kuljetuslaatikko tai pussukka lapselle, vai miksi tuota nyt voisi sanoa?

Toinen versio taas on perinteisempi peräkärry. Ehkä kuitenkin sellainen jossa lapsen näkee koko ajan voisi olla turvallisempi?

Näissä ”fillareissa” taitaa vain mielikuvitus olla rajana. Melko monennäköistä menopeliä näyttää olevan tarjolla.

Omistaako kukaan mitään edellä mainituista? Onko kokemuksia? Mikä menopeli olisi paras? Tuollaisella kolmipyöräisellä voisi kuvitella polkevansa myös talvella, ei ainakaan kaadu helposti. Tosiaan onko kellään kokemuksia? Tampereen katukuvassa ollaan nähty peräkärrymallia sekä kolmipyöräistä laatikkomallia joskus, mutta ei kovinkaan usein, eivät taida olla Suomessa kovassa huudossa, eipä niitä ainakaan myynnissä ole näkynyt.

Christiania bikes, cargo bike, laatikkopyörä

Tämä Christianiabikesin kolmipyöräinen Light Model -laatikkopyörä on meidän suosikki. Näyttää ainakin laadukkaalta ja hienolta. Lapset ja mukana olevat tavarat mahtuvat helposti laatikkoon ja ovat koko ajan näkösällä.

Pyöräilykelejä odotellessa :)

0 Comments

 1. S 8.3.2013

  Kotiuduin alkuviikosta Kööpenhaminasta ja siellä tuli kyllä jatkuvasti vastaan tuollaisia kolmipyöräisiä laatikollisia pyöriä, näyttivät kyllä vakailta ja käteviltä :)

  Vastaa
  • Maj 9.3.2013

   Joo, Kööpenhaminassahan on pyöräilykulttuuria. Kaikki kulkevat fillareilla :)

   Vastaa
 2. Maiju 8.3.2013

  Meillä on tuo perinteinen peräkärry ja ollaan kovasti tykätty. Ei mitenkään mahdottoman raskas vetää, tosin viime kesänä kyydissä oli vasta yksi lapsi, toinen matkusti masussa. :) Hyviä puolia tuossa on erillinen tavaratila, ostoskassin saa siis lapsosilta jemmaan. Ja sadesuoja (ja ötökkäverkko) on kans kiva, suojaa hyvin myös tuulelta ja viimalta -> pidentää käyttöikää myös viileisiin syyssäihin.

  Mä miettisin noissa malleissa, missä kuljetussysteemi on ns. kiinteä, että miten helposti satulan korkeutta saa säädettyä. Jos siis molemmat vanhemmat (kummit ja mummitkin tietty) käyttää pyörää ja on kovin erimittaisia.

  Vastaa
  • Maj 9.3.2013

   Hyviä pointteja :)

   Vastaa
 3. Mamma80 8.3.2013

  Itse haaveilen tästä

  http://www.babyjogger.fi/tuotteet.html#pod

  Noista saa peräkärryn lisäksi rattaat/juoksurattaat. Eli olisivat aika monipuoliset :) (myös ns. perillä)

  Vastaa
  • Maj 9.3.2013

   Taas yksi vaihtoehto lisää :) kiitos vinkistä!

   Vastaa
 4. Juuli 8.3.2013

  Kokemuksia on peräkärry mallisista kärryistä. Ite oon kyllä tykänny. Ei oo erikseen kaksostenrattaita oo tarttenu, kun on tuo. Kevyitä on ainaki työnnellä.

  Vastaa
 5. kalamuija 9.3.2013

  Kokemusta ei ole, mutta täällä Norjassa näkee paljon noita peräkärryjä:) siellä lapset nukkua retkottaa kun vanhemmat sotkee eteenpäin:)

  Vastaa
 6. Roxy=) 9.3.2013

  Me hankittiin viime kesänä tuo peräkärry, merkki on Croozer ja tyytyväisiä ollaan oltu. Tuossa tulee mukana myös kaksi vaihdettavaa eturengasta. Toinen isompi eturengas on semmonen, että niistä saa muokattua juoksurattaat ja pienempi kääntyvä rengas jotta niistä saa kaupunkirattaat. Me on myös paljon käyty juoksemassa noilla. Nuo on hinta-laatu auhteeltaan hyvät. Me tilattiin ne Hollannista ja hintaa oli muistaakseni n. 400 €.

  Kaverilla on ollu tuommonen laatikkomalli ja hän tykänny siitä tosi paljon. Ainoastaan Se on vissiin vähän kömpelömpi ajaa kuin perus pyörä ja hinta on usein noissa laatikkomalleissa aikamoinen. Niitä on kyllä sitten välillä näkyny myynnissä käytettynä edullisemmin.

  Vastaa
  • Maj 9.3.2013

   Tämä Croozer näyttää toimivalta. Mistä tilasitte? Hintaeroa tosiaan taitaaa olla melkoisesti laatikkomallilla ja perävaunulla…

   Vastaa
   • Roxy=) 10.3.2013

    Tilattiin täältä: http://net-shop.nl/

    Tais mennä joku 1-2 vkoa ku ne tuli. Ihan tarkasti nyt en enää muista.

    Huomasin, että olit tavaratilajuttuja miettiny tuossa myöhemmin. Croozereissa on siinä takana semmonen tavaratila. Sinne mahtuu kyllä ihan hyvin tavaraa. Esim. 2 täyttä ruokakaupan kassia. Ollaan käyty nimittäin kaupassa niillä. Ainut mikä on hankala, että ne on sen verran leveät, että kannattaa varmistaa, että pääsee myös kassojen läpi mm. varashälyyttimistä niiden kanssa. Me asioidaan läheisessä Lidl:ssä usein ja siellä on yks kassaväli josta nuo kärryt mahtuu. =)

    Mutta siis tosiaan hyvin niihin mahtuu kampetta mukaan. Ja jos nyt sattuisitte vielä kolmannen lapsen tekemään niin niihin on saatavissa semmonen ihan pienelle vauvalle tarkoitettu lisäistuin joka asennetaan siihen normaali istuimen päälle.

    Ja juostessa ne kärryt on kevyet työntää kun renkaat on sen verran isot ja kapeat, että ne pyörii tosi hyvin. Melkeen karkaa kärryt käsistä. =)

    Vastaa
 7. Sikke 9.3.2013

  Viime kesänä näin Turussa muutaman kerran ”hippiperheen” kulkevan laatikkopyörällä. Näytti tosi kätevältä ja lapset hihkuivat. Valitettavasti mun kohdalla into laantui, kun tutkin netistä noiden hintoja ja totesin liian kalliiksi. Meillä kun on kuitenkin auto, joka on aikamoinen menoerä.

  Vastaa
 8. Uisi 9.3.2013

  Hei :) En ole koskaan ennen kommentoinut, mutta nyt ajattelin että jos vaikka kommentistani olisi jotain hyötyä. Täällä Amsterdamissa ja ylipäätään Hollannissa pyöräilykulttuuri on erilainen kuin siellä Suomessa. Täällä kuljetaan pyörällä satoi tai paistoi, ja oli lapsia yksi tai neljä. Meillä on tuollainen laatikkopyörä, joka on ihan paras. Lapsia on kaksi, alle kuusivuotiaita ja heille on omat turvavyöt tuossa laatikossa, jossa on siis penkki. Jalkatilaan mahtuu hurjasti tavaraa. Täällä myydään myös vauvojen turvakaukaloihin adaptereita, että sen saa tuohon laatikkoon tukevasti kiinni :D Meillä on Johnny Locon kolmipyöräinen laatikkopyörä, jonka ulkonäöstä ehkä teidänkin perheen esteetikot voisivat pitää ;) Meillä on siinä vielä ”kuomu” jossa on ikkunat, jos tuulee tai sataa, se on aivan ehdoton varuste, että lapset pysyvät kuivina. Ja vaihteet kannattaa olla myös, ehkä kaikissa onkin. Meillä on seitsemän, ja vähemmälläkin pärjäisi. Meidän pyörässä satulan korkeus vaihtuu kuusiokoloavaimella, jonka voi pitää vaikka pyörän mukana jossain pussukassa, jos ei sitä sisältä aina muista ottaa mukaan. Täälläkin oli jopa talvi tänävuonna, ja luntakin välillä reilusti, ja laatikkopyörällä eli lasten suussa ”bakfiitsillä” pääsi menenmään turvallisesti. Suosittelen siis kovasti laatikkomallia, merkkikohtaisia eroja on varmasti, mutta kolme rengasta tuntuu meillä ainakin parhaalta (voi pysähtyä, ilman sitä akrobatiaa, mitä selän takana olevan turvaistuimen kanssa välillä kokee tavallisella kaksirenkaisella, varsinkin jos siellä roikkuu kolmevuotias ”apina”) Mukavaa viikonloppua :)

  http://shop.johnny-loco.com/collection/cruisers/mpb.html

  Vastaa
  • Maj 9.3.2013

   Siis nää on mahtavat! Tosiaan kolme rengasta voisi olla hyvä, ja lisävarusteitakin tarjolla tarpeen mukaan :) Melko hintavat kylläkin. Kiitos vinkistä :)

   Vastaa
  • Reetta 10.3.2013

   Tämähän on jopa kaunis! :) Tän mä ottaisin, jos olisi tarvetta (=lapsia :D).

   Vastaa
 9. heini 9.3.2013

  Kokemusta ei ole, mutta olen haaveillut kärristä pari kesää jo. Edelleen haaveilen, kun hinnat on niin kovia. Mulla ei ole ajokorttia ja kärrin avulla pääsisi melkeinpä mihin vaan kahden lapsen kanssa. Meillä tarvis mallin, johon saa vauvan istuimen tai muun vastaavan kiinni. Niitäkin löytyy. Muunnettavuus rattaiksi on ehdoton plussa mun mielestä, samoin riittävän suuri tavaratila. Oissa kiva, jos eri malleja sais vaikka viikon verran testailla arkikäytössä niin se omiin käyttötarkoituksiin sopivin löytyisi helpommin :)

  Vastaa
 10. Jaana 9.3.2013

  Kampin Anttilassa näytti urheilupuolella olevan puoleen hintaan hinnoiteltuna tuollainen pyörän perään kiinnitettävä lastenkuljetuskärry:)

  Vastaa
 11. Tanja 9.3.2013

  Meillä kokemusta ihan perus peräkärrystä, hyvälaatusesta sellasesta. Kevyt ja helppo vetää, muksut tais sillon olla 3 ja 1v. Sillon ei vielä ollu noita, joista saa rattaat,nyt ottasin ehdottomasti sellaset! Mutta siis nuo Uisin linkittämät, WAU! Aivan mahtavat, mut kiva hinta myös. :/

  Vastaa
  • Uisi 11.3.2013

   Kallishan tuo pyörä on, mutta meillä ei ole autoa, joten tuo on korvaamaton kulkupeli. Ja kun täällä Hollannissa sitä voi käyttää ympäri vuoden ja vuosikausia, niin ei hinta enää niin hirvittänyt :)

   Vastaa
 12. M 9.3.2013

  Asun Sveitsissä ja täällä näkyy peräkärry malleja todella joten itsekin ehkä kuitenkin kallistuihin sellaiseen malliin. :)

  Vastaa
 13. Leija Tupala 9.3.2013

  Tuo koppapyörä näyttää kyllä minustakin turvallisimmalta =) ja ehkä jopa tyylikkäimmältä.. hehe

  Vastaa
 14. saara 9.3.2013

  Kummitätini tyttärellä on juurikin tuollainen alimmassa kuvassa näkyvä fillari, ja toimii kuulemma loistokkaasti kolmen lapsenkin äiteellä! Tosin he asuvta Amsterdamissa, joka on kohtalaisen tasaista maastoa?

  Vastaa
 15. Anni 9.3.2013

  Noita laatikkopyöriä on myös sähkökäyttöisiä/avusteisia. Ystäväni tilasivat sellaisen Hollannista. Hintaa menopelille toki tulee, mutta yhdistelmä kaksi lasta ja ostokset voi olla jo melko painavakin :).

  Peräkärrymalleista halvemmista (esim Biltemakin myy) olen kuullut että lasten asento niissä kypärä päässä voi olla hieman hankala. Painorajatkin kannattaa ottaa huomioon sekä se, missä aikoo peräkärryä/laatikkopyörää säilyttää. Halvimmat peräkärryt eivät mene kasaan, joten ovat melko isot säilytettävät. Ulkosäilytyksessä taas voivat homehtua. Kalliimmat peräkärrymallit ovat myös kevyempiä vetää ja menevät kasaan säilytystä varten. Sekin kannattaa miettiä, onko kärryä tarkoitus vetää vain yhdellä vai useammalla pyörällä ja kuinka helposti kärryn vaihtaminen toisen pyörän perään onnistuu.

  Vastaa
  • Maj 9.3.2013

   Kiitos vinkeistä. Tosiaan halvin malli ei ehkä ole yleensä hyvä ostos, mutta pidetään kuitenkin

   pyörä pyöränä ja poljetaan itse ilman moottoria ;)

   Vastaa
 16. E 9.3.2013

  Meillä Croozer kid for 2 peräkärry, joka toimii myös juoksuvaunuina. Erittäin käytännölliset kun voi valita kulloisenkin päivän tarpeen mukaan miten käytää eli pyörän perävaununa vai juoksurattaina. Näillä olen hoitanu2 lapsen kuljetukset sekä juosten että pyöräillen. Tavaratilaan mahtuu 2 täyttä kauppakassia.

  Vastaa
 17. E 9.3.2013

  ps. nää on paljon tukevammat ja jämäkämmät kun noi bilteman jne. mallit, joka sulla kuvassa 2.

  Vastaa
 18. E 9.3.2013

  pss.Christianiabikesin pyörä on hieno, lapset laitetaan sinne turvavöihin? Meidän vilkas poika ainakin kiipeilisi. Peräkärryissä on turvavyöt ja kypärät pitää olla päässä pyörän perässä vedettäessä.

  Vastaa
  • Maj 9.3.2013

   Croozer vs. laatikkopyörä (Christianiabikes tai Johnny Loco), täytyy miettiä mihin käyttöön tulevat, juoksumahdollisuus plussaa, toisaalta laatikkoon mahtuu kaikki tavarat helposti ja se on tukeva. Tosin hintahan on kova, etenkin ”laatikkomalleissa”…

   Vastaa
 19. Henna 9.3.2013

  Itse omistan croozerin peräkärryn. Hyväksi todettu, ympärivuotisessa käytössä päivittäin. kätevä ku lapsen saa suojaan sateelta, viimalta ja pakkaselta. Ja vaunuina todella kevyet käyttää, juoksuunki siis sopivat.

  Vastaa
 20. AK 9.3.2013

  Mä vaan mietin, että kuinka turvallinen tollanen laatikko malli on :S onko niissä turvavöitä? Siä kovalla pohjallako lapset vaan istuu? Ei välttämättä oo kovin mukavaa jos ylitetään rotvalleja tai tiessä kuoppia…

  Vastaa
 21. Iira 9.3.2013

  Suosittelen peräkärryä muunneltavuuden takia. Meillä on Chariotit ja niihin juoksupyörä ja sukset. Hintavat ovat, mutta korvaavat meillä kakkosauton, eikä ole ylläpitokustannuksia tai no, ehkä isimies syö vähän ennemmän pullaa ;)

  Vastaa
 22. Anna 9.3.2013

  En tiedä oletko nettiä selatessasi törmännyt tähän sivustoon, mutta tätä kautta saa tilattua laatikkopyörän :)

  http://pakkiratas.fi/index.html

  Vastaa
 23. Suvi 10.3.2013

  Pitäisikö noilla laatikkopyörillä ajaa sitten koko ajan ajotiellä, vaikka tarjolla olisi pyöräilytiekin. Mietin vaan, kun ovat aika leveitä. Koetaanko ne sitten liikenteessä hankaliksi. Ovatko kuinka jäykkiä liikkumaan, yms.

  Vastaa
 24. Sonja 10.3.2013

  Jossain vaiheessa huuto.netissä eräs myyjä myi noita peräkärry mallisia uutena, saksasta ne tuli mutta oli ihan suomalainen myyjä. :) ja tehomyyjä vai millä nimellä se sielä on..

  Vastaa
 25. E 10.3.2013

  Maksettiin noin 500 croozereista, en pidä pahana kun aattelee että voi käyttää peräkärrynä tai juoksurattaina. Ostettiin lisäosana vauvan kuljetusalusta siihen myös, kun toinen oli vielä niin pieni (1kk) ja hyvin toimi.

  Vastaa
 26. Pauli 11.3.2013

  Hei,

  Kaikkiin kysymyksiin löytyy todennäköisesti vastaus http://www.tavarafillari.fi -sivuilta. Kannattaa käydä katsomassa. Pääkaupunkiseudulta löytyy myös näihin pyöriin erikoistuneita liikkeitä, kuten esimerkiksi Liikkuva Laatikko.

  Vastaa
 27. Mama loves heels 11.3.2013

  Perheemme asuu Saksassa ja täällä asuessamme olemme ostaneet kaksosillemme Croozer merkkisen pyöräkärryn. Aivan loistava vehje! Sen ansiosta tulee pyöräiltyä paljon. Lapset viihtyvät kärryssä lelujen ja kirjan kanssa. Katselevat maisemia ja vilkuttelevat ihmisille. ;) Kunnon turvavyöt, kosteuttapitävä pinta + sadesuoja erikseen. Takaosassa on paljon tilaa kauppakasseille. Kärryssä on myös korkeavartinen neonvärinen viiri, että varmasti liikenteessä huomataan. Suosittelen lämpimästi. (Kärryyn voi vaihtaa myös isomman renkaan, jos harrastaa juoksua rattaillen. Me ollaan käytetty sitä ihan vaan normirattailuun, isojen pyörien ansiosta näppärämpi kuin sateenvarjorattaat.)

  Vastaa
 28. aisa 12.3.2013

  Moikka.

  Meillä on ollut kohta 6-vuotta käytössä pyörän ”peräkärry”. Ei mikään hieno todellakaan :D mutta asiaansa hoitanut! Ollaan tykkätty, sitä on helppo vaihdella oman ja miehen pyörän välillä. Jos olen vienyt lapsen kerhoon, olen saattanut jättää kärryn parkkiin ja jatkaa matkaa ilman kärryä. Kärryyn kun mahtuu kaks lasta + ruoat ja pyöräntakaralta löytyy vielä istuin, pääsee mamma vauhtiin ku kolmea lasta vetää kaupasta kotiin/tai yleensäkkin puistoon :) (Matkalla hikeä vääntäen lupaan taas itselleni, että seuraavalla kerralla meen kyllä autolla).

  p.s niitä hää juttuja ootellessa :)

  Vastaa
 29. hanna 13.3.2013

  Meilla ollut perakarrymalli ja ehdottomasti toimiva suomessa. Tarkeinta on turvallisuus ja saada lapset suojaan sateelta ja otokoilta. Lisaksi juuri perakarryn saa parkkiin esim. paivakodille ja jatkaa omalla pyoralla matkaa tyopaikalle. Sanoisin, kaytannollisyys ennen kaikkea eika hyvannakoisyys.

  Vastaa
 30. Salla Makkonen 13.8.2013

  Tuollaset näyttää kyllä hienoilta missä kärry on edessä. Meillä on kohta jo pari vuotta ollut tuollainen pyörän perään kiinnitettävä, mutta se kirkas muovinen sadesuoja oli kyllä tosi huono, meni rikki heti pakkasilla. Ompelin just äskettäin itse uuden suojan siihen.

  Vastaa
 31. Lehto 24.11.2014

  Älkää hyvät ketjun lukijat ostako pakkiratas -sivustolta! Halppislaatikkopyöristä ei ole kuin riesaa – – – voitte tarksitaa keltä tahansa alan harrastajalta tai netissä. Tai on jossain: välimeren ilmastosta löytyy muutama tyytyväinenkin käyttäjä, kun ruoste ei syö eikä kosteutta näy.. Parhaan valikoiman löytää Suomessa tuolta yllä mainitulta tavarafillari.fi -sivulta. Jostakin saa halvemmallakin (www.muksumukaan.fi ainakin kauppaa jotakin laatikkomallia ja Chariotia Croozeria halvalla, mutta valikoima ei näytä kovin laajalta) mutta tuolla on ainakin kunnon valikoima ja vaihtoehtoja.

  Vastaa
 32. Pike 6.2.2015

  LAINAUS: Älkää hyvät ketjun lukijat ostako pakkiratas -sivustolta! Halppislaatikkopyöristä ei ole kuin riesaa – – – voitte tarksitaa keltä tahansa alan harrastajalta tai netissä. Tai on jossain: välimeren ilmastosta löytyy muutama tyytyväinenkin käyttäjä, kun ruoste ei syö eikä kosteutta näy.. Parhaan valikoiman löytää Suomessa tuolta yllä mainitulta tavarafillari.fi -sivulta. Jostakin saa halvemmallakin (www.muksumukaan.fi ainakin kauppaa jotakin laatikkomallia ja Chariotia Croozeria halvalla, mutta valikoima ei näytä kovin laajalta) mutta tuolla on ainakin kunnon valikoima ja vaihtoehtoja.

  EN TIEDÄ NOISTA MUISTA, MUTTA ÄLKÄÄ SORTUKO HALPPISLAATIKKOPYÖRÄÄN KUTEN PAKKIRATAS-MALLIIN!!! KOKEMUKSIA LÖYTYY MONELTA..

  Vastaa
 33. Mihin käyttöön? 10.3.2015

  Nojoo, tuo halppispyöräjuttu on kyllä totta. Ja Babboeasta on ihan hyviä kokemuksia, mutta kun Suomessa hintaerot on pienet, en itse lähtisi tilaamaan jonkun http://www.muksumukaan.fi:n ainokaista – vaikkakin ehkä perusteltua – mallia, vaan marssisin http://www.tavarapyora-asiantuntija.fi :n luokse ja kokeilisin montaa menijää.. Nyrkkisääntö on vissiin, että kolmipyöräisellä matkavauhti on HYVIN rauhallinen, kaksipyöräisellä laatikkopyörällä pääsee jo paremmin normipyöräilyvauhtiin. Jos on mäkiä – on oltava sähköpyörä.

  Jos ei ole valmis panostamaan niin paljon, niin tuo Mama loves Heelsin ja Piken suosittama Croozer on ihan jees vaihtoehto, mutta Chariot tai Nordic Cap vielä parempi (ja kalliimpi)… ja mahtuu paremmin ovista..

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *