Olen pari vuotta sitten kirjoittanut pienen jutun Taaperon kanssa lomalle? jossa kerron omia kokemuksiani ja vinkkejä lasten kanssa reissaaville. Mikään ei ole tuosta muuttunut, paitsi että meillä oli nyt tuplasti lapsia ja yli kolminkertainen määrä aikuisia. Meillä ei ollut pientäkään murheen aihetta, eikä juuri stressiäkään matkoista tai niiden kulusta, kun lentoaikakin oli vain noin nelisen tuntia. Me pyydettiin vierekkäisiä paikkoja, joten Samuel sai pomppia seitsemässä sylissä, eikä siten ehtinyt kyllästyä :D

Ajankuluksi nappailin kuvia Helsingin lentokentällä ja niitä katsellessani muistin taas kuinka onnekaita me olemmekaan. On liikuttavaa, että pienillämme on niin paljon läheisiä, rakastavia aikuisia ympärillä jotka välittävät heistä kun omistaan <3 Parempia sisaruksia tai vanhempia en voisi ikipäivänä kuvitellakaan :”)

 

fly4

Samuel matkusti rennosti Gugguun lahjoittamissa collegeissa.

 

fly1

Siskoni mun.

 

fly2

Pepen ja Reben Vanssit. Oikeastaan Miika oli ostanut Samuelille hiukan kasvunvaraa noihin kenkiin…

 

fly3

Suurin hitti oli Viivi-siskolta peritty pieni vaaleanpunainen vedettävä matkalaukku. Laukku sisälsi vaihtovaatteet ja leluja, sitä ei missään vaiheessa hylätty tai unohdettu mihinkään, sillä laukku oli Rebelle ihan supertärkeä juttu!

 

fly5

Pikkuveikka.

 

fly6 fly8

<3

 

fly7   fly11 fly12

Meidän porukan naiset!

 

fly13 fly14 fly15

Koneessa uusi Microsoft 8 -talosta saatu HP:n hybridini oli tosi kätevä, sillä katseltiin piirrettyjä, pelattiin flipperiä ja taiteiltiin piirroksia. Näppiksen saa helposti irrotettua ja laite muuttuu tabletiksi.

 

fly16 fly17

Siskoni mies rentouttavassa hieronnassa Samuelin osaavissa käsissä. Intialaista päähierontaa korkealla pilvien yläpuolella, melko luksusta vai mitä?

 

Samppa otti noin tunnin unet meno- ja paluumatkalla ja taisi Rebekkakin torkahtaa. Leluja ei kauheesti tarvittu, mutta sen sijaan vaihtohousut kaivettiin kassista kun vesipullon sisältö kaatui päälle. Matka lasten kanssa voi mennä hyvin, huonosti tai siltä väliltä, mutta ei se stressaamalla parane. Ja ainahan lennon jälkeen väsyttää, vaikka meillä olikin maailman iisein lento tuolla porukalla. Kysykää vaan jos jotain juolahtaa mieleen?

 

-Maj

0 Comments

 1. Piia 21.5.2013

  Tosi mielenkiinnolla olen lukenut teidän matkakokemuksia, me ollaan heinäkuussa lähdössä lomalle eka kertaa kahden lapsen kanssa (ihan samaa ikäluokkaa kun teillä :). Oliko teillä muuten mukana rattaat tms. ja miten ruokailu lentokoneessa, söikö lapset samaa kuin aikuiset vai oliko omat eväät mukana?

  Vastaa
  • Maj 21.5.2013

   Meillä oli mukana matkarattaat (+kantoreppu, jota ei tarvittu) ei olisi tosiaan tarvittu tupliksia ollenkaan :) Meillä ei ollut ollenkaan ruokailua koneessa ja lapset söivät omia eväitä, itseasiassa kaikki alle 2-vuotiaat saivat myös eväspaketin koneesta :)

   Vastaa
 2. Mimmi 22.5.2013

  Tulipas mieleen etta onko teilla kokemusta jetlagista, ja jos on miten ootte parjannyt tai onko mitaan vinkkeja?

  Kohata olis meilla Atlantin ylitys pikkuvaavin kanssa edessa….vahan janskatta:)

  Vastaa
  • Taru 22.5.2013

   Me lennettiin Kuubaan vauvan kanssa, menomatkalla ikää oli 8kk ja paluumatkalla 10kk. Jetlagin kanssa ei Kuuban päin mennessä ollut ongelmia, koska saavuttiin illalla. Vuorokauden kestänyt reissaaminen ja suuri määrä uusia asioita olivat varmaankin väsyttäneet pikkuisen niin että uni tuli illalla hyvin. Takaisin tullessa olikin sitten ihan eri meininki, meillä oli lähtö Havannasta illalla, vaihto Pariisissa Havannan aikaa aamuyöllä ja siitä sitten vielä Helsinkiin. Kaikki lennot neiti nukkui tosi pätkissä, koska oli vaan niin kiinnostunut kaikesta ympärillä tapahtuvasta ja vika tikki oli parin tunnin automatka Helsingistä Tampereella, jonka tyttö nukkui kokonaan. Noin puolitoista-pari viikkoa meni rytmin kääntämisessä (pahimmillaan tyttö nukahti aamulla kuuden ja seitsemän välillä ja heräili sitten iltapäivästä) ja se todellakin piti kääntää aika julmasti, ei siis lähtenyt kääntymään itsestään. En muista olleeni niin tappoväsynyt missään vaiheessa vauvan kanssa. Kuitenkin näin jälkikäteen ajateltuna pari viikkoa ei ole kovin paha aika, sillä hetkellä vaan kun piti itse olla hereillä yöt vauvan kanssa ja päivät työ-, koulu- ja arkijuttuja hoitaen, oli energia aika lopussa.

   Toivottavasti matkanne menee hyvin ja selviätte ilman pahaa jetlagia :)

   Vastaa
  • Katja 22.5.2013

   Heippa!

   Me olemme lentäneet ensimmäisen kerran Yhdysvaltoihin poikamme ollessa 7 viikkoa vanha :) takaisin lensimme hänen ollessa 4 kk. Molemmilla kerroilla poikamme oli se, joka toipui aikaerosta ensimmäisenä, meillä vanhemmilla oli raskaampaa :) kaiken kaikkiaan mannerten väliset lennot ovat aina sujuneet hyvin. Jos lapsi nukkuu hyvin paikassa kuin paikassa niin yölento on kätevä :) ehkä vinkkinä sanoisin, että luonnonvalo on paras rytmittäjä myös lapsille eli perillä kohteessa ulos vaan valoisaan aikaan niin sisäinen kello kääntyy hiljalleen. Me olemme pyrkineet aikas pian normaalirytmiin uudessa ajassa, tosin toki ekstrapäikkäreillä yms. nukuttu tarvittaessa mahdollisia univelkoja pois. Mut muuten ruokailut mahdollsimmaan pian paikoilleen ja paljon ulkoilua niin ainakin meillä jet lagista on selvitty hyvin nopeasti. Tsemppiä reissuun, hyvin se menee ja kuten Majkin sanoi, se ei stressaamalla parane :)

   Vastaa
  • Maj 23.5.2013

   Lapsilla ei ole jetlagista kokemusta, mutta itselläni kylläkin. Nycistä takaisin tultaessa oli vähän nihkeetä päästä rytmiin ja väsytti tosi paljon :/ Pienet vauvat kuiteskin nukkuvat niin paljon, joten uskon että hänellä ei ole mitään hätää, kunhan te itse vaan jaksatte <3

   Vastaa
   • Maj 23.5.2013

    Ja hei vähän kiva kun sait kokeneemmilta matkustajilta (ja keskenään erilaisia kokemuksia) infoa asiasta, kiitos munkin puolesta:)

    Vastaa
 3. Viivi 22.5.2013

  Moikka! Ihania matkakuvia. :) Rodoksella olen itse käynyt kolme kertaa. Kreikka vaan on niin ihana! :) Me ollaan myös lähdössä Kreikkaan tosin vasta elokuussa. Mä olen pähkäillyt myös tuon kantorepun kanssa. Meidän neitihän on teidän Samuelin kanssa samanikäinen eli elokuussa 1,5v. Lentomatka stressaa mua jo nyt. Lähinnä se että mitä jos tuo ei pysy paikallaan, saa megaraivarin tai jokin muu menee huonosti. :(

  Osaatko sanoa mitä ruokia koneeseen saa viedä? Siis kun esim. Finnairin sivuilla lukee että alla 2v:n ruoat saa viedä mutta mitä kaikkea se tarkoittaa? Purkkiruokaa tuo ei enää syö mutta ajattelin lähinnä hedelmää/smoothieta tms. Että saisi sitten jotain välipalaa tarvittaessa…

  Vastaa
  • Maj 23.5.2013

   No nappaat sitten turvatarkastuksen jälkeen kaupasta kaikkea mahdollista mukaan ja nehän saa kyllä viedä koneeseen :) Usein siellä koneessakin on jaossa omat eväspussit alle 2-vuotiaille, jossa on hedelmää, vesipullo, jogurttia tms.

   Vastaa
 4. Sati 22.5.2013

  Moikka,

  itse olen miettinyt, vaikuttaako lentokoneen laskusta ja noususta johtuvat paine-erot voimakkaammin lapsiin? Oletko omilla lapsillasi huomannut, että he alkaisivat esimerkiksi itkeä kipua tms?:) Mulla on pieni, 5kk vauva, ja olis kyllä mahtavaa päästä johonkin reissulle kesällä. Moni asia vaan arveluttaa!:)

  Vastaa
  • Maj 23.5.2013

   Meidän lapsilla ei ole ollut mitään korva-ongelmia koneessa, vaikka Rebekallakin on ollut korvakierre ja putket korvissa, enpä nyt tiedä liittyykse tähän mitenkään… Itseasiassa nakerot istuivat hiljaa paikoillaan kun tatit, kun kone nousi ja laski :D Se korvakipu taitaa olla niin yksilöllistä?

   Vastaa
 5. Iida 22.5.2013

  Heippa!

  Onpa mukava lukea tästä aiheesta, sillä olemme lähdössä syyskuussa Kreetalle ja poikamme on silloin 1v1kk ja minua mietityttää kovasti lentomatka, mutta myös poitsun syöminen itse lomalla… Oliko teillä siis Samuelille purkkiruokia koko viikoksi vai kuinka? Saiko Rhodokselta lastenruokaa kaupoista? :-)

  Vastaa
  • Maj 23.5.2013

   Saa sieltä lastenruokaa kaupoista :) Meillä oli lähinnä mukana vain kaurapuuro-pusseja ja tetroissa myytäviä puolukkapuuroja, muuten poika söi kaikkea mitä tarjolla oli esimerkiksi spagettia ja kastiketta ym. Puurot olivat muuten kätsyjä iltapalalla :)

   Vastaa
 6. Mimosa 22.5.2013

  Niin ihania ja hymyilyttäviä kuvia! :-) Tosi kauniita on myös nuo alemman postauksen asukuvasi! :-)

  Vastaa
  • Maj 23.5.2013

   Voi iso kiitos Mimosa :)

   Vastaa
 7. Veera E. 22.5.2013

  Meidän 4 vee lensi ensimmäisen kerran viime syksynä 3,5 vuotiaana. Tuomitsematta ketään, asetin itselleni sellaisen rajan, että ennen kuin lapseni on 3, en häntä lentokoneeseen vie. Päätös tuntuu edelleen ihan oikealta. Kuvitelkaa se riemun määrä kun jokainen pienikin asia sai naurun helisemään ja muutkin kanssamatkustajat hyvälle tuulelle! TIEDÄN, että on myös niitä ihmisiä, jotka eivät voi sietää lasten ääniä, mutta onneksi pisimmätkin lennot mantereiden yli kestävät vain noin 12 tuntia yhteen menoon. Se on vain puolen vuorokautta! Nyt olen Berliinissä, tosin ilman loppuperhettä, tälläistä tämä bloggarin elämä välillä on. ;)

  Vastaa
  • Maj 23.5.2013

   Näinhän se on ja kukin omalla tavallaan :)

   Vastaa
 8. Fiibi 22.5.2013

  Ihania lomakuvia! Olette niin onnellisen näköisiä! Ja jes, pitkästä aikaa tällaselle nuorelle likalle silmäniloa pikkuveikastasi. ;) NAM!

  Vastaa
  • Maj 23.5.2013

   En kestä, voi meidän pikku-Peppeä xD

   Vastaa
 9. inkku 22.5.2013

  Kivoja kuvia jälleen, tyttökuva söpö!

  Vastaa
  • Maj 23.5.2013

   Kiitsa :)

   Vastaa
 10. Aino 22.5.2013

  En ole aiemmin lukenut blogiasi, mutta nyt vierailin, ja voi vitsi että miten tulin hyvälle mielelle! :) Heittämällä meni aika, kun kerralla luin sitten myös vanhempia postauksiasi. Sait juuri uuden lukijan :)

  Vastaa
  • Maj 23.5.2013

   Moikka ja tervetuloa mukaan lueskelemaan :) Jee!

   Vastaa
 11. Elli 22.5.2013

  Sulla on aivan upea sisko! Todella kauniit kasvonpiirteet ja ihana tukka :)

  Vastaa
  • Maj 23.5.2013

   No niin onkin, toivottavasti hän lukee kommenttisi :)

   Vastaa
 12. Juuli 22.5.2013

  Ootte tossa ekassa yhteiskuvassa Petun kans tosi saman näkösiä :O :D

  Vastaa
  • Maj 23.5.2013

   No ollaanhan me siskoksia :P

   Vastaa
 13. maikkis 22.5.2013

  Miten ihana tuo ”päänhierontakuva”!! xD

  Vastaa
  • Maj 23.5.2013

   <3 Hih!

   Vastaa
 14. iida 22.5.2013

  Hei millä kameralla kuvailet? :) onko sulla edelleen se joku Nikonin järkkäri?

  Vastaa
  • Maj 23.5.2013

   Hei Iida! Mulla ei ole muuten koskaan ollut Nikonin järkkäriä tai muutakaan kameraa ko. merkiltä? Viime syksynä hankin Sonyn NEX-F3:n ja näissä kuvissa olen käyttänyt 50 mm F1,8 -muotokuvaobjektiivia :)

   Vastaa
 15. Mari 22.5.2013

  Me on lennetty kaksi kertaa kahden lapsen kanssa ja se on ollut molemmilla kerroilla ihan kamalaa :D Meidän lapset on huutaneet korviaan nousuissa ja laskuissa ja saaneet raivarit myös koneessa. Siitäkin on selvitty, mutta pitkälle lennolle en lähtisi. Onneksi lomalennoilla on muitakin huutavia lapsia ;)

  Vastaa
  • Maj 23.5.2013

   No, monesta asiasta sitä vaan silti selviää ^^

   Vastaa
 16. sunshine 22.5.2013

  Tuli vain mieleeni, että onko siskollasi lapsia? Jos on, niin olivatko hekin mukana reissussa? :)

  Vastaa
  • Maj 22.5.2013

   Heillä ei ole lapsia.

   Vastaa
 17. Eija 23.5.2013

  Hei,

  Pakko osallistua aiheeseen, kun matkusteleminen on vaan niin parasta :) meillä on yksi lapsi 3v tyttö. Ensimmäinen matka tehtiin tytön ollessa 1v Aurinkorannikolle Espanjaan, sen jälkeen ollaan matkusteltu tytön kanssa 2 kertaa Gran Canarialla ja kerran Portugalissa. Matkakuume on ihan kamala ja matka onkin varattuna jo Teneriffalle, mutta vasta Marraskuussa! Meillä matkat on menneet tytön kanssa hyvin.. toki lennoilla on nyt huomannut, kun tyttö on isompi, että välillä ei malttaisi istua paikollaan ja aika ei meinaa kulua.. mutta itkuraivareita ei koneessa ole koskaan onneksi tullut :) ja perillä on kyllä aina kaikki mennyt tosi hyvin. Neiti nauttii kovasti lämpimästä ilmasta ja uimisesta. Viime reissu oli All inclusive ja koettiin se niin hyväksi lapsen kanssa, että seuraava reissu on, myös Allinclusive. Pienen lapsen kanssa ollaan enempi hotellilla, joten oon kiinnittänyt paljon enempi hotellin laatuun ja palveluihin nyt lapsen kanssa matkustellessa, kuin ennen. Rohkeasti vaan lapsen kanssa reissaamaan :)

  Vastaa
 18. ida 23.5.2013

  Hei,

  Oon seurannu blogiasi jo aika kauan ja oon miettinyt seuraavaa asiaa aina kun oon tullut ajatelleeksi tätä sun blogia. Miltä susta tuntuu kirjottaa blogia sun lapsista, jossa on näinkin paljon lukijoita? Tottakai blogissa on muutakin juttua kun kuvia sun lapsista, mutta siis varmaan joka postauksessa on kyllä kuvia sun lapsista ja asiaa niistä. En halua kritisoida sun tapaa kirjoittaa tätä blogia, mutta tuntuu ehkä vähän itsekkäältä ajatukselta että altistat sun lapset tällaiselle ns. julkisuudelle kun he on itse vielä sellaisessa iässä, ettei he osaa itse päättää haluavatko olla mukana blogissa vaiko eivätkö. Taisiis, blogihan on sun työ, mutta että tavallaan ajattelisin, että blogi on sun oma juttu, eikä sun lasten yms. tarvitse välttämättä olla mukana siinä. Vaikka suomen kokosessa maassa nyt ei todennäköisesti satukkaan moista, niin kyllä blogijulkisuus voi vaarantaa sun lasten turvallisuuden ainakin tietyllä lailla, vähän typerä esimerkki, mutta jos on esimerkiksi joku mielenterveydellisistä ongelmista kärsivä lukija joka haluaa tehdä pahaa sun lapsille. tämä on nyt vähän typerä esimerkki, mutta ymmärrät ehkä pointin :) Koska kun oon itse 22-vuotias ja mietin, että mun äiti olisi kirjottanut meidän perheestä jotain näinkin julkista blogia mun ollessa pieni ja laittanut sinne roppakaupalla mun kuvia, niin kyllä mua nyt tän ikäsenä ottais tosi paljon päähän. Mut ajattelin vaan, että ootko ajatellut tätä asiaa ja jos et ole niin kannattaa :) muuten blogisi on kiva, eikä tarvitse loukkaantua tällaisesta kysymyksestä :) mukavaa kesää!

  Vastaa
 19. matkailija 24.5.2013

  Mua rupes huvittamaan tämä kysymys ”Saiko Rhodokselta lastenruokaa kaupoista? :-) ”

  Mitäpä luulet paikallisten syöttävän lapsilleen? Gyrosta ja mousakaa..?:D

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *