Herkulliset ja nopeat lounasidikset kiinnostavat ruokajutuista itseäni ehdottomasti eniten, joten ajattelin jakaa teille tämän herkkusuun uuden lempparin.

Olen tunnustanut varmaan kymmeniä kertoja ihan julkisesti olevani täysin poropeukalo, kun puhutaan ruuanlaitosta, leipomisesta tai yhtään mistään niihin viittaavasta, mutta… voi vohvelit, nam! Niillä on tullut nyt muutaman kerran herkuteltua ja edelliset kokkailimme yhdessä Ida-murun kanssa. Teimme lounaaksi parit suolaiset versiot – ja tietysti kahvin kanssa piti vetää jälkkärivohvelit vadelmahillon ja kermavaahdon kanssa.

vohvelit1

Vohvelit

2 – kananmunaa
4 dl – maitoa
3 dl – vehnäjauhoja
1/2 tl – leivinjauhetta
3/4 tl – suolaa
2 rkl – juoksevaa margariinia

Vatkaa munat kulhossa ja lisää maito, me muuten käytimme rasvatonta maitoa, kun muuta ei täältä huushollista löytynyt… Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon. Lopuksi lisää suola ja rasva. Taikinan pitäisi antaa olla 15 minuuttia ennen kuin voi alkaa paistohommiin!

 

vohvelit3vohvelit5vohvelit4vohvelit6Lounasvohvelit täytimme vuohenjuustolla, minitomaateilla ja rucolalla plus päälle kourallinen pähkinä/siemesekoitusta. Lisää makua vohveliin sai basilika-oliiviöljyllä (lempparini) jota voi lorauttaa runsaasti koko komeuden päälle, niin ja tietty tilanne vaati myös rouhittua mustapippuria! OMG, miten maistuvaa!

 

 

vohvelit2Jälkkävohvelit saivat kaverikseen luomukuohukermaa ja vadelmahilloa.

 

vohvelit7 vohvelit8Nuo meikkisten vohvelit olivat vaan niin hyviä, että mun tekis mieli lähteä kaivamaan samantien vohvelirautaa kaapin kätköistä ja alkaa paistelemaan. Hmmm… vai johtuiko se maistuvuus sittenkin vain hyvästä seurasta tai karmivasta nälästä…? Tiedän, että Magicpoksista kukaan ei ensisijaisesti  tule etsimään mitään reseptejä, mutta… Testatkaa ihmeessä ja kertokaa toimiiko? :)

 

 

-Maj

 

0 Comments

 1. Merja 17.12.2013

  Lounasvohvelit on meilläkin suosiossa, yleensä teen pinaattivohveleita ja lisään taikinaan vielä kaurahiutaleita, ruisjauhoja..mitä nyt kaapista sattuu löytymään :) Taikinan voi tehdä jo useamman tunnin etukäteen, laittaa sen vaan jääkaappiin odottamaan ruoka-aikaa. Ja ruokaisampaan versioon päälle kanaa, kalaa, jauhelihaa.. Taitaa olla huomenna vohvelipäivä… ;)

  Vastaa
 2. päivi 17.12.2013

  Kiva vinkki, kiitos.

  Vastaa
 3. Oijoi, näyttääpä luvattoman herkulliselta:) Pitänee tilata Joulupukilta oma vohvelirauta, olen sitä harkinnut toki muutenkin, mutta nämä kuvat olivat hyvä muistutus.

  Lapsethan olisivat ihan hulluina noihin makeisiin! Reissatessa ovat monesti vetäneet vohveleita järkyttävällä määrällä jäätelöä, kinustkikastiketta ja suklaahippuja – tai mitä täytteitä kulloinkin löytyy – tulematta makeaähkyyn. Vohvelissa on sitä jotain verrattina lättyyn, ainakin jos muistelen mummoni tekemiä vohveleita:D

  Vähän vissiin on nälkä:D

  http://mamainprogess.blogspot.fi/

  Vastaa
 4. Piia 18.12.2013

  Hmm. Taidan tietää, mitä meidän 11vee saa joululahjaksi ;) Terkkuja Joulupukille!

  Vastaa
 5. Elina 18.12.2013

  Onpas herkun näköisiä! Pitää kyllä hankkia vohvelirauta ;)

  Vastaa
 6. Emmi 18.12.2013

  Ompas herkun näkösiä! Täytynee ehkä jossain kohtaa hankkia vohvelirauta… :-D

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *