Microsoft 8-taloon asteli perjantai aamuna lisäkseni kolme upeaa bloggaajaa, Alexa, Laura ja Nadja. Bloggajien lisäksi taloon pääsi neljä yleisöhaun läpikäynyttä kuluttajaa, ihanat Mari, Sanna, Laura ja Karoliina eli tiedossa oli päivä täynnä mimmienergiaa. Aamumme 8-talossa alkoi herkullisella ja kattavalla aamiaisella, jonka jälkeen pääsimme tutustumaan itse laitteisiin. Päivän tarkoitus oli pitää hauskaa ja osallistua erilaisiin haasteisiin, joissa hyödynnettiin modernia teknologiaa. Michael Monroe oli jättänyt meille videotervehdyksen, missä hän kehotti meitä ottamaan kaiken ilon ja hyödyn laitteista ja se me totisesti tehtiinkin ;)

 

1

Edellinen puhelimeni Nokia Lumia 800 vaihtui Lumia 920 -malliin ja sain elämäni ensimmäisen tabletin tai oikeammin hybridin, HP:n Envy X2:sen. Laitteesta saa ”kosketusnäytön” siis irti, jolloin se on tabletti, mutta pitämällä näppiksen kiinni laitteessa saa kirjoitettu nopeammin ja voin hyödyntää sitä näppärästi bloggaamisessa. Me kaikki 8 tyttöä saimme itsellemme uudet laitteet.

 

 

2 3 4 5

Tutustumassa laitteisiin mukavasti sohvalla istuskellen.

Saimme vähän opetusta miten koneesta ja Windows kasista, kuulimme miten saa hyödyn irti parhaiten esimerkiksi OneNoten avulla ja kuinka kätevästi SkyDrive toimii, lukuisia sovelluksia unohtamatta. Kun kaikki olivat saaneet vaihdettua laitteidensa taustakuvat vaaleanpunaisiksi/keltaisiksi ja oppineet käyttämään niitä, oli aika siirtyä ensimmäiseen haasteeseen.

 

6

Ensimmäinen haaste oli Xbox treenihetki, kuntoilua omassa ”olohuoneessa”. Kävimme vaihtamassa verkkarit jalkaan ja valmistauduimme hikoilemaan. Niken treenipeli oli oikeasti todella tehokas, verrattuna vaikkapa aikaisemmin kokeilemaani tanssipeleihin ym. Personal trainer Ride Mikkola oli itse testannut Niken peliä useamman kuukauden, joten tuloksista vakuuttuneena hän pystyi lämpimästi suosittelemaan sitä meillekin.

 

7

Alkulämpöjen jälkeen halusin kokeilla ”seinien väistelyä”, aikamoista himacrossfittiä ;)

 

8

Seuraavan haasteen meille heitti ammattilaisvalokuvaaja Jere Hietala. Meidät jaettiin pareihin ja tehtävänämme oli kuvata kaksi kuvaa uusilla Lumioillamme, joista toisessa käytimme Elävä kuva-sovellusta. Haasteen aiheena oli ”elämän pieniä iloja”. Minä ja kuvankaunis Sanna lähdimme ensimmäisenä ulos hakemaan inspiraatiota.

 

11

Jere kävi kuvat läpi kaikkien parejen kanssa ja antoi siinä samalla vinkkejä kuvaukseen. Jere painotti, että tärkeintä ei ole ammattimaiset välineet, vaan kuvauksen laatua saa parannettua pienillä jutuilla.

 

14 17 12

Jee, meidän tiimillä oli paras still-kuva, go Tampere! Se on tuo vasemman puolimmainen puhelin, kuvassamme on kaksi tyyppiä halaamassa.

 

 

15

Painoimme Jeren loistavat vinkit mieliimme ja minä ainakin sain lisää ideoita blogikuviini, kiitos siitä. Sitten olikin aika siirtyä päivän viimeiseen ja mielestäni pelottavimpaan haasteeseen, jossa meitä luotsasi hyväntuulinen superkokki Meri-TuuliLindström. Meri-Tuuli (taustalla) hääräili keittiössä alkupalojen kanssa meidän ollessa vielä valokuvauksen kimpussa.

 

9

Pian selvisi, että meidän tulee loihtia illallinen kahdelletoista hengelle, ihan alusta loppuun itse, apua! Kokkaaminen onkin vähän toisella tapaa haastavampi juttu mulle kuin valokuvaus, te blogia pitkään seuraanneet sen varmaan muistittekin.

Aluksi Meri-Tuuli esitteli itsensä, kertoi vähän työstään kokkina ja avasi meille vähän miten hän itse hyödyntää Surface-laitettaan kokkailussa. Uskomatonta, kuinka paljon teknologiaa voi hyödyntää kokkauksessa, yksinkertainen sovellus jossa on ”munakelloja” saatta olla tuikitarpeellinen kun hellalla porisee monta kattilaa. Jaoimme porukan taas kahden hengen ryhmiin ja tällä kertaa sain parikseni supersuloisen Lauran. Onneksi meidän ryhmä pääsi vastaamaan ruokajuomista, drinkeistä, musiikista ja kattauksesta.

10

Etsimme netistä kivoja drinkkejä, laskimme määrät, kirjasimme kauppalistamme ylös OneNoteen ja lähdimme ostoksille.

 

16   19 20

Onneksi muut olivat enemmän ruuanlaittotaitoisia kuin minä. Sain loistavia vinkkejä ja ideoita kotiäidin ruuanlaittoon huippukokiltamme Meri-Tuulilta, mutta pakko myös kehaista muita tyttöjä, sillä aikamoisia huippukokkeja hekin olivat.

 

18

Loppuillasta oli tungosta keittiössä, kun me kaikki yhdeksän naista hääräsimme ruokien, astioiden ym. kanssa.

 

21

Laura mietiskelemässä soittolistaa ja Karoliina jauhojen kanssa!

 

22 23

Ihanan värinen mm.. juttu? Raitajuuresta(muistaakseni) tai paremminkin mun mielestä taikajuuresta taiottiin ranskalaisia.

 

25

Maj ja Bellinit.

 

26 27 28

Neljän tunnin häärilyn jälkeen ruoka oli valmista ja pöytä katettu. Pääruuasta ei ole yhtään kuvaa, olin varmaan jo niin nälkäinen, etten ehtinyt kuvailemaan!

 

29 30

Lopuksi me Lauran kanssa vielä kyhäsimme kokoon Surface-drinkit, jäähilettä ja paljon mansikoita, nam!

 

31 32 33

Iltamme ei loppunutkaan illalliseen, vaan saimme neuvon mennä vaihtamaan vaatetta… Hetkisen kuluttua musta minibussi odotteli pihalla ja pian meille selvisi, että olemme matkalla Heli Kajon yksityiskeikalle. Mikä upea lopetus ihanalle päivälle, liikutuin ihan kyyneliin.

Oli upeaa tutustua teihin 8-talon tytöt, toivottavasti törmäillään joskus vielä. Kiitos kollegat, olitte upeita. Olimme etuoikeuttettuja kuin saimme vinkkejä myös oman alansa superammattilaisilta, Meri-Tuulilta, Jereltä ja Kideltä. Halaus myös Microsoftin porukalle, ilman teitä tämä ei olisi ollut mahdollista.

Sain paljon uusia ideoita niin töihini kuin vapaa-aikaani ja olen rakastunut uusiin laitteisiini, itseasiassa niin on vähän muutkin tässä perheessä ;) 8-talon blogissa ja Microsoftin facebook-sivuilla lisää juttua aiheesta. Käykää ihmeessä myös katsomassa muiden bloggajien ajatuksia päivästämme :)

-Maj

 

0 Comments

 1. SM 15.4.2013

  Olipas toiminnantäyteinen päivä :) Aika kiva kyllä, tosi monipuolinen ohjelma ja Microsoftin laitteet toki hyvin edustettuina :) Tälläisiä ”teemapäiviä” varmaan saisi olla enemmänkin!

  Vastaa
  • Maj 15.4.2013

   Kyllä, ainakin mun puolesta :)

   Vastaa
 2. päivi 15.4.2013

  Huh, ette helpolla päässy, olipa ohjelmaa. Kuvista välittyy hyvä meno.

  Vastaa
  • Maj 15.4.2013

   Haha, ei niin :D Ei vaan… Vaikka päivä olikin aika tiivis niin kaikki haasteet olivat kivoja ja mielenkiintoisia :)

   Vastaa
 3. Milla 15.4.2013

  Olipas monipuolisen ja mukavan näköinen päivä :D olispas ollut kiva olla mukana!!

  Vastaa
  • Maj 15.4.2013

   Aaaw, se oli :)

   Vastaa
 4. Nymfimaatti 15.4.2013

  Ärr, olisin niin halunnu päästä tonne mukaan!

  http://www.nymfimaatti.blogspot.fi

  Vastaa
 5. :) 15.4.2013

  Mistä toi sun ihana pinkki paita oikeen on? :)

  Vastaa
  • Maj 15.4.2013

   Se on muuten neonoranssi! Paita on ostettu Vero Modasta :)

   Vastaa
 6. Sannu 15.4.2013

  Kiitos Maj ihanasta päivästä! :) Oli mahtavaa, GO TAMPERE!!

  Vastaa
 7. Jenni 15.4.2013

  Moikka Maj! Oon seuraillut sun kirjoittelua jo pidemmän aikaa! Tsemppiä elämään sekä pidä asenteesi elämään tuollaisena ja pidä leuka pystyssä! Ainiin, haluaisin kysyä että onko tämä tumma tukkainen farkkupaitainen tyttö Sanna? Koska jos on, olen ihan varma että hän on kotikaupungistani Seinäjoelta kotoisin.ü Jos ei niin Seinäjoen Sannalla on sitten kaksoisolento. Hah! Mukavaa kevättä ja oikein ihanaa kesää! (:

  Vastaa
 8. Katerina Alezandra 16.4.2013

  Vau mitä kuvia ja kuulostaa hauskalta! :)

  http://katerinaalezandra.blogspot.fi

  Vastaa
 9. Laura 16.4.2013

  Poskilihakset kramppaa, kun luen tätä ja katselen näitä kuvia. :D Oli kyllä kertakaikkisen mahtava päivä!

  Kiitos Maj, olet ihanainen <3

  Vastaa
 10. Johanna 23.4.2013

  Pakko kysyä mistä superhieno rannekorusi on? Mikä näkyy hyvin yhdessä kuvassa. :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *