OLYMPUS DIGITAL CAMERAKaikki te äidit, jotka katselette tätä kuvaa tiedätte, että eipä nuo kengät pysy tuossa järjestyksessä ikinä, no joo, ehkä öisin. Kenkien tilalla on usein myös puoli hiekkalaatikkoa. Meillä on toisella puolella eteistä kaappitilaa (kaksi ritiläkoria ja yksi sellainen vedettävä, johon kenkulit saa pystyyn) kengille, sekin on ihan tupaten täynnä, koska en viitsi vielä laittaa talvikenkiä pois, sillä eihän sitä koskaan tiedä. Sama homma ulkovaatteille tarkoitetussa rekissä, el katastrofff.

Tämä asunto on pieni, oikeasti ihan liian pieni, etenkin tänä iltana. Huristelin imurini kanssa ja meinasin pamahtaa. Myönnetään, kiukuttelin turhaan muille ja uhkailin syöttää imurille kaiken, mitä vastaan tulee… ”Kerätkää äkkiä legot sohvan alta tai!!!”

Tiedetään, monet ihmiset asuu ahtaammin – ja toiset paaaljoon leveämmin, tiedän myös saavani olla onnellinen yleensäkin siitä, että on näinkin kiva koti. En silti voi sille mitään, että koin tänään ahtaan paikan kammoa täällä kenkien, takkien ja lelujen sekametelisopassa, puuh! Olen silti toisaalta myös sitä mieltä, että ongelma on myös tavaran määrä, ei pelkästään tilan puute. MiniMuotikirppiskin on vasta toukokuussa, taidan tarvita kaksi pöytää.

ps. Eteisessä on täyttä, huolimatta siitä että, Miika tarvitsee tällä hetkellä vain yhtä kenkää – ja aika harvoin sitäkään… :D

 

-Maj

 

0 Comments

 1. Sini 26.3.2014

  Tiedän niin tuon tunteen ja erittäin monesti on meilläkin ”meinnut” lelut mennä imuriin, jopa isot autot, pehmolelut ym. mahtuu imurin letkusta sisälle, jos ei ole nopeana ;)
  Tämä juttu sai kuitenkin hymyn huulille, kirjoitat niin hauskasti, tollaisista arkipäivän jutuistakin! Kiitos, kiitos aivan ihanasta blogista!!

  Vastaa
 2. Sanni 26.3.2014

  Hahhah, hihittelin täällä itsekseni loppukommentille! Tuttu näky, valitettavasti. Meillä on eteisessä peilikaappi, joka on tungettu kenkiä täyteen. Koska lapset ovat niin pieniä, on kaappi tyhjennetty keskelle eteistä heti, kun silmä välttää. Niinä hetkinä, kun laitan kenkiä sadannen kerran kaappiin takaisin samana päivänä tulee mietittyä, että kenkiä pitäisi karsia pariin per nassu :D

  Vastaa
 3. Ansku 26.3.2014

  Huh miten ihanaa kuulla että muillakin samoja ajatuksia..välillä tuntuu, että tila ei riitä millään ja ahdistaa tavaranpaljous. Eikä sekään auta asiaa, että kaksi tuholaista levittää sitä mukaa mitä kerään:)
  Naulakko oon pahin painajaiseni; tällä hetkellä siinä on neljän talvi ja kevät kamppeet kenkineen ja hattuineen ja kuravaatteineen.

  Vastaa
 4. SaraK 27.3.2014

  Kuulostaa tutulta! Välillä kun ärsyynnyn tilan puutteeseen ja sekasortoon niin huudan imurille kuinka tyhmö se on, jep :D

  Vastaa
 5. Elena 27.3.2014

  Taitaa olla joka kodissa sama vaihe meneillään. Meilläkin on eteisessä niin kova tungos, että ei mitään järkeä, eihän niitä toppavaatteita ihan vielä uskalla pois pakata, jos ne pakkaset vielä yllättävätkin. Tavaroiden karsiminen alkaa aina joka kevät, asiat näkee eri valossa, kun aurinko paistaa kirkkaasti joka ikkunasta :D Voimia sinne neliöiden sisään, kyllä se siitä taas helpottaa :)

  Sydämellä, Elena

  Vastaa
 6. Katri 27.3.2014

  Kuulostaa tutulta. Meillä kenkärivi jatkuu eteisestä porras portaalta kellarin syövereihin ja siinä rivissä on vain murto-osa kengistä. Voi huoh! Ja imurointi + Legot, tupla huoooh.

  Vastaa
 7. Kirsi 27.3.2014

  Tiedän tunteen. Jotenkin se liittyy vielä aivan erityisesti tähän vuodenaikaan, kun lisääntynyt valon/energian määrä aiheuttaa vimmattua sisustusintoa ja halua laittaa paikat ojennukseen. Samalla kuitenkin erilaisten kenkien ja ulkovaatteiden tarve on suurimmillaan, kun toisena päivänä on kumpparikeli ja heti seuraavana päivänä pitää topata kaikki talvitamineet niskaan.

  Vastaa
 8. Janika 27.3.2014

  Samaa ongelmaa esiintyy täällä :D Ja vaikka juuri löysimme juuri meille sopivan kenkätelineen, jonka ajattelin pelastavan meidät kaaokselta, niin kevät tuli ja kenkämäärä lisääntyi kun kaikkia erilaisia ”tarvitaan välttämättä”.. :D

  Vastaa
 9. Tiedän niin tuon tunteen kun kaikki joutais imurin ruoaksi. Legot on vihonviimeinen keksintö…

  Ja kengät. En edes viitsi aloittaa. Niitä on kahdella ovella, monessa kaapissa ja kaikki sikin sokin. Niillä on niin kiva leikkiä!

  http://sannamamainprogress.blogspot.fi/

  Vastaa
  • Aija 27.3.2014

   Meillä täällä pohjoisessa, jossa on jo kevät mutta lunta maassa, niin eteisessä on vielä kumppareiden, talvikenkien ja tennareiden lisäksi hiihtomonot ja laskettelumonot. Lisänä tietty pyöräilykypärät ja laskettelukypärät ;-)

   Vastaa
 10. Krista 28.3.2014

  Meillä on kahden aikuisen taloudessakin lähes samanlainen kaaos eteisessä. En ymmärrä, miksi pitää omistaa niin paljon kenkiä. Kaikkia ei ehdi edes käyttää! Joku kenkäkaappi tai vastaava pitäis hommata, että sais edes jonkinlaista järjestystä eteiseen.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *