joulukortteja12010 ja 2011.

joulukortti_2012Luonnos vuodelta 2012.

joulukortteja32013.

Me ollaan perinteisesti lähetty muutamille sukulaisille ja mm. lasten kummeille omalla kuvalla varustettu joulukortti. Kaivelin viimevuosien taideteoksia esiin, kun aloin tuumailemaan, että mitä sitä tänä vuonna keksisi, pitäiskö vaan mennä tällä perinteisellä linjalla vai haastaisinko itseni korttikuvien suhteen?

En muuten ole ihan varma nauraako vai itkeekö Rebekka tuossa oikean yläreunan korttikuvassa :D Toivottavasti nauraa, mutta muistan, että kortin kuva nappastiin minuutissa ja juoksin samantien teetättämään niitä valokuvaamoon, melkein joka vuosi on kuvien kanssa tullut kiire… Vähän hävettää nämä muutamat edellisetkin. Ehkä tänä vuonna vien lapset pihalle kuvien ottamista varten, tosin tällä hetkellä sielläkään ei näytä kovin jouluiselta. Äh, Miika ehdotti teemaksi valkoista, se kuulostaa hyvältä, mutta miten toteutus…

Onko teillä hyviä idiksiä mitä haluaisitte jakaa lasten joulukorttikuvauksia ajatellen?

-Maj

0 Comments

 1. Johanna 11.11.2014

  Joulukortit lasten kuvilla ilahduttaa edelleen, vaikka näistäkin on narinaa vuosien varrella kuulunut. Mekin on harrastettu sitä aikamme, milloin itse askarreltuna milloin valokuvaamon korttipohjalla.
  Viime vuonna sain ystävältäni hienon valmisjoulukortin, joka itse asiassa on kirjanmerkki! Minusta loistava idea.

  Vastaa
  • Maj 12.11.2014

   Hei kiitti kommentista, kirjanmerkki on kyllä hyvä idis :)

   Vastaa
 2. Minna 11.11.2014

  Ihania kortteja! Meillä on kanssa perinteisesti lähetetty lasten kuvilla varustetut kortit jouluna aina eri väriteemalla. Meillä oli myös ajatuksena, että tänä vuonna olisi ihana ottaa kuvat ulkona, kuten viime vuonna Kaunis pieni elämä-blogissa oli otettu kauniisti! Mutta täällä Tampereella nämä kelit näyttää kyllä niin masentavilta, että ehkäpä kuitenkin pelaamme varman päälle ja otamme kuvat sisällä! Muuten jää aivan viime tippaan :)

  Vastaa
  • Maj 12.11.2014

   Niimpä, ehkä mäkin kuvaan sisällä – jos joku päivä vaikka tuo aurinko suostuisi näyttäytymään hetken verran :)

   Vastaa
 3. Noora 11.11.2014

  Vähän asian vierestä,mutta oon miettinyt,onko Teppo vielä elossa? Missä hän luuraa,mitä Tepolle kuuluu?

  Vastaa
  • Maj 12.11.2014

   Teppo on elossa ja voi hyvin – hänelle kuuluu hyvää muutenkin kaikinpuolin :) Haluaisitko lukea Tepsukan kuulumisista blogista?

   Vastaa
 4. Helia 11.11.2014

  Käy kurkkaa tuolta Helia Photographystä! Lisäilen heti kun ehdin uusia! Mut jouluvalot blurrautuu kivasti taakse ja saa fiilistä sisälläkin!

  Vastaa
  • Maj 12.11.2014

   Moikka! mä käyn kurkkimassa ideoita, saapa nähdä mitä tästä tulee :)

   Vastaa
 5. Pallero 11.11.2014

  Sympaattisia ja ihania kortteja! Varsinkin tuo viimeinen, mikähän mahtaa olla tuo fontti? Minulla on eräs työhomma, johon tuo fontti sopisi kuin nenä päähän ;)

  Vastaa
  • Maj 12.11.2014

   Ei mitään hajua fontista?! Ikävä kyllä:/

   Vastaa
 6. Minnanen 12.11.2014

  Jouluvalot tuo kyllä aivan ihanan tunnelman joulukorttikuviin! Lapset vaikka leikkimään kirkas/valkojohtoisella led-valosarjalla taljan päälle seinän vierelle ja räpsit leikeistä kuvia :) varmasti tulee hyviä vaihtoehtoja korttikuvaksi. Ja jos kuva kaipaa lisää talvisuutta niin lisää photoshopilla hiutaleita tai kuuraa nurkkiin :) ja valkoiset vaatteet lapsille päälle :)
  Taidanpa itsekin toteuttaa tämmöset kuvaukset kotona :D

  Vastaa
 7. Tellu 8.12.2014

  Minusta on mielenkiintoista miten moni ajattelee joulukorttikuvan niin perinteisen linjan kautta. Tonttulakit, usein talja, usein paketteja tai joulupalloja kuvissa tai jopa noi kaikki! Mielikuvitusta peliin? Tarina jonka ympärille voi rakentaa jutun, näin saa lapsetkin mukaan kuvaan kun keksii jotain hauskaa, leikin omaista mitä tontut puuhailee? Myös mainio idea on ottaa kuvat valmiiksi jonain muuna vuodenaikana, kuten lomamatkalla vaikkapa etelässä – tonttulakit mukaan ja palmujen alla hassu potretti? Näin on kuvakin otettu ajoissa ;)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *