No niin, niitä lupaamiani kartanon sisäkuvia löytyi muutamia. Itselläni oli mukana reissussa vain 50mm f1.8 kiinteän polttovälin objektiivi, jolla on vähän haastellista kuvata tiettyjä juttuja sisätiloissa, mutta onneksi Ida-muru oli napannut Olympukseensa myös 25mm mukaan, joten hänen kamerastaan löytyi parempaa matskua. Itseltänikin löytyy samainen 25mm objektiivi omaan Olympukseeni, se on täydellinen yleisobjektiivi – ja jos pakkaa mukaan vain yhden, niin juuri se kannattaisi ehdottomasti napata matkaan, mutta aina ei voi onnistua…

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAkartano_sisustus4 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ruokailutila oli kieltämättä hulppea ja marmoripylväät saivat meidät huokailemaan ihastuksesta. Aamulla pehmeä auringonvalo tulvi ikkunoista sisään, istuskeltiin siinä juomassa kahvia pitkään.

 

kartano_sisustus5 OLYMPUS DIGITAL CAMERAMeidän sininen huone, josta löytyi ihastuttava pieni parvi. Kartanon isäntä kertoi, että huoneessa on useita kertoja havaittu kummitus, tosin kiltti sellainen. Yhden kerran kuulemma turistit olivat pelästyneet niin pahanpäiväisesti, etteivät uskaltaneet palata hakemaan edes laukkujaan huoneesta. Me Idan kanssa toivottiin, että kummitus olis tullut moikkailemaan, mutta ei hän antanut olemassaolostaan mitään merkkejä tällä kertaa, saatiin siis nukkua yömme ihan rauhassa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVoitte kuvitella miten lattialankut narisee askeleiden tahtiin <3

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAYhteisen illallisen meilli valmisti ja tarjoili kartanon oma kokki.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMä olen ehdottomasti jälkkärityttöjä, alkupalat ja jälkkäri ovat niin mun juttuni! Tällä kertaa jälkiruoka oli raikasta ja maistuvaa, yllärinä saimme vielä jälkiruoka numero kakkosen, huh!

 

kartano_sisustus13OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAKartanon historia ulottuu 1400-luvulle ja se on täynnä upeita, värikkäitä historiallisia kertomuksia. Vihterpalu siirtyi suomalaisomistukseen vuonna 2000. Kartanon kunnostaminen on varmasti ollut pitkä ja (enkä edes osaa kuvitella miten) työläs prosessi, sillä kaikki on pitänyt tehdä ihan alusta asti uudelleen. Omistaja kertoi Vihterpalun olleen kunnostamisen aloitusvaiheessa ihan raunioina ja pihakin oli ollut yhtä ryteikköä.

Kartano on kaiken kaikkiaan entisöity mahdollisimman tarkasti kunniottaen sen alkuperäistä ulkomuotoa, niin sisältä kuin ulkoakin. Sisustuksen materiaaleja ja kalusteita on tietenkin hankittu monesta paikasta ja osa on tehty alusta alkaen käsin, piirrustusten pohjalta. On varmasti tarvittu valtava määrä eli alojen ammattilaisia ja osaajia, jotta kartano saatiin takaisin upeaan loistoonsa.

-Maj

 

 

0 Comments

 1. Inkkari 23.9.2014

  Voi miten kaunista! Ihana tuo kummitusjuttukin:)

  Vastaa
 2. Vau mikä kartano! Viihtyisän oloinen eikä liian ”hieno”, jos niin voi sanoa.

  Ja joo, olisin juossut ja kauas jos tuo kilttikin kummitus olisi tullut vastaan….

  Vastaa
 3. alise 23.9.2014

  Mahtavan näköinen paikka! Olispa upeeta viettää juhlia tuollaisessa paikassa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *